خال را برداریم یا نه؟! / بهترین روش ها را اینجا بخوانید

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، درست است که اغلب افراد به برداشتن خال‌، فکر می‌کنند اما خیلی‌ها هم از ترس سرطان و دیگر مشکلات پوستی و عوارضی که ممکن است این کار به دنبال داشته باشد، از آن صرف‌نظر می‌کنند. انجام این کار سوال‌های زیادی را به ذهن متبادر می‌کند که شاید پاسخ به آن‌ها بتواند در تصمیم‌گیری موثر باشد. با هم پاسخ متخصصان به برخی از این سوال‌ها‌ را مرور می‌کنیم.

کدام خال است کدام لکه؟

لکه‌های پوست انواع مختلفی دارند که خال یکی از آن‌هاست. لکه‌های قهوه‌ای که روی مچ دست‌ها، پشت دست‌ها، ساعد و صورت ظاهر می‌شوند اغلب نتیجه بالارفتن سن هستند و برخی ضایعات زگیلی که روی صورت و بدن دیده می‌شوند هم خال محسوب نمی‌شوند. لکه‌هایی که با بالا رفتن سن ایجاد می‌شوند معمولا خطرناک نیستند اما بهتر است برای تشخیص درست این لکه توسط پزشک ارزیابی شود.

لیزر یا جراحی؟

اینکه خال به چه دلیل به وجود آمده می‌تواند روش برداشتن آن را تعیین کند.

اغلب پزشکان خال‌های مادرزادی را به کمک جراحی برمی‌دارند چون عمقشان زیاد است و لیزر نمی‌تواند به حذف کامل آن‌ها کمک کند اما خال‌های ریز و سطحی نیازی به جراحی ندارند و لیزر و سوزاندن (کاتتر) مناسب‌ترین راه برای برداشتن آن‌هاست. نکته اینجاست که پزشکان معتقدند این خال‌های سطحی در اصل خال نیستند و تنها لک‌هایی هستند که روی پوست ایجادشده‌اند و به همین دلیل است که برداشتن آن‌ها با لیزر راحت‌تر و بی‌خطرتر است.

چه جور خالی سرطانی است؟

آن‌قدر درباره سرطانی بودن خال مطالب مختلفی در رسانه‌های مختلف منتشر شده که ناخودآگاه خیلی‌ها فکر می‌کنند برداشتن خال مساوی ابتلا به سرطان‌های پوستی است. در حالی که این اصلا درست نیست و اگر پزشک به اشتباه یک ضایعه بدخیم پوستی را به اشتباه به‌جای خال بردارد این امکان وجود دارد که فرد با برداشتن این ضایعه دچار مشکل شود. در اصل این یک خال نبوده و یک تومور عمیق بوده که با برداشتنش باعث عود بیماری شده و رشد بیماری را موجب می‌شود. دقیقا به همین دلیل پزشکان پیش از هر اقدامی باید ماهیت خال را تشخیص دهند و بین خال و ضایعات بدخیم تفکیک قائل شوند. بهترین حالت نمونه‌برداری و سپس انجام این کار است.

تغییر شکل خال‌ خطرناک است؟

قطعا تشخیص خال با تومور سرطانی برای افراد عادی غیرممکن است و خیلی‌ها ممکن است فکر کنند هر خال یعنی سرطان! اما نشانه‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌تواند به تشخیص افراد کمک زیادی کند.

البته باز هم وجود این نشانه‌ها به معنی ابتلا به سرطان نیست و بهتر است با دیدن این نشانه‌ها با پزشک متخصص مشورت شود تا بررسی‌های بیشتر انجام گیرد. خال‌هایی که دچار تغییراتی در رنگ، شکل، حاشیه یا اندازه یا غیر قرینه شوند نیاز به آزمایش دارند. اگر روی خال‌هایتان احساس خارش کردید یا گهگاه خونریزی دارد باید به متخصص مراجعه کنید. حاشیه نامنظم خال و تغییر در اندازه، رنگ یا ایجاد درد در ناحیه خال از جمله نشانه‌هایی است که باید ارزیابی شود.

خال‌ها دوباره رشد می‌کنند؟

اغلب متخصصان ادعا می‌کنند برداشتن خال‌ها برای همیشه ما را از شر آن‌ها راحت می‌کند اما محققان نظر دیگری دارند.

آن‌ها می‌گویند اغلب خال‌های پوستی چند سال بعد از درمان‌های لیزری دوباره برمی‌گردند و در پوست ما جایی برای خود باز می‌کنند.

البته لازم نیست خودتان را نگران کنید چون برگشتن خال‌ها خیلی زود اتفاق نمی‌افتد و خیلی اوقات بعد از گذشت ده سال ممکن است خال دوباره ظهور کند.

پس باز هم بهتر است برای شناخت نوع خال و بررسی اینکه آیا می‌توان این خال را برداشت یا نه حتما با متخصص پوست مشورت کنید و پس ازآن برای برداشت خال اقدام نمایید.

اگر خال عمیق جراحی شود و درست برداشته شود احتمال برگشت خال بسیار کم است اما اگر از طریق لیزر این خال یا لک برداشته شود این امکان وجود دارد که خال بعد از مدتی ظهور کند.  برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی