تغییر تاکتیک معامله‌گران دلار

به گزارش رکنا، روز شنبه، شاخص ارزی ۶۰ تومان بالا آمد و روی عدد ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفت. رشد قیمت دلار در شرایطی صورت گرفت که بخشی از معامله‌گران انتظار داشتند قیمت این ارز در ادامه روند کاهشی خود به سمت مرز ۱۱ هزار تومانی حرکت کند. حتی عده‌ای انتظار داشتند پس از حدود ۸۰ روز، قیمت این ارز از کانال ۱۱ خارج و وارد کانال ۱۰ هزار تومانی شود.

با این حال، روز شنبه گام جدیدی توسط معامله‌گران ارزی در بازار برداشته شد؛ این گام جدید افزایش خریدها در یک روز نیمه‌تعطیل بود که زمینه‌ساز پایانی بر ۵ کاهش متوالی شد. عده‌ای رشد جزئی حواله درهم را عاملی دانستند که خریدها را در بازار داخلی بالا برد؛ با این حال بیشتر فعالان اعتقاد داشتند، بازیگران فنی روز شنبه خریدار شدند و میزان عرضه نیز به اندازه‌ای شدید نبود که مانع افزایش قیمت شود. به گفته یکی از باتجربه‌های بازار، در برخی از کانال‌های تحلیلگران فنی عنوان می‌شد فروش در حوالی مرز۱۱ هزار تومانی خطرناک است؛ موضوعی که از یکسو ذهنیت فروشندگان را تحت تاثیر قرار می‌داد و از سوی دیگر خرید را ترغیب می‌کرد. با این حال، مسلم است که این پیشنهادها و سیگنال‌ها تنها در شرایطی می‌توانند روند کلی بازار را تحت تاثیر قرار دهند که جریان کلی معاملات نیز با آنها هماهنگ باشد؛ در واقع، اگر معامله‌گران بزرگ در روز شنبه اقدام به عرضه می‌کردند، فرصتی برای افزایش قیمت به واسطه سیگنال تحلیلگران فنی نبود.

در این میان، عده‌ای از فعالان نیز عنوان می‌کنند بازارساز به دنبال افت شدید و یکباره قیمت به کانال ۱۰ هزار تومانی نیست، بلکه می‌خواهد به‌صورت تدریجی و آرام این ارز را به سطوح پایین‌تر هدایت کند و در صورتی که شرایط نیز برای این امر مهیا نبود، در یک دامنه محدود نوسانات را مدیریت کند. باید در نظر گرفت که کشور در شرایط تحریم است و درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت بسیار کاهش یافته است. در چنین شرایطی طبیعی است که بانک مرکزی تصمیم بگیرد ذخایر خود را با احتیاط بیشتری در مسیر مدیریت بازار استفاده کند. از آن سو بسیاری از فعالان باور دارند افزایش دامنه نوسانات حتی اگر در جهت کاهشی باشد، موجب می‌شود که یک‌بار دیگر سفته‌بازان و نوسان‌گیران به سوی بازار ارز حرکت کنند و زمینه‌ساز افزایش بیشتر تغییرات قیمتی شوند.

این در حالی است که همه کارشناسان اقتصادی بر این دیدگاه توافق دارند که نوسانات کم و آرامش بازار برای فعالیت‌های اقتصادی ضروری است. نوسانات کم به معنی پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد برای آحاد جامعه از جمله فعالان اقتصادی است. به گفته فعالان یکی از عوامل مهمی که نوسانات تورمی را نیز در ماه‌های اخیر تا حدی کاهش داده است، همین محدود شدن تغییرات قیمتی دلار بوده است.

دلار حدود ۸۰ روز است که در کانال ۱۱ هزار تومانی نوسان می‌کند و میزان نوسان در مهرماه به کمترین میزان در سال ۹۸ رسید. در صورتی که این روند در ادامه سال نیز مداومت پیدا کند، می‌توان تغییرات در سایر بخش‌های اقتصاد را نیز به وضوح بیشتری مشاهده کرد.روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی نیز از فاز کاهشی خارج شد و به کانال ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بازگشت. در اولین روز هفته، سکه ۵۰ هزارتومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. با این افزایش سکه توانست از کف ۱۰ ماهه تا حدی فاصله بگیرد. به گفته فعالان یکی از عواملی که به بازگشت قیمتی سکه کمک کرد، افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی بود.

طلای جهانی روز جمعه بالای مرز هزار و ۵۰۰ دلاری به کار خود پایان داد و همین عامل میزان خریدها در بازار داخلی ابتدای روز شنبه را تحت تاثیر قرار داد. در صورتی که اونس در ادامه هفته جاری به افزایش خود ادامه دهد، می‌توان انتظار افزایش بیشتر قیمت سکه را داشت. با این حال آنچه مسلم است برای معامله‌گران بازار سکه بیشتر از روند قیمتی طلای جهانی، نوع نوسانات بازار ارز اهمیت دارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.