مهاجرت کاری به آلمان
برای بسیاری از افراد مهاجرت کاری به آلمان یک هدف بزرگ تلقی میشود و درصدد تحقق این هدف هستند. اما چگونه باید برای مهاجرت به آلمان و کار در این کشور آماده شویم؟ آلمان یکی از کشورهای با شرایط عالی جهت راهاندازی کسب و کار و یا استخدام شدن در مشاغل مختلف بشمار میرود. دلیل استقبال نیروی کار از این کشور برای مهاجرت، کمبود نیروی کار آلمان و همینطور درآمد قابل توجه در برخی از مشاغل است. در این بخش درمورد اینکه مهاجرت کاری برای کدام مشاغل بهتر است و چه شرایطی دارد صحبت خواهیم کرد. موسسات معتبر مهاجرت همچون موسسه مهاجرتی هرمس اپلای، میتوانند راهنمای شما در مسیر مهاجرت قانونی و شروع کسب و کار در این کشور باشند.
با وجود اینکه مهاجرت کردن به این کشور چندان دشوار نیست، اما اگر درباره شرایط دریافت ویزا و مهاجرت برای کار در آلمان به خوبی آگاهی کسب نکنید، ممکن است این راه نیمه کاره بماند.
چند دلیل برای مهاجرت کاری به آلمان
چند دلیل مهم و البته طلایی برای مهاجرت کاری به آلمان وجود دارد، که عبارتند از:
- سطح رفاه افراد در آلمان
- کیفیت زندگی مطلوب کشور آلمان
- راحتی دریافت ویزای کار آلمان برای نیروی کار ایرانی
- بهرهمندی از حقوق و مزایای قابل توجه
- مهاجرت دائمی به آلمان
- اخذ اقامت دائم آلمان
حال برای اینکه بدانید کار در آلمان و بهطور کلی مهاجرت به آلمان برای کدام گروههای نیروی کار سودمند خواهد بود، ادامه مطلب را دنبال کنید.
شغل و درآمد شما در آلمان
اگر در پی دریافت ویزای کار آلمان هستید و این تبدیل به هدف بزرگ زندگی شما برای تعیین قدمهای دیگر پیشرفتتان شده، لازم است ابتدا بررسی کنید که آیا آلمان به مهارت و شغل شما نیاز دارد یا خیر! با وجود اینکه کار پیدا کردن در آلمان دشوار نیست و شاید این کشور بیش از هرجای دیگری پذیرای نیروی کار باشد، اما باید دید کدام مشاغل شانس پیشرفت بیشتری در این سرزمین دارند.
در حال حاضر مهاجرت کاری به آلمان برای گروه مشاغل فنی-تخصصی، فروش و بازاریابی و همچنین مهندسی یک فرصت عالی تلقی میشود. در حقیقت شانس پیشرفت، درآمدزایی و ثروت اندوزی شما در آلمان اگر فعال در این زمینهها باشد، بسیار بالاست. ناگفته نماند که برخی از گروههای شغلی دیگر نیز آینده روشنی در آلمان دارند.
فعالین حوزه IT، علوم رایانهای و شبکه دیگر گروه نیروی کاری هستند که میتوانند با کمترین دردسر به پیشرفت چشم گیر دست پیدا کنند. اگر حوزه کاری شما علوم پایه و تحقیقاتی است، خوب است بدانید که کشور آلمان برای نیروی کاری مثل شما سرمایه گذاری زیادی میکند. کشور آلمان در حوزه سلامت از نیروی کار و تحقیقات هر کشوری مخصوصاً متخصصین ایرانی استقبال میکند. اگر پرستار یا پزشک هستید، مسیر پیشرفت شغلی شما در این کشور هموار است.
محدودیت سایر مشاغل برای دریافت ویزای آلمان چیست؟
در حقیقت مهاجرت کاری به آلمان برای هرکسی میتواند سودمند باشد، چراکه این کشور درگیر کمبود نیروی کار است. بنابراین با وجود گفتههای بالا نباید تصور کنید که برای شما دریافت ویزای کار آلمان تبدیل به یک امر غیرممکن شده است. بسیاری از مشاغل در آلمان با وجود اینکه در این چند دسته قرار نمیگیرند، اما از حقوق و مزایای خوبی برخوردار هستند.
اگر شما درمورد بازار مشاغل مورد نیاز آلمان بهخوبی مطالعه کنید و از مشاورین متخصص و مورد اعتماد در خصوص کار در آلمان و شرایط اخذ اقامت کاری آلمان راهنمایی بگیرید، قطعاً سریعتر به نتیجه خواهید رسید. ممکن است با توجه به وضعیت بازار کار آلمان، در حال حاضر بهترین فرصت باشد که شما جهت مهاجرت به آلمان و اخذ ویزای این کشور اقدام کنید.
شرایط مهاجرت کاری به آلمان
مهاجرت کاری به آلمان شامل چند نوع ویزا میشود. هر یک از ویزاهای کاری آلمان ویژگیها، ضوابط و قواعد خاص خود را دارند. اما بهطور کلی میتوان گفت برای دریافت تمام ویزاهای کار در کشور آلمان، لازم است شرایط زیر را داشته باشید یا فراهم کنید:
- با توجه به نوع ویزا باید تمکن مالی کافی داشته باشید.
- جاب آفر در بیشتر انواع ویزا الزامی است.
- لازم است با توجه به نوع ویزایی که میگیرید، سابقه کاری داشته باشید. البته سابقه کاری باید مرتبط با ویزا نیز باشد.
- بهترین سن برای مهاجرت کاری به آلمان بین 18 تا 45 سال است.
- لازم است برای دریافت ویزا دارای مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 یا B2 باشید.
قوانین و فرهنگ کار در آلمان
شاید مهاجرت برای کار به کشور آلمان خیلی سخت نباشد، مخصوصاً برای رده سنی جوان که پتانسیل و فرصت زیادی برای پیشرفت کاری دارند. اما یادتان باشد قبل از مهاجرت کاری به آلمان، قانونمند و منظم بودن را یاد گرفته باشید. آلمانها به شدت بر رعایت نظم کاری پایبند هستند، پس بهتر است شرایط، قوانین و فرهنگ کار در آلمان را پیش از مهاجرت بیاموزید.
در آلمان نیروی کار از دوشنبه تا شنبه به مدت 6 روز و هر روز به مدت 7 الی 8 ساعت کار میکنند. ضمن تعطیلی روز یک شنبه برای موارد خاص همچون نگهداری فرزند، زایمان، بیماری و... مرخصی همراه با حقوق خواهید داشت. در سال گذشته (2022) حداقل حقوق ساعتی 10.45 یورو بوده و میانگین حقوق خالص ماهانه حدوداً 4000 یورو بوده است. البته این حقوق قابل توجه تماماً مال شما نیست! 45 درصد از این حقوق برای مالیات و بخش دیگری از آن برای حق بیمه پرداخت خواهد شد.
اخذ مجوز اقامت دائم آلمان چقدر زمان میبرد؟
اگر هدفی جز مهاجرت کاری به آلمان را دنبال میکنید و دوست دارید اقامت دائم بگیرید، لازم است 2 تا 5 سال در آلمان مشغول به کار باشید. با توجه به رده شغلی، مدت زمان دریافت اقامت نیز متغیر خواهد بود. بهعنوان مثال: یک محقق پس از 4 سال میتواند اقامت دائم آلمان بگیرد، در حالیکه یک کارگر ماهر با مدرک دانشگاهی معتبر پس از 2 سال میتواند اقامت دائم این کشور را دریافت کند. موسسات مشاوره اخذ مهاجرت و اقامت معتبر همچون موسسه مهاجرتی هرمس اپلای میتوانند راهنما و همراه شما از اولین گام مهاجرت تا اخذ ویزای کار آلمان باشند.
جمعبندی
آلمان یکی از بهترین کشورها برای نیروهای کاری است که در کشور خود موفق به پیشرفت شغلی و درآمدزایی نشدند. این کشور برای انواع مشاغل ویزاهای متفاوت در نظر گرفته و از این نظر مسیر را برای نیروی کار در حوزههای مختلف هموار کرده است. شما میتوانید برای مهاجرت کاری به آلمان از مشاوره و راهنمایی موسسات معتبر همچون موسسه مهاجرتی هرمس اپلای بهرمند شوید.
ارسال نظر