بیماری هایی که در کمین زنان مبتلا به میگرن نشسته اند
رکنا: این 9 بیماری با ابتلا به میگرن در ارتباط است.
میگرن، سردردی با درد مداوم، مختل کننده و اغلب ناتوان کننده است. شاید این نوع سردرد به تنهایی چیز بدی به نظر نرسد، اما در مبتلایان به میگرن، این سردردها تنها دلیل نگرانیشان نیست، بلکه این مسئله با سایر مسائل مربوط به سلامت بدن نیز در ارتباط است.
در بین افرادی که از حملات میگرنی رنج میبرند، حدود سهچهارم را زنان تشکیل میدهند. میگرن، سردردی با درد مداوم، مختل کننده و اغلب ناتوان کننده است.
شاید این نوع سردرد به تنهایی چیز بدی به نظر نرسد، اما در مبتلایان به میگرن، این سردردها تنها دلیل نگرانیشان نیست، بلکه این مسئله با سایر مسائل مربوط به سلامت بدن نیز در ارتباط است. شناخت خطرات ناشی از میگرن، میتواند به شما در اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه کمک کند.
۱. سکته مغزی
برای تقریباً یکسوم از بیماران مبتلا به میگرن، سردرد همراه با مشاهده نقاط نورانی یا الگوها یا نقاط چشمکزن و براق، و همچنین بیحسی یا سوزش در صورت یا دست همراه است. اگر این علائم برایتان آشناست و شما یک زن ۳۵ تا ۴۵ ساله هستید، شما در معرض خطر بالای سکته مغزی ایسکمیک قرار دارید. شواهدی وجود دارد که نشان میدهند، در افراد مبتلا به میگرن، پلاکتهای خونی فعال شده و خطر لخته شدن خون افزایش پیدا میکند. همچنین قرصهای ضدبارداری و استعمال دخانیات، این خطر لختگی خون را افزایش میدهند. به همین دلیل توصیه میشود که زنان مبتلا به میگرن از سایر روشهای کنترل بارداری استفاده کنند و سیگار نکشند چرا که مطالعات نشان دادهاند افراد مسنی که سیگار میکشند سه برابر بیش از دیگران در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار دارند.
۲. مشکل قلبی
درحالیکه هنوز مکانیسم ارتباطی این دو مشخص نشده است، اما تحقیقاتی که اخیراً انجام شدهاند نشان میدهد که میگرن ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد. در این مورد، کارشناسان این تحقیق میگویند، آنها نمیتوانند توصیه خاصی در این باره، مانند آنچه در مورد قبل گفته شد (ترک سیگار و اجتناب از قرصهای هورمونی ضدبارداری)، ارائه دهند. بیماران مبتلا به میگرن شناخته شده با بیماری قلبی، باید در مورد برخی از داروهای محبوب و مشهور ضدمیگرن، یعنی تریپتان، مراقب باشند. این داروها عروق خونی مغز و قلب را منقبض میکند که میتواند باعث ایجاد فشار بر قلب شود.
۳. میگرن شدیدتر
پزشکان معتقدند، "میگرن، موجب بروز میگرن میشود" به همین دلیل است که تلاش برای توقف آن بسیار اهمیت دارد. ممکن است افراد دچار میگرن، دارای مغزی فوقالعاده تحریکپذیر باشند؛ یعنی حتی اختلالات کوچک نیز ممکن است منجر به سردرد شوند. مواردی مانند ترک یک وعده غذایی، نوشیدن قهوه خارج از زمان معمول و خواب کمعمق میتوانند آغازگر سردرد باشند. در نتیجه، برای بیماران مبتلا به میگرن، جلوگیری از اختلال در برنامه روتین و رفتار طبیعی اهمیت بالایی دارد.
یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که نباید در محل کار خودتان را خسته کنید. باید بعد از ۹۰ دقیقه کار، کمی استراحت کرده و مجدداً کار خود را آغاز کنید. در انتهای هرروز کاری، تمام شب را بخوابید و استراحت کنید، در تعطیلات آخر هفته کار نکنید و به تفریح بپردازید. انجام این کارها به مغزتان کمک خواهد کرد تا در برابر میگرن مقاومتر عمل کند.
۴. فیبرومیالژیا
تقریباً نیمی از افراد مبتلا به این اختلال مزمن، که موجب دردهای وسیع ماهیچهای میشود، میگرن را نیز تجربه کرده «یا تجربه خواهند کرد». دلیل این مسئله مشخص نیست اما این دو بیماری، علل ریشهای مشابهی دارند از جمله عدم توانایی بدن در کنترل درد. از آنجایی که این دو مشکل دست در دست هم دادهاند، مهم است که در صورت مشاهده هرکدام از این دو مسئله، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.
۵. افسردگی
میگرن اغلب در افراد مبتلا به بیماری دو قطبی و افسردگی دیده میشود. در هر دو، یک موقعیت ژنتیکی برای داشتن مغز فوقالعاده تحریکپذیر وجود دارد. بیشتر تحقیقات نشان میدهد که سردردهای مستمر شدید به احتمال زیاد با افسردگی همراه است. این مسئله هنوز روشن نیست که آیا سردرد مستقیماً موجب افسردگی میشود یا بالعکس، اما شیوه زندگی راهی برای بهبود خلق و خو و جلوگیری از بروز میگرن خواهد گشود. روزانه ۲۰ دقیقه پیادهروی در خارج از منزل و خواب باکیفیت در شب باعث کاهش تحریکپذیری مغز میشود و در جلوگیری از میگرن و سایر مشکلات همراه با آن کمک میکند.
۶. اضطراب
حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به میگرن مزمن، با اضطراب مبارزه میکنند. میگرن مزمن، به بروز ۱۵ حمله میگرنی یا بیشتر در هر ماه اطلاق میگردد. متخصصان بر این باورند گسترش اضطراب در برخی افراد به علت تحمل فشار ناشی از میگرن مزمن است. آنها همچنین معتقدند روش ارسال پیام شیمیایی مغز از یک نورون (سلول عصبی) به نورون دیگر نیز نقش مهمی را ایفا میکند.
۷. فلج بل
افرادی که از میگرن رنج میبرند دو برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری فلج بل هستند، بیماریای که موجب فلج شدن عضلات صورت میشود.
دانشمندان تایوانی پس از ردیابی ۱۰۰ هزار فردی که نیمی از آنها دچار میگرن بودند متوجه بروز دوبرابری نوعی بیماری سیستم عصبی در برخی از مبتلایان به میگرن به نام فلج بل شدند. این بیماری بر روی سیستم عصبی که کنترل کننده حرکات و ماهیچههای صورت هستند، اثر میگذارد.
دانشمندان این نکته را بیان کردند که چگونگی ارتباط میگرن با فلج بل هنوز روشن نیست اما میدانند که التهاب، مشکلات قلبی و مشکلات مربوط به جریان خون با این دو بیماری در ارتباط هستند.
۸. پارکینسون
اگر بیماری سردرد میگرنی با مشکل مشاهده نقاط نورانی (چشمکهای نوری یا انوار شناور در هوا) همراه شود، خطر ابتلا به پارکینسون نیز افزایش پیدا میکند. این نکته به خصوص زمانی به واقعیت میپیوندد که شما در میانسالی از میگرن رنج ببرید. در حالی که هنوز علت بروز سردردهای میگرنی مورد بحث قرار میگیرد، محققان معتقدند مشکلات مربوط به انتقالدهنده عصبی دوپامین، میتواند نقش مهمی در این مسئله ایفا کند؛ زیرا آنها بر این باورند که عملکرد دوپامین در افراد مبتلا به پارکینسون دچار اختلال میگردد که این میتواند ارتباط بین میگرن و پارکینسون را توجیه کند.
۹. صرع
افراد مبتلا به میگرن با احتمال دو برابر بیشتر به بیماری صرع مبتلا میشوند و همچنین افراد دچار صرع نیز دو برابر بیش از سایرین دچار میگرن خواهند شد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر