بهترین زمان خوابیدن و بیدار شدن
سلامت رکنا : برای آنکه بتوانید بهترین برنامه را برای خواب تان بریزید، اول باید تصمیم بگیرید که میخواهید چه زمانی از خواب بیدار شوید.
برای آنکه بتوانید بهترین برنامه را برای خواب تان بریزید، اول باید تصمیم بگیرید که میخواهید چه زمانی از خواب بیدار شوید.
به گزارش رکنا ، ما یک سوم از عمرمان را یا در خواب هستیم یا در تلاش برای خوابیدن. با این حال، تحقیقات نشان داده بخش قابل توجهی از بزرگسالان خواب کافی ندارند؛ و این یعنی ما با تعداد زیادی آدم خسته رو به رو هستیم. خواب برای مغز ما ضروری است، چیزی که سلامت و زیبایی مان را به ما برمی گرداند. اگر در زمان مشخصی به رختخواب برویم این مشکل به راحتی حل میشود.
در ادامه میخواهیم ببینیم چطور میتوانیم بفهمیم بهترین زمان برای خوابیدن و بیدار شدن چه وقتی است.
۱- از انتخاب یک ساعت برای بیدار شدن شروع کنید
برای آنکه بتوانید بهترین برنامه را برای خواب تان بریزید، اول باید تصمیم بگیرید که میخواهید چه زمانی از خواب بیدار شوید. آخرین تحقیقات نشان داده هیچ فرقی ندارد که صبح از خواب بیدار شوید یا تا بعد از ظهر بخوابید. اما باید به خاطر داشته باشید که اگر دوست دارید سرحال و بدون اضطراب از خواب بیدار شوید باید هر ۷ روز هفته سر یک ساعت ثابت از خواب بیدار شوید.
۲- بدانید چند ساعت به خواب نیاز دارید
مقدار خوابی که بدن ما به آن نیاز دارد در طول زندگی مان تغییر میکند. وقتی بچه بودیم باید حداکثر ۱۴ ساعت میخوابیدیم، اما از ۲۰ تا ۴۰ سالگی فقط به ۷ تا ۹ ساعت خواب نیاز داریم. به این فکر کنید که معمولاً بعد از چند ساعت خواب با انرژی کامل بیدار میشوید و به بدن خود گوش بسپارید تا متوجه شوید چقدر باید بخوابید.
۳- زمان خوابیدن تان را محاسبه کنید
وقتی فهمیدید چه زمانی باید از خواب بیدار شوید و به چند ساعت خواب احتیاج دارید، میتوانید زمان خوابیدن تان را محاسبه کنید. اگر به برنامهی خواب تان وفادار باشید بدن تان به طور طبیعی در ساعتی که باید احساس خواب میکند و به راحتی هم میتوانید از خواب بیدار شوید.
مثلاً تصور کنید با توجه به سن و تجربه تان میدانید که به ۷ ساعت خواب نیاز دارید و تصمیم میگیرید هر روز ۸ صبح از خواب بیدار شوید. در اینصورت باید ساعت ۱ نیمه شب به رختخواب بروید. اما اگر تصمیم بگیرید برنامهی خود را عوض کنید و ۶ صبح از خواب بیدار شوید، از آن زمان باید هر شب ساعت ۱۱ بخوابید.
۴- زودتر لزوماً همیشه بهتر نیست
خیلیها اعتقاد دارند شبها باید حدود ساعت ۱۰ بخوابیم تا بتوانیم خواب باکیفیت تری داشته باشیم. اما تحقیقات جدید اشتباه بودن آن را اثبات کرده است. دانشمندان میگویند شب زنده دارها تا زمانی که خواب خوبی داشتند عملکرد خوبی در طول روز داشتند؛ بنابراین اگر ساعت ۳ نیمه شب به رختخواب بروید و ساعت ۱۰ صبح از خواب بیدار شوید ایرادی ندارد، اما به شرط آنکه همیشه طبق همین برنامه عمل کنید.
۵- نکته اصلی داشتن یک برنامه خواب ثابت است
بهترین کاری که برای بهبود کیفیت خواب تان میتوانید انجام دهید این است که هر شب سر یک ساعت ثابت به رختخواب روید. این کار نه تنها به خواب رفتن تان را سادهتر میکند، بلکه هوش و شادی بیشتری به شما میبخشد. از طرفی دیگر، نداشتن خواب کافی طی هفته و تلاش برای جبران این کمبود با خواب بیشتر در تعطیلات آخر هفته، منجر به دیابت، چاقی و مشکلات قلبی عروقی میشود.
۶- اگر دیر خوابیدید باید مراقبت بیشتری داشته باشید
حالا که فهمیدید برای داشتن یک خواب مناسب نیازی به برنامهی عجیب و غریبی نیست، باز هم باید مراقب باشید و از انجام کارهایی مثل تماشای یک فیلم مهیج پیش از خواب، گرسنه خوابیدن یا خوابیدن در محیط روشن و پر سروصدا خودداری کنید. انجام کارهای سادهای مثل بستن صدای تلفن همراه و استفاده از پردههای ضخیم هم میتواند اثر قابل توجهی بر کیفیت خواب تان بگذارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر