تسکین سکسکه و آلرژی با دمنوش پونه
سلامت رکنا : دمنوش پونه خواص شگفتانگیزی دارد.
به گزارش رکنا ، پونه گیاه کمیابی نیست و در غذاهای مختلف استفاده میشود و قرنهاست که این ادویه به عنوان گیاه دارویی کاربرد دارد، این گیاه انواع بیماریها به خصوص بیماریهای عفونی را درمان میکند.
دمنوشهای گیاهی در بسیاری از موارد میتواند جایگزین درمانهای شیمیایی شود.
هر کس میتواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجه به بیماریها یا نیازهای بدنی خویش و حتی بر اساس فصول مختلف سال از این نوشیدنیها بهره ببرد، با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه میتوانید ترکیبات گوناگونی از این نوشیدنیها را تهیه کنید؛ برای مثال اگر با خوردن دمنوش بادرنجبویه احساس میکنید دچار افزایش فشار خون میشوید؛ با اضافه کردن چند برگ چای ترش به نوشیدنی خود، ضمن رفع مشکل، یک دمونش جدید با طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد.
به یاد داشته باشید که با ترکیب دمنوشهای مختلف، هر کدام از مواد تشکیل دهنده آن دمنوش، خواص خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.
پونه، گیاهی که بیماریهای عفونی را درمان میکند
پونه گیاه کمیابی نیست و در غذاهای مختلف استفاده میشود و قرنهاست که این ادویه به عنوان گیاه دارویی کاربرد دارد، این گیاه انواع بیماریها به خصوص بیماریهای عفونی را درمان میکند.
یکی از بهترین راههای بهره از خاصیت درمانی نوشیدن یک فنجان دمنوش پونه است، دمنوش پونه گلودرد را درمان و با ویروس و عفونتهای بدن مبارزه میکند. آنتی اکسیدان موجود در پونه سیستم ایمنی را تقویت میکند. مطالعات نشان داده ترکیبات موجود در پونه با سلولهای سرطانی مبارزه میکند. برگها و گلهای پونه و ساقههای آن میتواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتیبیوتیکها باشند.
آزمایشات نشان داده است که عصاره پونه در مقابل ویروس تبخال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروسهای مختلف دیگر فعال است. به گفته ابو علی سینا تندی و تلخی که پونه دارد بسیار نرم کننده است.
طبع پونه
پونه طبیعتی گرم و خشک داشته و مصرف زیادی در بین خانوادههای ایرانی دارد. ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است. به علاوه در اعضای این گیاه مقداری تانن، مواد رزینی و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است.
گیاه پونه در فصل گرما میروید، اما سایه روشن را بهتر میتواند تحمل کند. این گیاه در خاکهای مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد میکند.
دمنوش و چای گیاهی پونه را برای رفع مشکلاتی همچون، رفع افسردگی، شپش، آنفلوآنزا، زخم، آلرژی، سوختگی، خستگی، یبوست، قارچ، سرفه، سردرد، تورم غدد یا برونشیت و انگل استفاده کرد.
دستور تهیه دمنوش پونه
برای تهیه دمنوش پونه، باید یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه تازه یا یک قاشق چایخوری برگ پونه خشکشده را درون یک لیوان بریزید و یک فنجان آب جوش را به آن اضافه کنید، سپس صبر کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه دَم بکشد؛ بعد از صافی رد کنید و با عسل ترکیب کرده و بنوشید.
دیگر فواید و خواص گیاه و دمنوش پونه
* به یاد داشته باشید که پونه کوهی بیاشتهایی و ضعف معده را هم از بین میبرد و سکسکه را تسکین میدهد.
* مصرف خوراکی پونه به درمان بیماریهای گوارشی کمک میکند. همچنین پونه با دفع گازهای انباشته شده در روده به بهبود نفخ شکم کمک میکند.
*پونه یکی از درمانهای عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار میرود.
*پونه تب بُر است و به درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک میکند.
* پونه به کاهش دردهای عضلانی کمک میکند.
* پونه برای کسانی که میزان اسید اوریک بالایی دارند، نیز گزینهای مناسب است. پونه با کاهش اسید اوریک به جلوگیری از بیماریهایی که ذکر کردیم، کمک میکند.
* مصرف پونه برای بهبود عفونتهای مجاری ادراری، کلیه و رحم توصیه میشود.
* پونه آرام بخش و مُسکن خوبی است. دمنوش پونه به ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب کمک میکند.
موارد منع مصرف دمنوش پونه
استفاده از دمنوش پونه در برخی از افراد سردرد را تشدید میکند، مصرف زیاد پونه و دمنوش پونه سبب مسمومیت میشود.
باید توجه داشت که استفاده زیاد از پونه برای زنان باردار ممنوع است، زیرا سبب سقط جنین میشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر