افزایش سیستم ایمنی بدن باغ مصرف این میوه ها و سبزیجات

به گزارشرکنا، سپیده دولتی  گفت: با توجه به شیوع کرونا و ترس مردم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، خیلی از افراد بدون داشتن آگاهی‌های لازم اقدام به خرید و مصرف انواع مکمل‌های مولتی ویتامین از داروخانه می‌کنند. مکمل‌هایی که نه تنها برای خیلی از افراد سودی نخواهد داشت بلکه موجب بروز مشکلات عدیده‌ای همچون مسمومیت با ویتامین‌های A، ،E ، آهن و ... می‌شود. 

وی با بیان اینکه باید توجه داشت که مکمل‌ها باید توسط کارشناسان، متخصصین تغذیه و پزشکان با توجه به شرایط فرد تجویز شود، افزود: نوزادان، زنان باردار و شیرده ، سالمندان و برخی افراد به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای باید با نظر کارشناس تغذیه یا پزشک مکمل مصرف کنند اما، بقیه افراد سالم باید نیاز بدنشان به مواد معدنی و ویتامین‌ها را از مواد غذایی روزانه تامین کنند که البته و یتامین D به دلیل محدودیت منابع غذایی یک مستثنی است و افراد بزرگسال باید ماهانه یک دوز 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.

وی در ادامه، تاکید کرد: مردم جامعه باید بدانند که به جای پرداخت هزینه‌های زیاد برای خرید مکمل‌های مختلف ویتامین و مواد معدنی برای تقویت سیستم ایمنی از میوه‌ها و سبزیجات این فصول سرد، که ارزش غذایی بالایی دارند و سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر فراوان هستند، استفاده کنند. یکی از این مواد مغذی کدو حلوایی است. کدو حلوایی یا به اصطلاح کدو تنبل یکی از بهترین هدیه‌های فصل پاییز برای ما انسان‌ها است. کدو حلوایی که از سبزیجات نشاسته‌ای است سرشار از مواد مغذی برای حفظ سلامتی است. این کدوی خوشرنگ منبع خوبی از فیبر، ویتامین A، C و برخی از ویتامین‌های گروه B است؛ در حالی که کالری کمی دارد. کدو حلوایی یک منبع عالی بتاکاروتن است که  در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود که نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی و تقویت عملکرد ریه دارد که در نهایت  نقش مهمی در حفاظت بدن در پیشگیری از کرونا دارد. این ویتامین در مواد غذایی دیگری همچون هویج، مرکبات تیره، گوجه فرنگی و سبزیجات برگ سبز و خرمالو نیز وجود دارد.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: محتوای آنتی اکسیدانی زیاد این کدو خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. رادیکال‌های آزاد، مولکول‌های تولید شده توسط فرآیند متابولیسم بدن هستند. اگر رادیکال‌های آزاد بیش از حد در بدن تولید شوند، حالتی به نام استرس اکسیداتیو ایجاد می‌کنند که می‌تواند زمینه ساز بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های قلبی و سرطان باشد. دشمن این رادیکال های آزاد آنتی اکسیدان‌ها هستند که تمامی میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌ها دارای آنتی اکسیدان هستند؛ البته هر چه این مواد غذایی پررنگتر و نارنجی‌تر باشد، آنتی اکسیدان آن بیشتر است.

دولتی ادامه داد :شلغم یکی دیگر از سبزیجات این فصل است که از مصرف آن نباید غافل شویم. شلغم و برگ‌های آن منبع بسیار خوبی از ویتامین C هستند که با افزایش بیش از حد سطح این  ویتامین در بدن، سلول‌ها از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌شوند و سیستم ایمنی نیز تقویت می‌شود. این ماده مغذی همچنین جذب آهن را بهبود می‌بخشد و به تنظیم کلسترول خون کمک می‌کند.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار کرد: علاوه بر این شلغم سرشار از ویتامین‌های مختلف است. یکی از این ویتامین‌ها، ویتامین K است که به عنوان یک عامل لخته‌کننده نقش اساسی دارد، به این معنی که از خونریزی بیش از حد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این برگ‌های شلغم حاوی مقادیر زیادی فولات هستند، که به تولید سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند. وجود آنتی‌اکسیدان در شلغم در تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به کرونا بسیار مفید است. همچنین پتاسیم  موجود در آن با گشاد شدن عروق به کاهش فشار خون کمک می‌کند. شما می‌توانید شلغم را به صورت خام یا به صورت بخار پز که با آب بسیار کمی بخار پز شده باشد آماده و میل کنید. 

وی در خاتمه توصیه کرد: تمامی افراد سالم به خصوص افراد مبتلا به کرونا حتما هر روز از سبزیجات این فصل مثل کدو حلوایی، شلغم، لبو، هویج و انواع کلم مصرف کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.