درمان خارش سر با ترفندهای خانگی
رکنا: درمان خارش سر روش های مختلفی دارد اما بهترین جواب را از استفاده روش های طبیعی و خانگی می گیرید.
خارش سر مشکلی آزاردهنده است که نه تنها خود فرد را ناراحت میکند، بلکه در جمع نیز ظاهری ناخوشایند دارد. بنابراین باید برای حل این مشکل به فکر درمان قطعی خارش سر باشید.
گاهی اوقات بدون آنکه بخواهیم و در ظاهر بدون هیچ مقصودی دستمان را لابهلای موهای سر فرو میبریم و تند و محکم مشغول خاراندن پوست سر میشویم.
با اینکه خارش سر از نظر اغلب مردم کاری عادی به حساب میآید، اما باید توجه داشته باشید این حالت ممکن است علتی خاص داشته باشد؛ موردی مانند حساسیت به رنگ مو، استفاده از شامپوهای نامناسب یا بیماریهای پوستی.
البته با تشخیص علت خارش سر و درمان مناسب، میتوان مشکل را برطرف و شرایط بهتری ایجاد کرد.
دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو درباره علل خارش سر می گوید:
یکی از بیماریهای شایعی که در ناحیه پوست سر بروز میکند و موجب خارش میشود، درماتیت سبورئیک یا اگزمای سبورئیک است.
عامل به وجود آورنده این بیماری، نوعی قارچ است که در شرایط معمولی منجر به بروز بیماری نمیشود، اما در وضعیت خاص و در پوست سر برخی افراد به شکل بیماریزا در میآید.
بیماریزا شدن این قارچ باعث تکثیر پوسته و خارش سر میشود. در چنین شرایطی فرد احساس میکند سرش را خوب نشسته است، ولی با دوباره شستن و استفاده از شامپو هم ممکن است این حس برطرف نشود.
این بیماری بهطور کلی درمان نمیشود. به کمک درمانهای ضد قارچ و ضد التهاب تا حدی میتوان بیماری را کنترل کرد، ولی ریشهکن کردن آن ممکن نیست.
خارش سر میان بچهها و بخصوص دختر بچههایی که در سنین ۷ تا ۱۵ سالگی هستند، ممکن است یکی از نشانههای شپش سر باشد
بیماری ممکن است به طور دورهای شدت و ضعف پیدا کند؛ به همین دلیل معمولا در فصل زمستان شدیدتر است و در تابستان خفیفتر.
بعضی از دیگر بیماریهای پوستی نیز ممکن است باعث خارش پوست سر شود؛ به عنوان مثال بیماری پسوریازیس یا سایر اگزماهای پوستی، علتی برای خارش پوست سر هستند.
بیماریهای پوستی، واکنشهای دارویی و بیماریهای داخلی نیز میتوانند باعث خارش پوست شوند.
اگزمای سبورئیک شایعترین علت خارش سر است که میتواند همراه با پوستهریزی، التهاب و قرمزی نمایان شود. این بیماری میان آقایان و در سنین جوانی شیوع بیشتری دارد.
شپش سر
مراقب شپش سر باشید
گاهی به شوخی یا جدی خارش پوست سر را مربوط به شپش میدانند. اما آیا واقعا هر خارشی مربوط به شپش سر است؟
خارش سر میان بچهها و بخصوص دختر بچههایی که در سنین ۷ تا ۱۵ سالگی هستند، ممکن است یکی از نشانههای شپش سر باشد. بنابراین وقتی کودکی در این سنین با خارش سر روبهرو میشود و بخصوص زمانی که سابقه خارش میان سایر دوستان و همبازیهایش نیز وجود دارد، باید به این خارش دقت بیشتری داشت.
شپش سر یکی از علتهای شایع خارش به ویژه در قسمتهای کنار و پشت سر است.
خارش سر باعث ریزش مو می شود؟
یکی از نگرانیهای افرادی که خارش سر را تجربه میکنند، ترس از ریزش موهاست. شاید این سوال برای خیلی از ما پیش آمده باشد که خارش سر موجب ریزش مو میشود یا نه؟
بیماریهایی که باعث خارش سر می شوند، هیچ یک به تنهایی دلیلی برای ریزش مو نیستند. اگر التهاب پوست سر برای مدتی طولانی وجود داشته باشد، فرد با ریزش مو هم روبهرو خواهد شد، ولی این بیماریها به تنهایی و به صورت اولیه موجب ریزش مو نمیشوند.
خشکی و چربی بیش از حد موها، هر دو میتواند باعث خارش سر شود
شامپویی مناسب انتخاب کنید
وقتی برای خرید شامپو به فروشگاه یا داروخانه میروید، انواع مختلف شامپوهایی را خواهید دید که با رنگها و بستهبندیهای مختلف در قفسهها چیده شده اند. علاوه بر ظاهر متفاوت شامپوها، قیمت و نحوه مصرف آنها نیز با هم تفاوت دارد. بنابراین انتخاب بهترین شامپو که مناسب پوست و موی سر باشد، کاری دشوار به نظر میرسد.
گاهی استفاده نامناسب از بعضی شامپوها میتواند باعث ایجاد خارش سر شود.
شامپو
برای حفظ سلامت پوست سر و مو، بهترین کار این است که شامپوی مناسب انتخاب و مصرف شود. به عنوان مثال اگر موی سر فرد چرب است، باید از شامپوی مخصوص موهای چرب استفاده کند، چون عملکرد این شامپوها بهگونهای است که میزان چربی بیشتری را برمیدارد. بنابراین استفاده از شامپوی نامناسب ممکن است موجب خارش سر یا تشدید آن شود.
شاید شما هم تصور کنید چرب شدن موها علت خارش پوست سرتان است. اما در مقابل گروهی هم بر این باورند که خشکی موها و پوست سرشان باعث خارش میشود.
خشکی و چربی بیش از حد، هر دو عاملی است که میتواند باعث خارش سر شود. اما نکته مهم این است که ایجاد این حالات بیشتر به ژنتیک افراد بستگی دارد؛ فعالیت غدد چربی در بدن برخی افراد خیلی زیاد است و این حالت سبب چرب شدن کف سر آنها میشود.
همچنین گاهی ممکن است تعداد و فعالیت این غدد کمتر باشد و در نتیجه پوست کف سر خشک شود که هر دوی حالت دلیلی برای خارش سر است.
واکنشهای حساسیتی به رنگ مو یکی دیگر از علل خارش است. در واقع زمانی که رنگ موجب بروز حساسیت نشود، معمولا خارش هم وجود ندارد. اما با ایجاد حساسیت، مشکلاتی مانند خارش سر و ایجاد ضایعات التهابی نیز مشاهده میشود.
راهحل چیست؟
خارش سر مشکلی آزاردهنده است که نه تنها خود فرد را ناراحت میکند، بلکه در جمع نیز ظاهری ناخوشایند دارد. بنابراین باید برای حل این مشکل به فکر درمان قطعی خارش سر باشید.
برای درمان خارش سر ابتدا باید علت را تشخیص داد. براساس علت اصلی خارش سر، درمانهای متفاوتی توسط پزشک Doctor در نظر گرفته میشود؛ بنابراین با شناسایی علت و عوارض، میتوان درمان مناسب را شروع و پیگیری نمود.
درمان خارش سر برای افراد مختلف متفاوت است، ولی استفاده از شامپوهای ضدقارچ (تحت نظر پزشک متخصص پوست و مو) تا حدی میتواند موجب تسکین ناراحتی آنها شود.
اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر