سیل زندگی‌ ما را با خود برد / در پلدختر چه گذشت؟ + عکس

امدادرسانی به روستاهایی که وضعیت بغرنج‌تری دارند با گذشت ۳ روز از جاری شدن سیل همچنان ادامه دارد. تاکنون آب آشامیدنی ۶۴ روستا وصل شده و آب و برق ۵ روستای دیگر بزودی وصل خواهد شد.

مردم روستاهای سیل‌زده همچنان با مشکلاتی همچون تأمین آذوقه برای خود و حتی دام‌هایشان روبه‌رو هستند و در بازدید فرماندار از این روستاها، خواسته اصلی‌ مردم تأمین علوفه برای دام‌ است. فرماندار قول مساعد داده است که در کوتاه‌ترین زمان با همکاری مسئولان استانی، مشکلات آنها را برطرف کند.

در روستای دردیا، سیل گذشته از اینکه به بیش از ۲۰ خانه آسیب وارد کرده باعث مرگ ۴۰۰ رأس گاو و گوسفند و بز شده است. محمد شفیعی، یکی از اهالی این روستا که در حادثه Incident سیل شنبه گذشته نزدیک به ۳۰۰ گوسفندش از بین رفته‌، می‌گوید: «دو شب پشت سرهم باران می‌بارید، این‌طور باران اصلاً سابقه نداشت که شب و روز ببارد. خانه نشسته بودم که صدایی شبیه بمباران آمد و چند لحظه بعد زمین لرزید، اولش فکر کردم جنگ شده وقتی بیرون آمدم دیدم از کوه‌ سیلی می‌آید با کلی تخته سنگ. ارتفاع آب حداقل سه،چهار متر می‌شد. از ترس اینکه سیل خانه و بچه‌هایم را ببرد سریع فرار Escape کردیم. سیل دار و ندارم را با خود برد. گوسفند و بزهایم توی آغل بودند و همه‌شان غرق شدند. روز بعد لاشه‌هایشان را یکی دو کیلومتر آن‌طرف‌‌تر پیدا کردم. نزدیک ۶۰۰ میلیون پول‌شان بود. حالا صفر صفر شده‌ام و نمی‌دانم با این وضعیت چطور شکم زن و بچه‌ام را سیر کنم.»

یدالله الواری یکی دیگر از اهالی این روستا از نابودی کامل باغ انجیرش در پی جاری شدن سیل می‌گوید: «باغم تازه به میوه دادن افتاده بود. امسال نخستین سالی بود که بار داد و هنوز شیرینی ثمرش را نچشیده بودم که سیل آن را از بیخ و بن نابود کرد.» او به زمینی که شبیه شالیزار است اشاره می‌کند و می‌گوید: «آنجا تا ۳ روز پیش باغی بود با ۴۰۰ درخت جوان انجیر.»

وضعیت در روستای «چاله» هم دست‌کمی از دردیا ندارد. روستای چاله میان چندین کوه در محاصره است. باران بی‌‌قفه آنقدر بارید که بخشی از روستا کاملاً زیر آب رفت. اسدالله رشنو یکی از دامداران روستای چاله از بی‌سابقه بودن باران در این منطقه که سال‌هاست دچار خشکسالی شده، چنین می‌گوید: «سال‌های سال است که بارانی به این حجم نیامده بود. آنقدر باران بارید که نیمی از روستا زیر آب رفت. آب آنقدر بالا آمده بود که وارد خانه‌هایمان شد و کلی خسارت زد. همه علوفه و کاه‌هایی که از تابستان برای دام‌مان کنار گذاشته بودیم از بین رفت. الآن نمی‌دانیم به فکر زن و‌ بچه باشیم یا دام‌هایی که گرسنه‌اند و اگر به آنها نرسیم، تلف می‌شوند.»

خواسته اهالی روستای چاله که در فاصله ۴۰ کیلومتری پلدختر و در مسیری کاملاً کوهستانی است، فراهم شدن علوفه برای گاو وگوسفندهاست. آنها می‌گویند تنها سرمایه‌شان همین دام‌هاست.

اما در سرکشی به چند روستای خسارت‌دیده که فرماندار پلدختر هم حضور دارد وی در پاسخ به اینکه برای برطرف کردن مشکل سیل‌زدگان چه اقداماتی انجام داده، می‌گوید: «چهار،پنج روز پیش از جاری شدن سیل از سوی هواشناسی Meteorology با خبر شدیم که چندین روز بارندگی شدید در راه است. به بخشداران و دهیاران توصیه‌های لازم را کردیم و آمادگی لازم برای امدادرسانی را داشتیم. متأسفانه بارندگی‌ها سبب جاری شدن سیل و آبگرفتگی در پلدختر و روستاهای اطراف شد و همان‌طور که خودتان دیدید خسارت زیادی به کشاورزان و باغداران و دامداران زد.

باید به این نکته اشاره کنم که طی این دو ‌روز ۱۳۰ میلیمتر باران بارید که حجم بسیار زیادی برای این منطقه‌ است. خوشبختانه در این حوادث Accidents تلفات جانی نداشته‌ایم و خسارات فقط مالی بود. از بین ۲۶۰ روستای پلدختر، بیش از ۱۰۰ روستا دچار خسارت شده‌اند که درحال حاضر وضعیت‌شان با تلاش همکارانم در هلال احمر، اداره آب و فاضلاب، شرکت برق و گاز و راهداری به شرایط عادی برگشته.»

بنابر این گزارش با توجه به بارندگی‌های شدید چند روز گذشته در منطقه پلدختر، تلاش برای ترمیم خطوط برق و گاز و جاده‌های روستایی همچنان ادامه دارد. اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

حمید حاجی‌پور

وبگردی