با این تکنولوژی کارها را فرزتر از همیشه انجام دهید

اگر چه چنین ابزارهایی بسیار دست و پاگیر به نظر می‌رسند، اما بسیاری از مشکلات چنین افرادی را رفع می‌کنند و می‌توان انتظار داشت در آینده، شاهد نمونه‌های راحت‌تر و کاربردی‌تری باشیم. به تازگی یک شرکت کانادایی یک اسکلت پوشیدنی ارائه کرده است که استفاد‌ه‌کننده می‌تواند آنرا از طریق فرمان‌های صوتی کنترل کند.

شرکت کانادایی Bionik Labs اسکلت خارجی ARKE را برای کمک به افراد ناتوان جسمی ارائه کرده است که آن‌ها را قادر می‌سازد روی پاهای خود بایستند و راه بروند. این شرکت با یکپارچه‌سازی ARKE و پلتفرم Echo شرکت آمازون، امکانی جدید را در اختیار بیماران قرار داده است تا بتوانند این اسکلت خارجی را با فرمان‌های صوتی ساده‌ای کنترل کنند. کاربر با خطاب قرار دادن Alexa دستیار مجازی آمازون، اسکلت را کنترل می‌کند. ARKE یک نمونه اولیه است و شرکت Bionik Labs امیدوار است طی چند سال آینده آنرا به بازار Store عرضه کند.این شرکت معتقد است که سامانه کنترل صوتی، ARKE را از سایر اسکلت‌های مصنوعی موجود در بازار متمایز می‌سازد زیرا با این ویژگی استفاده از آن در خانه ساده‌تر می‌شود. به عقیده Michal Prywata یکی از بنیانگذاران این شرکت: « شرکت ما یک فرصت بسیار عالی در بازار اسکلت‌های خانگی دارد؛ بازاری که در آن هنوز رقیبی نداریم»

کاربر ARKE می‌تواند با فرمان‌های صوتی، عملکردهای ساده‌ای نظیر ایستادن، نشستن، راه رفتن و توقف را کنترل کرده و پارامترهایی نظیر طول قدم‌ها را تنظیم نماید. کاربر همچنین می‌تواند از ARKE سؤالاتی نظیر اینکه « باتری در چه وضعیتی است؟ » بپرسد و از آنجاییکه پلتفرم آمازون مجهز به پردازش زبان طبیعی است، کاربر مجبور نیست ترکیب خاصی از کلمات را در جملات خود استفاده کند. بطور مثال می‌توان همان پرسش را اینگونه هم مطرح کرد: « چقدر از باتری باقی‌مانده است؟» و پاسخ مشابهی دریافت کرد. به عقیده Prywata این میزان انعطاف‌پذیری، برگ برنده ARKE است: « لازم نیست کاربر خیلی نگران چنین مواردی باشد»

از دیگر اسکلت‌های موجود در بازار می‌توان به نمونه‌هایی نظیر Ekso GT اشاره کرد که با هدف استفاده در بیمارستان‌ها و مراکز توانبخشی طراحی شده است و ReWalk و Indego که برای استفاده کلینیکی و استفاده در خانه تأیید شده‌اند. این نمونه‌ها توسط انواعی از دکمه‌ها و رابط‌ها قابل برنامه‌ریزی و کنترل هستند و حسگرهایی دارند که با تشخیص حرکت کاربر به او در ایستان یا راه رفتن کمک می‌کنند. ARKE نیز از چنین حسگرهایی استفاده می‌کند.

اسکلت پوشیدنی معلولین

تا پیش از این شرکت Bionik Lab برای توانبخشی روباتیک افرادی که از عوارض سکته مغزی رنج می‌بردند محصولاتی ارائه کرده بود که تنها در کلینیک‌ها استفاده می‌شدند. این شرکت قصد دارد اسکت ARKE را به کلینیک‌های توانبخشی عرضه کند ولی در گام نخست بازار آسیا را برای اینکار هدف قرار داده است. زیرا اسکلت‌های ReWalk و Ekso بخوبی جای خود را در کلینیک‌های آمریکا باز کرده‌اند واین شرکت در حال حاضر در این حوزه قصد رقابت با آن‌ها را ندارد. با این‌حال Prywata معتقد است در آمریکا بازار خوبی برای نسخه خانگی این اسکلت‌ها وجود دارد زیرا به اعتقاد وی: « هنوز در حوزه خانگی کسی محصول قابل قبولی ارائه نکرده است». به گفته او 60 درصد توان تحقیق و توسعه این شرکت معطوف به ساخت اسکلت جدیدی است که مناسب استفاده در خانه بوده و از نظر قیمت و وزن نیز قابل رقابت باشد. چنین ابزاری نه تنها به افرادی که به دلیل عواملی نظیر ضایعه نخاعی یا سکته مغزی توانایی حرکت خود را از دست داده‌اند کمک خواهد کرد بلکه برای سایر افرادی را که به هر دلیلی قادر به حرکت نیستند نیز مناسب خواهد بود و حتی سالخوردگانی که مجبور به استفاده از عصا یا واکر هستند هم می‌توانند از چنین اسکلتی استفاده کنند.

اسکلت پوشیدنی معلولین

رعایت استانداردهای ایمنی پزشکی در همه بخش‌های ARKE از جمله بخش کنترل صوتی آن لازم بود. Prywata می گوید گمان نمی‌کنم تا پیش از این Alexa شرکت آمازون تأییدیه پزشکی گرفته باشد :« فکر می‌کنم این برای نخستین بار است که یک دستگاه پزشکی با پلتفرم آمازون یکپارچه شده باشد»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی