محمدباقر حاج کاظمی در گفت‌وگویی با بیان اینکه بیماری تب مالت یا بروسلوز یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است و در فصل زمستان به اوج می‌رسد، اظهار کرد: متاسفانه تب مالت در سطح کشور شیوع پیدا کرده و شدت آن در استان اصفهان مشهود است و با توجه به اینکه کشتارگاه استان زنجان با اصفهان همکاری دارد، خطر بسیار جدی است بنابراین کنترل و پیشگیری لازم انجام شده است.

این مسئول با تاکید بر اینکه از آغاز سال‌جاری تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار رأس دام علیه بیماری تب مالت در استان زنجان واکسینه شده‌اند، ادامه‌داد: نشانه بروسلوز در دام، سقط‌ جنین در ماه‌های آخر آبستن است و یکی از راه‌های انتقال بیماری بروسلوز از دام به انسان، دست زدن به ترشحات جنین سقط شده است چرا که عوامل از طریق جراحات به انسان منتقل می‌شود.

وی افزود: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری، معدوم کردن جنین‌های سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه، دفع بهداشتی ترشحات و جنین سقط شده است . همچنین با توجه به اینکه نجوشاندن شیر و استفاده از پنیر تازه از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب مالت است، شیر محلی باید قبل از مصرف به خوبی جوشانده شود.

حاج کاظمی با تاکید بر این‌که هر سال، دامداران در جهت افزایش آگاهی پیرامون بیماری بروسلوز، تحت آموزش‌های چهره به چهره قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: برای نمونه‌گیری و واکسیناسیون دام، اکیپ‌های دامپزشکی به صورت فعال به سطح روستاها و دامداری‌ها مراجعه می‌کنند و این در حالی است که دام‌های سبک و سنگین قبل از رسیدن به سن بلوغ، واجد شرایط واکسیناسیون هستند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید