زلزله شدید در میانه / تبریزی ها به خیابان ریختند / 5 کشته و 312 مصدوم + جزئیات
رکنا: زلزلهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر ساعت ۲.۱۷ دقیقه بامداد جمعه ، حوالی شهر ترک در شهرستان میانه را لرزاند. .
نخستین تصاویر از زلزله میانه / آذربایجان شرقی
به گزارش اورژانس ۱۱۵ کشور آمار کشته ها و مصدومان زلزله تا این لحظه
مصدومان ۳۱۲ نفر
از تعداد مصدومان فقط ۱۳ نفر بستری و مابقی به صورت سرپایی درمان شدند.
مختصات محل زلزله :
طول جغرافیایی: 47.64
عرض جغرافیایی: 37.76
عمق زمینلرزه: 2 کیلومتر
نزدیکترین شهرها:
19 کیلومتری ترک (آذربایجان شرقی)
22 کیلومتری سراب (آذربایجان شرقی)
29 کیلومتری ترکمنچای (آذربایجان شرقی)
نزدیکترین مراکز استان:
79 کیلومتری اردبیل
123 کیلومتری تبریز
شدت زلزله به حدی بوده که حداقل در 7 استان شمالغرب کشور و حتی تا تهران نیز این زلزله را احساس کردند.
سخنگوی اورژانس استان آذربایجان شرقی گفت: تیمهای ارزیاب اورژانس در حال ارزیابی از مناطق سراب، بستان آباد و میانه هستند.
وی افزود: هشت گروه ارزیاب اورژانس در حال فعالیت هستند و تاکنون مصدومی گزارش نشده است.
ریزش کوه در جاده میانه-بستانآباد
معاون فرماندار ویژه شهرستان میانه از ریزش کوه در جاده میانه-بستانآباد براثر زلزله خبر داد.
یعقوبی معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرمانداری ویژه شهرستان میانه گفت: مرکز زلزله شهر ترک است که گزارشاتی از روستاهای شهرستان میانه واصل شده که در حال جمع بندی و تشکیل جلسه مدیریت بحران هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اطلاعات دقیق از میزان خسارتهای مالی و جانی در دست نیست.
زلزله در اردبیل خسارتی نداشت؛ چند نفر فقط مصدوم شدند
فرهاد عبدالعلی پور در اردبیل پس از وقوع زلزله اظهار داشت: زلزله در استان همجوار(آذربایجان شرقی) در شهر میانه به وقوع پیوست که در اردیبل نیز به شدت احساس شد اما خوشبختانه تاکنون با ارزیابیها و بررسیهای انجام شده هیچ خسارتی در این استان گزارش نشده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل افزود: در شهرستان مشگین شهر و برخی روستاها چندین نفر در حال فرار از منزل متاسفانه دچار مصدومیت و آسیبدیدگی جزئی شدند که با اقدامات سرپایی مشکلشان رفع شده است.
وی تصریح کرد: لزوم حفظ آرامش و دقت در رفتارهای پرخطر در چنین مواقعی از تمام شهروندان انتظار میرود و مردم باید آمار و اخبار اتفاقات رخ داده را از مراجع اصلی خبر دریافت کرده و تحت تاثیر شایعه پراکنی برخی در شبکه های اجتماعی قرار نگیرند.
عبدالعلی پور تاکید کرد: ستاد بحران استان هماکنون در حال آمادهباش بوده و در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالی نیروهای اقدام سریع و فوریتها پای کار هستند و هیچ جای نگرانی نیست.
محمد ثقفی نیز گفت: تاکنون حدود 70 نفر مصدوم در شهرستان سراب داشتیم که به صورت سرپایی درمان شدند.
فرماندار سراب از اعزام تیمهای ارزیاب به روستاها خبر داد و گفت: تلفات جانی تاکنون از روستاهای شهرستان گزارش نشده ولی تلفات دام به دلیل ماندن در زیر آوار طویلهها گزارش شده است.
فوت 4 نفر براثر زلزله در میانه تاکنون
محمدباقر هنربر ، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از فوت 4 نفر و تخریب 30 خانه در روستای ورنکش بخش ترکمانچای میانه خبر داد.
افزایش فوتیهای زلزله به 5 نفر در میانه/ اغلب مصدومان سرپایی درمان شدند
احمد مشایخی فرماندار ویژه میانه از افزایش تعداد فوتیهای زلزله شهرستان میانه به 5 نفر خبر داد.
بهروز مهدوی نیز گفت: خساراتی از زمین لرزه در شهرستان تبریز و روستاهای اطراف گزارش نشده است
فرماندار تبریز نیز گفت: برابر اعلام اکیپ های اعزامی به شهر تبریز و روستاها خوشبختانه خسارتی گزارش نشده و مردم آرامش خود را حفظ کنند.
زمین لرزه در استان زنجان تاکنون خسارتی نداشته است
فتحالله حقیقی گفت: این زمین لرزه در همه شهرستان های استان زنجان احساس شده و تا این لحظه خسارتی گزارش نشده است.
استاندار زنجان از آماه باش کامل دستگاههای امدادی استان خبر داد و گفت: تا ساعتی دیگر جلسه مدیریت بحران استان زنجان تشکیل می شود.
فوت 5 نفر و 120 مصدوم تاکنون
محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از فوت 5 نفر و 120 نفرمصدوم و تخریب 30 خانه در روستای ورنکش بخش ترکمانچای میانه خبر داد.
تخریب کامل 30 روستا در استان آذربایجان شرقی
محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی از تخریب کامل 30 روستا در این استان خبر داد.
آرامش به شهر تبریز بازگشت
به گزارش خبرنگاران،برخی از مردم در داخل پارک ها و در داخل خودروهای خود حضور یافته بودند که تعداد اندکی از شهروندان در سطح شهر، پارک ها و خودروها و فضاهای رو باز تردد دارند.
40 پس لرزه در استان آذربایجان شرقی
محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از 40 پس لرزه در این استان خبر داد.
251 مصدوم تاکنون در زلزله استان آذربایجان شرقی
محمدرضا پورمحمدی از مصدومیت 251 نفر در زلزله شامگاه پنجشنبه در این استان خبر داد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه تعداد پس لرزهها مرتبا روبه کاهش بوده و فشار گسلها تخلیه شده است و مردم نگران زلزلههای بعدی نباشند و به خانهها خود برگردند.
پورمحمدی افزود: متاسفانه بامداد امروز شاهد زلزلهای به بزرگی 5.9 ریشتر در منطقه "ترک" شهرستان میانه بودیم که سایر شهرستانهای استان نیز تحت تاثیر این زمین لرزه قرار گرفتند.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: باتوجه به اینکه این زمین لرزه ساعات دیر وقت شب به وقوع پیوسته و به علت تخریب کامل 30 خانه، امکان افزایش تلفات وجود دارد.
وی افزود: در منطقهای که زمین لرزه به وقوع پیوسته منطقه روستایی و تراکم جمعیت کم بوده است و در شهرستانهای سراب، چاراویماق، هشترود و بستان آباد مشکلات خاصی وجود ندارد.
فوری - هشدارجدی
باتوجه به وقوع زلزله، احتمال جدا شدن و نشتی گاز co در لوله های بخاری وجود دارد، لذا قبل از خوابیدن حتما لوله های بخاری را چک کنید.
تصاویری از اسکان اضطراری در روستای ورنکش شهرستان میانه بخش ترکمنچای
تلف شدن ۲۰۰ راس دام سبک در یک واحد دامی/ ادامه ارزیابی مناطق زلزلهزده
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ادامه ارزیابیها در مناطق زلزله زده از تلفات دامی در این منطقه خبرداد.
اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت امداد رسانی در مناطق زلزلهزده در آذربایجان شرقی گفت: این زمین لرزه در ساعت ۲:۱۷ بامداد در حوالی سراب_ میانه، شهر ترک در استان آذربایجان شرقی اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه نیروهای ارزیاب در حال ارزیابی منطقه هستند، ادامه داد: طبق دستور وزیر کشور از همان دقایق اولیه حادثه تمامی دستگاهها در حال امدادرسانی هستند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: بیشترین خسارت به روستای ورنکش وارد شده است و تیمهای ارزیاب همچنان در حال ارزیابی منطقه هستند.
به گفته نجار پس از برآورد دقیق خسارتهای ناشی از زلزله بلافاصله کار بازسازی آغاز خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به تلفات دامی براثر زمین لرزه در این منطقه گفت: براساس گزارشها خساراتی نیز به واحدهای دامی وارد شده و تنها در یک واحد ۲۰۰ راس دام سبک تلف شدهاند.
تخریب ۶۰ واحد مسکونی براثر زلزله
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی از تخریب ۶۰ منزل مسکونی براثر زمین لرزه در مناطق زلزله زده خبر داد.
سعید کنعانی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی از تخریب ۶۰ منزل مسکونی بر اثر زمین لرزه در این استان خبر داد.
به گفته وی بیشتر خسارت های ناشی از زلزله در روستاهای ورزقان و ورنکش در این استان بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی همچنین از وقوع ۴۲ پس لرزه تاکنون خبرداد.
کنعانی خاطرنشان کرد: بستههای غذایی ۷۲ ساعته نیز برای توزیع بین مردم آسیب دیده تهیه شده است.
ترس از زلزله ۲۹ نفر را در مشگینشهر و اردبیل به بیمارستان کشاند
زلزله بامداد جمعه باعث هراس مردم در اردبیل و مشگینشهر شده و ۲۹ نفر به خاطر مصدومیت، استرس به بیمارستانهای این شهرستانها مراجعه کردند.
رئیس مدیریت درمان و فوریتهای پزشکی استان اردبیل روز جمعه گفت: از این تعداد ۶ نفر به علت مصدومیت در بیمارستان بستری و بقیه افراد سرپایی مداوا شدهاند.
مجید محمد غریبانی افزود: اغلب آسیب دیدگان به خاطر شکستگی و آسیب دست و پا به بیمارستان مراجعه کرده اند و برخی نیز دچار ترس و استرس شده بودند.
زلزله ۵.۹ ریشتری شهر «تَرْک» در استان آذربایجان شرقی، استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل را هم لرزاند.
این زلزله ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه) در حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی بوقوع پیوست.
مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران اعلام کرد: این زلزله در عمق ۸ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.
کانون این زلزله در موقعیت ۴۷.۶۴ عرض شمالی و ۳۷.۷۶ طول شرقی ثبت شده است.
افزایش تعداد فوتی ها و مصدومان زلزله
مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اظهار کرد: در پی زلزله 5.9 ریشتری در بامداد امروز در آذربایجان شرقی، 34 تیم عملیاتی و ارزیاب به استعداد 110 نفر نیروی عملیاتی در منطقه مشغول امدادرسانی هستند.
دو بالگرد در منطقه آماده به کار هستند تا ارزیابی بیشتری را داشته باشند. تاکنون 65 روستا ارزیابی شده است و 7 روستا بیشترین خسارت داشتهاند و مطابق ارزیابیها بیشترین تخریب در ورنکش با 30 واحد تخریبی گزارش شده است.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: اسکان اضطراری در ورنکش شروع شده است؛ همچنین تغذیه اضطراری همزمان با اسکان اضطراری شروع میشود. اقلام زیستی شامل چادر، پتو، چراغ والور با توجه به سرمای منطقه، سبدهای غذایی 72 ساعته به منطقه اعزام شده است و با آغاز اسکان اضطراری، بقیه مواد غذایی میان آسیب دیدگان توزیع میشود.
سلیمی با بیان اینکه در این زمین لرزه، 6 شهر، 145 روستا تحت تاثیر بودهاند، گفت: زلزله 5.9 ریشتری تاکنون 40 پس لرزه داشته که بزرگترین آن 4.8 ریشتر بوده است. غیر از ورنکش، آسیبدیدگیها در بقیه مناطق ترکخوردگی سقف و دیوارها بوده است.
وی همچنین در خصوص آمار مصدومان و فوتیها تا این لحظه تصریح کرد: 332 نفر مصدوم ( 65 نفر آوار و 274 نفر بر اثر ترس طبق گزارش سازمان اورژانس کشور و 6 نفر از هموطنان نیز در روستای ورنکش شهرستان میانه جان خود را از دست دادهاند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: بر اساس آخرین گزارشی که اخذ شده است تا ساعت 8:30 صبح امروز 65 روستا ارزیابی شده است که 40 باب منزل مسکونی تخریب کامل (ورنکش، ترکمنچای، ترک)، ترک خوردگی دیوارها و ریزش برخی اماکن در 14 روستا ثبت شده است.
سلیمی گفت: اعلام آماده باش کامل به استانهای آذربایجان شرقی، غربی،گیلان، اردبیل و زنجان، تماس با مدیران عامل و معاونین امداد و نجات استانهای معین، برقراری ارتباط مستمر ویدئو کنفرانس با استانهای معین و آذربایجان شرقی، بارگیری و ارسال اقلام زیستی و موادغذایی به شهرهای متاثر از حادثه و ایجاد اردوگاه اسکان اضطراری در مدرسه ورنکش به تعداد 60 دستگاه بخشی از اقدامات هلال احمر در این حادثه محسوب میشود.
آماده باش بیمارستانهای ارتش در مراغه و تبریز
رییس اداره بهداشت و در مان نیروی زمینی ارتش گفت: در پی وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریستری در مناطقی از استان آذربایجان شرقی بیمارستانهای منطقه به ویژه بیمارستان مراغه و تبریز در آماده باش قرار دارند.
امیر سرتیپ دوم شهنام بابلی گفت؛ بلافاصله پس از اینکه زلزله در مناطقی از استان آذربایجان شرقی روی داد گردانهای بهداشت و درمان بیمارستانهای منطقه در آماده باش قرار گرفته تا در خدمت مردم آسیب دیده قرار گیرند.
وی ادامه داد؛ امروز بیمارستانهای نیروی زمینی ارتش به نیروهای واکنش سریع تغییر ساختار داده و در کمترین زمان ممکن با یک گردان کاملا مجهز به خدمات پزشکی در منطقه حادثه حضور خواهند یافت.
رییس اداره بهداشت و درمان نزاجا تاکید کرد؛ در حال حاضر تیم پزشکی بیمارستان مراغه به همراه پزشکان متخصص در منطقه حادثه حضور دارند و در حال ارائه خدمات به مصدومین احتمالی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دارو و نیازمندیهای دیگر نیز از طریق ارتش در اختیار مردم قرار میگیرد افزود.
پس از برآورد اولیه توسط کادر پزشکی حاضر در منطقه در حال ارسال اولین محموله دارویی و نیازمندیهای پزشکی به منطقه هستیم.
دکتر بابلی در پایان بیان کرد:برابر منویات مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی که فرمودند باید آتش به اختیار عمل کرد، امروز کادر پزشکی بیمارستانهای نیروی زمینی ارتش " آتش به اختیار " عمل میکنند و چنانچه مردم نیازی به آنها داشته باشند بلافاصله در خدمت آنها خواهند بود و نیازی به تشریفات اداری ندارند.
یگان های ارتش در آماده باش کامل بسر می برند
امیر سرتیپ دوم میرزایی ارشد نظامی ارتش در استان های آذریایجان و اردبیل گفت: در پی وقوع زمین لرزه بامداد امروز در مناطقی ازاستان آذربایجان شرقی یگان های ارتش در آماده باش کامل قرار داشته باشند .
امیر سرتیپ دوم میرزایی ارشد نظامی ارتش در استان های آذریایجان و اردبیل گفت: در پی وقوع زمین لرزه بامداد امروز در مناطقی ازاستان آذربایجان شرقی بلافاصله پس از حادثه به تمامی فرماندهان منطقه اعلام شد که در آماده باش کامل قرار داشته باشند .
او افزود :گردان های بلیات تیپ های متحرک هجومی مراغه، میانه ، اردبیل ، سراب ، تبریز با تمامی تجهیزات در آمادگی کامل هستند تا در صورت نیاز وارد عمل شوند .
او تاکید کرد: پس از وقوع زلزله بلافاصله با مسئولین استانی ، رییس ستاد بحران ، استاندار ، معاون سیاسی و دیگر عزیزان تماس برقرار کردیم و آمادگی کامل ارتش را به این عزبزان اعلام کردیم .
امیر سرتیپ دوم میرزایی فرمانده عملیاتی لشکر ۲۱ نزاجا افزود: در خال حاضر نیز تیم های پزشکی مراغه و تبریز در محل حادثه حضور دارند و به خدمت رسانی مشغول هستند .
ارشد نظامی ارتش در استان آذربایجان و اردبیل خاطر نشان کرد ؛چند فروند بالگرد هوانیروز نیز آماده هستند تا در صورت درخواست وارد عمل شوند .
تصاویر هوایى از مناطق زلزله زده در آذربایجان شرقى
احتمال وقوع زلزلههای بزرگتر در آذربایجان وجود دارد
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از احتمال آزاد شدن تدریجی انرژی موجود در بافت زمین محل رخداد زلزله میانه و احتمال وقوع لرزه های بزرگتر خبر داد.
علی بیت اللهی درباره زلزله میانه در آذربایجان شرقی اظهار داشت: زلزله در ساعت ۲:۱۷ بامداد امروز با بزرگای ۵.۹ ریشتر بین دو شهر سراب و میانه در آذربایجان شرقی حوالی شهرهای ترک و ترکمنچای رخ داد که برخی مراجع جهانی بزرگی این زمن لزره را ۶ ریشتر دانسته اند.
وی ادامه داد: با توجه به خصوصیات تکنونیکی منطقه، پس لرزه هایی هم در این محل رخ داده که در حال حاضر تعداد آنها به بیش از ۱۵ پس لرزه نسبتا مؤثر رسیده و پس لرزه های خرد دیگری هم وجود داشته است.
بیت اللهی افزود: وضعیت بافت زمین در منطقه محل زلزله شامل سنگ های آذرین با ویژگی تُرد و شکننده است؛ به نحوی که زمین لرزه در چنین بافتی معمولا در اثر تجمع انرژی مقاومت بالایی دارند و وقتی به مرز شکنندگی می رسند، زلزله های بزرگتری را ایجاد می کنند. بنابراین، این زلزله در دسته زلزله های مؤثر طبقه بندی می شود.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: این زلزله از نظر زمین شناختی، در بین دو گسل فعال «تبریز» در سمت جنوب و جنوب غربی منطقه تا شمال آن و نیز گسل «اُزگوش» شهر سراب در شرق این منطقه، قرار گرفته است؛ ضمن اینکه گسل شرقی غربی «بَنابَران» نیز در همین منطقه واقع شده که احتمالا با فعال شدن گسل بنابران، زلزله امروز میانه رخ داده است.
۱۰ هزار واحد مسکونی در شعاع مؤثر زلزله امروز
وی تصریح کرد: در اطراف شعاع ۳۰ کیلومتری این زلزله، ۱۲۰ آبادی و روستا و ۳ شهر قرار دارند و مجموع واحدهای مسکونی این محدوده به بیش از ۱۰ هزار واحد می رسند که در زون شدت مؤثر این زلزله قرار می گیرند؛ البته در شدت محسوس که برای مردم قابل احساس باشد، شهرهای آذربایجان شرقی، غربی، گیلان، زنجان و اردبیل قرار می گیرند که در برخی شهرهای دور هم گزارش شده مردم به دلیل اضطراب و سپس فرار در اثر ترس وقوع زلزله، دچار آسیب دیدگی شده اند.
وی خاطرنشان کرد: ارزیابی می شود با توجه به پراکندگی واحدهای مسکونی در این منطقه، حدود ۲۰۰ واحد مسکونی در کل منطقه خسارت دیده باشند که درجات آن متفاوت است؛ مثلا برخی واحدها کلپس (Collaps) و برخی هم در حد ترک و شکاف دچار خسارت شده اند.
پژوهشگر زلزله شناسی دمای منطقه زمان رخداد زلزله را در نوسان بین منفی ۵ تا مثبت ۵ درجه دانست و گفت: مردم این منطقه نیازمند وسایل گرمایشی هستند.
به گفته بیت اللهی، محل وقوع زمین لرزه مستعد زلزله های بزرگتر است؛ بنابراین انرژی بافت زمین شناختی این گسل هنوز تخلیه نشده است؛ پس مردم این منطقه مراقب زلزله های احتمالی بزرگتر بعدی باشند؛ به خصوص اینکه این منطقه، لرزه خیز است و علت تنش در بافت زمین شناختی منطقه هنوز نامعلوم است. چون با زلزله اول، آزاد شدن تنش ها آغاز می شود و اگر ابعاد انرژی های محبوس در بافت زمین، بزرگ باشد، چه بسا احتمال وقوع زلزله های بزرگتر نیز وجود داشته باشد.
احتمال ریزش کوه های اطراف جاده های مواصلاتی محل وقوع زلزله
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه پس لرزه های متعدد احتمال دارد رخ دهد و به همین دلیل، مردم از تردد در کنار ساختمان های آسیب دیده و ترک خورده اجتناب کنند، گفت: محدوده محل وقوع زلزله، از نظر ویژگی های مورفولوژیکی یک منطقه کوهستانی است و در مسیرهای مواصلاتی مانند جاده های بستان آباد به اردبیل و سراب و دیگر جاده های منطقه، احتمال ریزش سنگ های کوه های اطراف جاده وجود دارد؛ کما اینکه در زلزله کجور مازندران در اثر ریزش سنگ های اطراف جاده، ۲۰ تن کشته شدند.
ارسال نظر