شرکت توزیع برق استان اصفهان میزبان اولین دوره تربیت معلم قرآن/ نوجوانان نخبه قرآنی به اصفهان می‌آیند+عکس و فیلم
حجم ویدیو: 11.92M | مدت زمان ویدیو: 00:01:38

به گزارش رکنا از اصفهان، نشست خبری اولین دوره تربیت معلم و پنجمین دوره ارتقا نخبگان طرح ملی تلاوت قرآن کریم که با حضور دکتر مقدم کیا دبیر کل ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کشور به میزبانی شرکت توزیع برق استان اصفهان برگزار شد.

محمد حسین تربیتیان مسئول رفاه و ورزش شرکت توانیر در این نشست اظهار کرد: بعد از برگزاری جلسات توانیر اصفهان تصمیم گرفت با حمایت مستمر معاونت منابع انسانی و مدیرعامل شرکت توانیر میزبانی اولین دوره تربیت معلم و پنجمین دوره ارتقا نخبگان طرح ملی تلاوت قرآن کریم را به عهده بگیرد که در برگزاری این دوره برق منطقه‌ای، برق استان اصفهان و برق شهرستان اصفهان کمک مهمی خواهند کرد.

قرآن تربتیانوی با بیان اینکه اشاعه فرهنگ قرآنی با عمل بین جوانان میسر می‌شود، افزود: برگزاری همایش‌ها و آشنایی جوانان با قرآن مقدمه‌ای است که ما مباحث قرآنی را به خانه‌های خودمان بیاوریم و با عمل به این آیه‌های قرآنی و دستورهای الهی، قرآن را بین فرزندان و خانواده خود نهادینه کنیم.

همچنین حسین مقدم کیا دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم در این نشست اظهار کرد: طرح ملی تلاوت قرآن کریم (شباب الرضا) از سال 1391 در کشور اجرا شد، طرحی که برای شناسایی و کشف و پرورش استعدادهای قرآن با کمک معاونت قرآن وزارت ارشاد و مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در کل کشور آغاز به کار کرد.

5 هزار نوجوان نخبه قرآنی تربیت کردیم

وی با بیان اینکه بیش از یک دهه از عمر این طرح می‌گذرد، افزود: ما در این سال‌ها حداقل 5 هزار نوجوان نخبه را شناسایی کردیم و آموزش دادیم. طرح ملی تلاوت در سه پایه حفظ، مفاهیم و تلاوت به بچه‌ها آموزش می‌دهد و اولویت طرح انس با قرآن بین نوجوانان و جوانان است، اما خیلی از این استعدادها جزء حافظان، قاریان، مفسران و مترجمان برجسته قرآن هستند.

دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم با اشاره به چرخه آموزشی این طرح ادامه داد: اگر یک مدرسه ایجاد و خروجی آن به دانشگاه و فارغ التحصیلی منجر نشود، چرخه آموزش ابتر می‌ماند و کامل نمی‌شود و صرفا علم و دانشی به فرد منتقل شده و خروجی از آن به دست نیامده است، در طرح ملی تلاوت نیز جرخه نوشته شده است و درس‌هایی که در 6 سال در ترم‌ها و واحدها آموزش داده می‌شود، حداقل باید در به کارگیری نوجوانان و جوانان در کادر متخصص مجموعه کمک کند.

مقدم کیا با اشاره به اینکه  طرح ملی تلاوت قرآن کریم در تمام کشور برگزار شده است،تصریح کرد: در حال حاضر حداقل در 28 استان دانش آموز و دانشجو داریم که در رده‌ها و ترم‌های مختلف درس خود را می‌گذارنند و چهره‌های شاخصی از این طرح در این سال‌ها خروجی داشته‌ایم.

وی در خصوص اولین دوره طرح تربیت معلم قرآن کریم گفت: این دوره با حضور 55 نخبه از هفت استان به میزبانی اصفهان برگزار می‌شود. هدف اصلی این دوره تربیت معلم قرآن کریم، پرورش کادر متخصص در این هفت استان است که بتوانیم با این کادر به گسترش طرح نخبه پروری، برگزاری جلسات قرآن هفتگی، برگزاری جلسات انس با قرآن را داشته باشیم.

دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم تاکید کرد: در اولین دوره طرح تربیت معلم دروسی از جمله تدریس و فنون معلمی، روانشناسی تدریس و اجرای طرح اقرا در آن تدریس می‌شود. طرح اقرا در سال‌های گذشته توسط شورای قرآن برگزار شد که بعضی از اساتید مطرح کشور مجوزی تحت عنوان اساتید طرح اقرا گرفتند که تمامی قاریان و حافظان می‌توانند تمام قرآن را توسط این اساتید تلاوت کنند و مجوز دریافت کنند که این شخص می‌تواند تمام قرآن را صحیح بخواند و صحیح تدریس کند.

قرآن مقدمی کیامعرفی استان‌های حاضر در اولین دوره تربیت معلم قرآن

وی خاطر نشان کرد: طرح اقرا با حضور استاد مهدی حسنی حافظ قرآن کیم و نفر اول مسابقات قرآن کشور در دوره تربیت معلم برگزار می‌شود و طی شش ماه آینده به این نوجوانان مجوز و مدرک این طرح داده می‌شود.

مقدم کیا ادامه داد: در حوزه سواد رسانه‌ای و محتوای قرآنی در فضای مجازی دوره‌ای داریم که این نوجوانان به عنوان قطب قرآنی بتوانند فعالیت در فضای مجازی را آغاز کنند و در استان، کشور و حتی فضای بین المللی این امر را محقق کنند.

وی با اشاره به باشگاه قاریان طرح ملی تلاوت قرآن کریم (شباب الرضا) گفت: ما قصد داریم برخی از امور اجرایی و آموزشی را به خروجی‌های طرح بسپاریم که قصد دارند مجوز تدریس بگیرند.  این باشگاه برخی از فعالیت‌های اجرایی و آموزشی ستاد اجرایی را به عهده خواهد گرفت و احتمالا رای گیری برگزار کنیم که نمایندگان این هفت استان به عنوان هیئت مدیره باشاه فعالیت را آغاز کنند. دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم با بیان اینکه محتوای طرح ملی تلاوت به این نخبگان آموزش داده می‌شود تا بتوانند در استان‌ها به عنوان ستاد اجرایی فعالیت کنند، خاطر نشان کرد: هفت استان حاضر در طرح ملی تربیت معلم شامل آذربایجان شرقی، مرکزی، قزوین، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، مازندران و کرمانشاه است که به نسبت جمعیت استان بین 3 تا 15 نخبه معرفی کردند. این استان‌ها بیشتر مناطقی هستند که یا استاد ندارند یا کمتر برخوردار هستند.

وی تاکید کرد: همچنین ما موفق شدیم در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و اخیرا در پاکستان این طرح را اجرایی کنیم که اجرای آن در بعضی از کشورها بعد از پاندمی کرونا ضعیف شد اما مثلا پاکستان به تازگی اضافه شده است و حدود 100 قرآن آموز را در این کشور تربیت کردیم و به زودی خروجی آن دیده می‌شود.

همچنین مهندس امید بهمن زیاری معاون منابع انسانی توزیع برق استان اصفهان در این نشست اظهار کرد: اصفهان مهد قرآن است و کارهای خوبی در آن انجام شده است. کلاس‌های قرآنی خوبی در اصفهان در 15-20 سال اخیر برگزار شده است و روابط عمومی شرکت توزیع برق استان اصفهان نیز محفل قرآنی دارد.

وی افزود: هفته پیش در جلسه پایانی محفل قرآن کریم شرکت توزیع برق استان اصفهان جوایز نفیسی اهدا شد و این کار را ما ادامه می‌دهیم. امیدواریم این دوره تربیت معلم که در اصفهان برگزار می‌شود خیر دنیوی و آخرتی برای اصفهان داشته باشد و ما بتوانیم از دانش آموختگان دوره تربیت معلم استفاده کنیم.

از ظرفیت نخبگان قرآنی در اصفهان استفاده شود

معاون منابع انسانی توزیع برق استان اصفهان خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم این خیر جاودانه را گسترش دهیم و از خیر قرآن کریم در شهر و استان‌مان بهره ببریم و برای برگزاری هرچه بهتر طرح و دوره‌ها تمامی تلاش خود را به کار می‌گیریم.

همچنین مهندس سلطانی معاون منابع انسانی توزیع برق شهرستان اصفهان در این جلسه اظهار کرد:  مایه خوشحالی است که امروز استان اصفهان به خصوص صنعت برق اصفهان میزبانی چنین دوره و رویدادی است. اینکه تعدادی بدون هیچ چشم داشت برای تربیت معلم تلاش می‌کنند جای تقدیر و تشکر ویژه دارد.

وی افزود: امیدواریم در دوره‌های بعد کل کشور بتوانند از فضای به وجود آمده استفاده کنند و مسیر به سمتی برود که دوره دوم تربیت معلم با حضور استان‌های بیشتری برگزار شود و نهایتا باحضور کل استان‌های کشور برگزار شود و به جایی برسیم که فضای قرآن در بین همه خانواده‌های وجود داشته باشد.

معاون منابع انسانی توزیع برق شهرستان اصفهان تاکید کرد: صنعت برق تا به امروز تلاش کرده است خانواده‌ها تا حد توان خود با قرآن نزدیک کند و محافل خیلی خوبی نیز در این راستا برگزار شده است.

قرآن 3گفتنی‌ست شرکت توزیع برق استان اصفهان از 11 تا 15 اردیبهشت ماه میزبان قاریان برتر کشور در اولین دوره تربیت معلم و پنجمین دوره ارتقا نخبگان طرح ملی تلاوت قرآن کریم با حضور اساتید بین المللی در با همکاری شرکت توزیع برق منطقه‌ای، استان و شهرستان اصفهان خواهد بود.

اصفهان/ بهمن راعی