کاهش اضطراب با خوردن برخی مواد غذایی

به گزارش رکنا، درحالی که درمان این اختلال روانی بیشتر بر مصرف دارو و روان درمانی تمرکز دارد، نتایج تحقیقات حاکی از آن است که مواد غذایی نیز می‌توانند نقش موثر در کاهش اضطراب داشته باشند. به همین دلیل است که اغلب التهاب به عنوان عامل ریشه‌ای یا فاکتور نهفته موثر در بروز اضطراب شناخته می‌شود.

بنابر اعلام موسسه ملی سلامت روان در آمریکا حدود یک سوم از مردم این کشور در دوره ای از زندگی دچار اضطراب طولانی مدت می‌شوند.

التهاب مزمن، موجب تغییراتی در ارتباطات مغزی و عملکرد انتقال دهنده های عصبی می‌شود که بر حافظه، واکنش‌های احساسی و خلق و خو تاثیر می‌گذارند.

به گزارش سایت masslive، مصرف مواد غذایی که میزان التهاب را کاهش داده و مواد مغذی مناسب برای مغز را تامین می‌کنند می‌تواند علائم اضطراب را بهبود دهد. برهمین اساس کارشناسان علوم پزشکی افزودن این خوراکی‌ها را به رژیم غذایی توصیه می‌کنند:

بادام: 

سطح پایینی از منیزیم با افزایش احتمال بروز اضطراب و افسردگی همراه است. تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف منیزیم می‌تواند اضطراب را از بین ببرد. بادام منبع اصلی این ماده مغذی به حساب می آید. بادام هندی، بادام زمینی و گیاهانی با برگ‌های سبز همچون اسفناج از دیگر منابع حاوی منیزیم هستند.

تخم مرغ: 

تخم مرغ منبع ماده مغذی کولین است که خاصیت ضد التهابی دارد. کولین ترکیب سازنده "استیل کولین" است که انتقال دهنده عصبی کلیدی به حساب می آید و در بهبود خلق و خو و حافظه نقش دارد. سطح پایینی از ترکیب کولین با افزایش میزان اضطراب همراه است.

ماهی سالمون: 

مصرف میزان کافی از اسیدهای چرب امگا 3 شامل DHA و EPA با کاهش احتمال بروز اضطراب و تسکین علائم این اختلال روانی همراه است. این اسیدهای چرب، التهاب عصبی در مغز را کاهش داده و ارتباطات عصبی را بهبود می‌دهند. این دو اسید چرب تنها در ماهی‌های حاوی چربی بالا موجود است.

خوراکی‌های سرشار از پروبیوتیک: 

سلامت روده بر احتمال پیشرفت التهاب تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل می‌تواند بر خطر بروز مشکلات روان از قبیل اضطراب تاثیر داشته باشد. تقویت سد میکروبی روده با دریافت باکتریهای خوب به پیشگیری از نفوذ ترکیب‌های التهاب زا به بدن کمک کرده و ممکن است اضطراب را نیز کاهش دهد.

بلوبری:

 مصرف مواد غذایی حاوی میزان بالایی از آنتی اکسیدان ها حائز اهمیت است و بلوبری‌ها مملوء از ترکیبهای پلی فنولیک هستند که همچون آنتی اکسیدان ها عمل کرده و سلولهای مغز را در برابر رادیکالهای آزاد حفظ می‌کنند. همچنین این ترکیبها التهاب عصب ها را کاهش داده و عملکرد مناسب مغز را بویژه در شرایط استرس زا بهبود می‌دهند.

اسفناج: 

بررسی‌هایی که انجام گرفته نشان می‌دهد گیاهان برگی همچون اسفناج سرشار از مواد مغذی به ویژه ترکیب هایی است که برای سلامت روان مفید است و به همین دلیل این نوع از خوراکی‌ها می‌توانند گزینه اصلی برای کمک به پیشگیری از اختلال‌هایی از جمله اضطراب و افسردگی با تسکین علائم آنها باشد. اسفناج و دیگر گیاهان برگی، مواد معدنی مورد نیاز همچون اسیدفولیک و منیزیم را تامین کرده و حاوی ویتامین C و بتاکاروتن است که التهاب را کاهش می‌دهند.

پروتئین‌های حیوانی بدون چربی: 

کمبود ویتامین‌هایی از قبیل B6 و B12 می‌تواند به بروز مشکلات روانی از قبیل اضطراب کمک کند چرا که وجود این ویتامین‌ها برای تولید انتقال دهنده های عصبی از قبیل سروتونین و دوپامین ضروری است. پروتئین‌های حیوانی بدون چربی منبع خوبی از این دو ویتامین به حساب می آیند. هرچند تهیه پروتئین حیوانی بدون چربی چندان راحت نیست اما گوشت گاو و مرغ از منابع مطلوب این نوع ویتامین‌ها هستند.