ریحان به شما آرامش می بخشد + اینفوگرافی

به گزارش رکنا ، ریحان یک گیاه آرام بخش است. به جز این خاصیت موجب برطرف شدن سر درد و سرفه و اضطراب مى شود.

خوردن ریحان با غذا به هضم غذا کمک کرده، در درمان پیوست مؤثر است و از مسمومیت هاى غذایى پیشگیرى مى کند.

گیاه مقدس، گیاه بی‌همتا، چاشنی خوشمزه و قدیمی کباب؛ با خواص بی‌نظیر سبزی ریحان بیشتر آشنا شوید؛ مجله دلتا همراه همیشگی خانه‌های شما است.

ریحان گیاه خوش‌طعم و عطر، دوست قدیمی سفره های ایرانی، عضو کوچک خانواده نعناع و دیگر سبزی ها با خواص فراوان اینجا است! از خواص این گیاه مغذی چه می‌دانید؟ این گیاه مقدس برای سلامتی بدن به خصوص برای درمان عفونت های خانم‌ها بسیار مفید است؛ ممکن است که تا این لحظه، شما این گیاه را فقط به عنوان چاشنی خوشمزه کباب شناخته باشید؛ مجله دلتا برای شما پیشنهاد های تازه‌تری دارد.

ریحان؛ گیاه مقدس و بی همتا

ریحان یک گیاه مقدس در آسیای جنوب شرقی و هند است؛ هندی‌ها، این گیاه را با نام تولسی می‌شناسند و آن را گیاهی مقدس می‌نامند؛ تولسی، الهه و سمبل مهمی در مذهب هندو است؛ در حقیقت، تولسی در زبان سانسکریت به ‌معنای بی‌همتا است.

این گیاه مغذی در رنگ‌های مختلف مثل ریحان بنفش یا سبز و انواع مختلفی مثل ریحان شیرین، یونانی، تایلندی، دارچینی و کاهویی وجود دارد که هر یک از آن‌ها با عطر و طعم خاص خود ویژگی‌های درمانی متفاوتی دارند.

ویتامین های مغذی سبزی ریحان

سبزی ریحان ویتامین ها و مواد معدنی زیادی از جمله ویتامین C، مس، کلسیم، آهن و منیزیم دارد که می‌تواند برای انواع رژیم های غذایی مناسب باشد؛ شما می‌توانید از شکل خشک‌شده این سبزی هم در انواع غذاها استفاده کنید.

اینفوگرافی خواص ریحان

این گیاه بدون چربی، پروتئین، قند یا فیبر است؛ ۱/۲ فنجان ریحان تازه خرد شده (حدود ۸ قاشق غذاخوری) حاوی ترکیبات زیر است:

۵۶ میلی‌گرم ویتامین A؛

۸۸ میلی‌گرم ویتامین K؛

۰/۲۴ میلی‌گرم منگنز؛

۴ میلی‌گرم ویتامین C

تخم ریحان بخورید

این ماده مغذی را با تخم شربتی اشتباه نگیرید؛ خواص تخم ریحان در طب سنتی شامل خاصیت ضد التهابی، مسکن، مدر و آنتی‌باکتریال است؛ مصرف دانه آن به عملکرد کلیه‌ ها و دفع سموم بدن کمک می‌کند.

گیاهی با کالری کم، ویژگی‌های آنتی اکسیدانی بالا، ضد تورم و آنتی‌باکتری در انتظار سفره‌ های شما است؛ از خواص این گیاه چه می‌دانید؟ ما نام آن را گیاه مقدس دخترانه می‌گذاریم؛ می‌پرسید چرا؟ با ما همراه باشید.

تقویت کننده اعصاب و ضد افسردگی

ریحان آرامش‌دهنده و مقوی اعصاب است؛ شما می‌توانید ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقه این گیاه را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۲ دقیقه دم کنید؛ سپس آن را صاف و شیرین کرده و پس از هر وعده غذا یک فنجان از آن را بنوشید تا افسردگی شما را برطرف کند.

درمان میگرن و سر درد عصبی

ریحان گیاهی نشاط‌آور است؛ دم‌کرده ۵۰ گرم از این گیاه که شیرین شده باشد، پس از هر غذا برای معالجه میگرن و سردرد های عصبی مفید است. بسیاری از افراد هنگام سفر سردرد می‌شوند، بو کردن این سبزی می‌تواند مشکل شما را برطرف کند.

دمنوش ریحان و عسل؛ ضد سرفه، گلو درد و آسم

دم‌کرده ۵۰ گرم ریحان با عسل، برای بر طرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم هم می‌توان جوشانده غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شست. همچنین این جوشانده با خاصیت تب بری می‎تواند به درمان سرماخوردگی هم کمک کند.

تخم ریحان؛ گیاه ضد نفخ و ضد تهوع

ریحان ضد دل پیچه و خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس‌تری دارند و سریع نفخ می‌کنند، با غذا و به خصوص کباب، ریحان میل کنند. خوردن تخم بو داده ریحان برای درمان اسهال بسیار مفید است. همچنین، جوشانده این گیاه، گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می‌کند و ضد تهوع و استفراغ است.

سلامت قلب و عروق

این گیاه سرشار از بتاکارون و کاروتنوئید است و به عنوان یک آنتی هستامین با کلسترول مبارزه می‌کند و منبع بسیار عالی از منیزیم است. این ماده مغذی جریان خون را به قلب و سایر نقاط بدن می‌رساند؛ در نتیجه این گیاه سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کند.

درمان کم خونی

این سبزی منبع خوبی از آهن است؛ ۲ فنجان از این گیاه تازه یا یک قاشق غذاخوری ریحان خشک‌شده تا ۱۰ درصد آهن مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. این گیاه برای خانم‌ هایی که کم خونی دارند؛ به خصوص بعد از تمام شدن قاعدگی بسیار مفید است.

زیبایی پوست و مو

یکی دیگر از خواص ریحان تأثیر آن در سلامت و زیبایی پوست است. از آنجا که این گیاه خواص ضدعفونی کنندگی دارد؛ برای رفع جوش ها و ترمیم و پاکسازی پوست بسیار مفید است؛ اگر جوش های سر سیاه دارید، این گیاه را فراموش نکنید.

اگر شوره سر دارید، مقداری برگ ریحان تازه را با میوه آمله مخلوط کنید و این خمیر را روی پوست سرتان بگذارید؛ ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد آن را بشویید.

کاهش وزن و لاغری

مصرف این گیاه باعث کاهش سطح کورتیزول بدن و درنتیجه لاغری می‌شود. شایان ذکر است که کورتیزول به عنوان هورمون استرس نیز شناخته شده است و سطح بالای کورتیزول باعث اختلالات هیجانی، افسردگی شدید، اضطراب و چاقی عصبی به خصوص در ناحیه شکم می‌شود.

گیاه ضد سرطان

افزودن ریحان یا تخم ریحان به رژیم غذایی از بروز برخی سرطان ها به خصوص سرطان سینه در خانم ها جلوگیری می‌کند.

دمنوش ریحان؛ درمان سفیدی مو

دمنوش ریحان بخورید؛ این گیاه از سفید شدن موهای شما جلوگیری می‌کند.

درمان خارش واژن

برگ ریحان خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد باکتری دارد. برگ این گیاه را در ۲ فنجان آبجوش بگذارید تا دم بکشد و به مدت ۲۰ دقیقه به قوام بیاید. نوشیدن این دمنوش ۲ بار در روز برای خارش واژن خانم‌ها بسیار مفید است.

مضرات و عوارض جانبی ریحان

افرادی که دارو های کاهش فشار خون یا دارو های دیابت مصرف می‎کنند، باید از خوردن مکمل های ریحان خودداری کنند؛ زیرا ممکن است فشار خون و قند خون را کاهش دهد.

اگر باردار هستید، از خوردن ریحان خودداری کنید؛ آزمایشات نشان داده است که این سبزی ممکن است آثار منفی بر اسپرم آقایان داشته باشد و باعث انقباضات رحمی در حاملگی شود. این گیاه ممکن است در دوران شیردهی خانم ها هم خطر ساز باشد.

بنابراین، اگر مشکل خاصی ندارید، هرگز از این سبزی معطر، دانه، بذر و حتی تخم آن به راحتی نگذرید؛ این سبزی نه فقط دوست بشقاب کباب شما بلکه یار همیشگی سلامتی و سفره های ایرانی است؛ حتما قصه نان و پنیر و ریحان را شنیده‌اید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.