خروج نابهنگام مغز متفکر GPT-4.5؛ زلزله‌ای در دنیای هوش مصنوعی

به گزارش رکنا، یک خبر شوک‌آور از دنیای فناوری و هوش مصنوعی به گوش می‌رسد؛ درخواست گرین کارت دکتر کای چن، پژوهشگر برجسته کانادایی در حوزه هوش مصنوعی که پس از ۱۲ سال سکونت در ایالات متحده، در شرکت OpenAI مشغول به کار بوده، رد شده است. نوام براون، یکی از مدیران این شرکت، خبر عدم پذیرش اقامت این نخبگان علمی را تأیید کرده و ابراز نگرانی کرده است.

پایانی تلخ برای یک نخبه؟

براون اعلام کرده که کای چن دیروز متوجه این تصمیم شده و به‌زودی ناچار است خاک آمریکا را ترک کند. او با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی با احساسات عمیق نوشت: «زمانی که اجازه نمی‌دهیم چنین استعدادهایی در آمریکا بمانند، عملاً پیشرفت ملی خودمان را به خطر می‌اندازیم.»

نقش کلیدی کای چن در پیشرفت هوش مصنوعی

دیلن هان، یکی دیگر از متخصصان برجسته OpenAI، در یادداشتی اعلام کرد که نقش چن در توسعه مدل زبانی بزرگ GPT-4.5 کاملاً «حیاتی» بوده است. به گفته هان، چن سهم بزرگی در پیشرفت‌های اخیر این شرکت داشته و کنار گذاشتن او می‌تواند ضربه‌ای جدی به آینده پروژه‌های OpenAI وارد کند.

دورکاری؛ راه‌حلی موقت

علیرغم رد درخواست گرین کارت، براون در پستی دیگر اعلام کرد که چن قصد دارد به صورت دورکاری از ونکوور به همکاری خود ادامه دهد تا مشکل قانونی‌اش حل شود. اما این مورد تنها یک نمونه از چالش‌های کشور آمریکا در بهره‌گیری از استعدادهای خارجی در زمینه‌هایی چون زندگی، کار و تحصیل به شمار می‌رود.

بحران ویزا برای محققان بین‌المللی

گزارش‌ها نشان می‌دهند که طی ماه‌های اخیر، وضعیت ویزای بیش از ۱۷۰۰ دانشجوی بین‌المللی در آمریکا، از جمله پژوهشگران حوزه هوش مصنوعی، با چالش‌های جدی مواجه شده است. این افراد، اغلب چندین سال در آمریکا اقامت داشته‌اند و تخصص‌های لازم برای مشارکت در پروژه‌های کلان علمی و فناوری را دارند.

وابستگی آمریکا به استعدادهای مهاجر

مطالعات مختلف، از جمله پژوهش دانشگاه جورج‌تاون، تأیید کرده‌اند که ۶۶ درصد از ۵۰ استارتاپ هوش مصنوعی برتر آمریکا در سال ۲۰۱۹ توسط مهاجران تأسیس شده‌اند. بررسی بنیاد ملی سیاست‌گذاری آمریکا در سال ۲۰۲۳ نیز نشان داد که ۷۰ درصد از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های مرتبط با هوش مصنوعی در ایالات متحده، دانشجویان بین‌المللی هستند.

با این وضعیت، مشخص نیست که آیا این کشور قادر به حفظ موقعیت خود به عنوان پیشرو در حوزه هوش مصنوعی خواهد بود، یا مسیر پیشرفت خود را به دلیل موانع قانونی و بوروکراتیک سد خواهد کرد.

  • فیلم لحظه ریزش سقف ساختمان اداری بندر شهید رجایی روی سر کارمندان با انفجار شدید !

اخبار تاپ حوادث

وبگردی