نقشه خوفناک از گسل مشا فشم / تهرانی ها نترسید اما مرحله بعد سخت تر است
حوادث رکنا: بررسیهای اولیه نشان می دهد که گسل مشا فشم آخرین بار حدود 190 سال پیش باعث وقوع زلزله در تهران شده است.
به گزارش رکنا، ساعت ۴۸ دقیقه بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت، زمینلرزهای به بزرگی ۵.۱ ریشتر دماوند در استان تهران را لرزاند که خوشبختانه این زمینلرزه و ۲۰ پسلرزه آن تاکنون به طور مستقیم منجر به حادثه جانی نشده است و فقط یک فرد سالخورده حین فرار در دچار حادثه شد که متأسفانه فوت کرد.
گسل مشا تهران را لرزاند
گسلی که فعالیت آن منجر به زلزله امشب تهران شد، گسل مشا بود؛ گسل مشا فشم که از سمت فیروزکوه و دماوند تا محدوده کندوان امتداد یافته و طول آن حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر است و توانمندیاش برای زلزله بیش از ۷ ریشتر است.
از نظر زمین شناسی شهر تهران در نزدیکی رشته کوه البرز و در یک دشت وسیع قرار گرفته است که چندین رشته گسل فعال، اصلی و فرعی در آن وجود دارد؛ مهمترین گسلهای شهر تهران عبارتند از گسل مشا با طول تقریبی ۲۰۰ کیلومتر، گسل شمال تهران با طول تقریبی ۹۰ کیلومتر و گسل جنوب ری با طول تقریبی ۲۰ کیلومتر.
فعال شدن گسل مشا فشم پس از 190 سال
گسل مشا، گسلی طویل، اساسی و لرزهزا است که در طول رشته کوه البرز و از شمال آن بر روی دامنههای جنوبی رانده شده است. گسل مشا در بالا دست سد لتیان با گسل شمال تهران تلاقی دارد و به همین دلیل لغزش و فعالیت هر یک از دو گسل مشا یا شمال تهران، به حرکت گسل دیگر ختم میشود.
این در حالی است که به گفته گزارشگر شبکه خبر، بررسیها حاکی از این است که گسل مشا از ۱۹۰ سال پیش تاکنون منجر به وقوع زمینلرزه در تهران نشده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر