خاکسترهای آتشفشانی دماوند می‌تواند تا ۲۰۰ کیلومتر را تحت تاثیر قرار دهد

به گزارش رکنا، همایون خوشروان پژوهشگر حوزه محیط زیست و دریا گفت: خطر آتشفشان دماوند تنها مواد مذاب نیست، بلکه گازها و خاکسترهای آتشفشانی است که می‌تواند تا شعاع ۲۰۰ کیلومتر منطقه را تحت تاثیر قرار دهد.

براساس آخرین بررسی‌های کارشناسان، آتشفشان دماوند نیمه فعال و جوان است و عوامل مختلفی در فوران این قله نقش دارند.

همایون خوشروان یک پژوهشگر در همین خصوص اظهار کرد: شواهد به جای مانده نشان می‌دهد که شعاع پراکنش گدازه‌های آتشفشان دماوند در پیرامون آن متفاوت است.

وی افزود: گدازه‌ها به سوی جنوب به دره هراز محدود می‌شود و کوه‌های البرز به مانند سدی در مقابل نفوذ آنها ایستادگی خواهد کرد.

این پژوهشگر با بیان اینکه نفوذ گدازه‌ها در سمت جنوب هم به موانع توپوگرافی کوه‌های البرز شمالی برخورد خواهد کرد،اضافه کرد: بنابراین گدازه ها بیشتر در جبه غربی یعنی دره لار و شرقی به سوی دره حاجی دلا معطوف خواهند شد و تا شعاع نزدیک به ۵ کیلومتر گسترش خواهند داشت.

خوشروان با تاکید بر اینکه خطر آتشفشان دماوند مواد مذاب نیست، خاطرنشان کرد: بلکه گازها و خاکسترهای آتشفشانی است که می‌تواند تا شعاع ۲۰۰ کیلومتر منطقه را تحت تاثیر قرار دهد؛ به طوری که در مطالعاتی که بر روی یکی از چاه‌های اکتشافی در منطقه محمودآباد انجام دادم در عمق ۸۰۰ متری چاه به خاکسترهای آتشفشانی دماوند برخوردم که این نشانه زمین شناسی به خوبی شدت نفوذ مواد پیروکلاستیک را تا سواحل دریای خزر تایید می‌کند.