راهکارهای جلوگیری از چاقی در ماه رمضان
سلامت رکنا : ماه مبارک رمضان به دلیل تداخل در ساعات تغذیه برای بسیاری از روزه داران خطر افزایش وزن را به دنبال دارد.
برخلاف انتظاری که روزه دارها از ماه رمضان دارند ماه مبارک ماهی است که افراد چاق را چاق تر و افراد لاغر را لاغرتر می کند ولی با کمی تامل و برنامه ریزی این ماه پر فضیلت به بهترین فرصت برای کاهش وزن تبدیل می شود.
به گزارش رکنا ، برای دستیابی به این نتیجه باید دلایل افزایش وزن در این ماه را شناسایی کنیم تا جلوی آن را بگیریم و با برنامه ریزی پیش برویم. از مهم ترین دلیل چاقی در ماه رمضان پرخوری و کاهش فعالیت است یعنی انرژی دریافتی در ماه رمضان بر انرژی مصرفی غالب میشود.
در ادامه شش دلیل افزایش وزن در ماه رمضان و راه حل های آن را بیان می کنیم تا در این ماه مبارک هم شاهد کاهش وزن باشیم.
۱-افزایش کمی و کیفی غذاهای دریافتی در ماه مبارک رمضان
در اوایل ماه مبارک رمضان جنب و جوش زیادی در بازار فروش خوراکی ها، شیرینی جات و … وجود دارد.
راه حل : در نوع و مقدار خرید احتیاط کنید و حداقل را بخرید. هنگام گرسنگی به خرید نروید؛ زیرا خرید شما چندین برابر خواهد شد. قبل از رفتن به خرید لیستی از مواد لازم را بنویسید و بر اساس آن خرید کنید. جلوگیری از چاقی در ماه رمضان - انواع شیرینی جات
۲- کاهش تحرک و افزایش ساعت خواب
پیامبر (ص) می فرمایند : «نوم الصائم عباده یعنی خواب روزه دار عبادت است». بسیاری افراد از این حدیث سوء استفاده می کنند و میزان تحرک خود را کاهش می دهند حتی ورزش را کاملا کنار می گذارند.
راه حل : بهتر است در ماه مبارک رمضان سطح ورزش را از نظر شدت و مدت کاهش دهیم. مثلا اگر قبل از ماه مبارک میدویدید آن را به پیادهروی تبدیل کنید. اگر به مدت یک ساعت ورزش میکردید زمان آن را نیم ساعت کاهش دهید. یک ساعت پس از افطار بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی است. ۲۰ دقیقه زودتر از خواب بلند شوید و قبل از خوردن سحری ورزش کنید. ورزشهای هوازی مانند پیادهروی و شنا بهترین نوع ورزش در ماه مبارک هستند. ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل میکند. جلوگیری از چاقی در ماه رمضان - خواب
۳- هوشمند بودن بدن انسان برای مقابله با پدیده قحطی
اگر روزه دار در تغذیه افراط نکند و روزه گرفتن او همراه با کاهش وزن باشد بدن او تصور می کند که فرد در قحطی به سر می برد. بدن برای مقابله با پدیده قحطی و جلوگیری از کاهش وزن بیش از حد، سوخت پایه را کمتر می کند و مانع از کاهش وزن می شود.
راه حل : افراد چاق برای مقابله با کاهش سوخت بدن هیچ راهی جز افزایش فعالیت در ماه مبارک رمضان ندارند مگر اینکه جلو این کاهش سوخت را بگیرند. campaign ایـن شـرایط کرونایـی باعـث شـده همـه خونـه نشـین بشـیم و فرصـت خوبیـه کـه یـه تغییـر بـزرگ بدیـم و بـرای مهمونیا و عروسیای بعد از کرونا همه رو سوپرایز کنیم. کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که میخـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه ارزوشو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.
۴- نزدیک بودن وعده افطار به سحری
در ماه رمضان روزه دار میل بیشتری به غذا خوردن دارد.
راه حل : از سینی های سلف سرویس یا سینی های بیمارستانی استفاده کنید. تک تک غذاهای مورد نیاز خود را از سفره با اندازه های مورد نیاز بدن در سینی بچینید و به هیچ وجه به غذای دیگری دست نزنید. اراده تان را قوی کنید و در مقابل این گرایش بایستید.
۵- مصرف بیش از حد غذاهای شیرین شده
با غذاهای سنتی پرانرژی ماه مبارک رمضان مثل حلیم، زولبیا ،بامیه و کله پاچه چه کار کنیم؟
راه حل : حلیم، زولبیا و بامیه انرژی و کربوهیدرات بالایی دارند. با ورود کربوهیدرات در بدن قندخون افزایش می یابد. در نتیجه انسولین وارد خون می شود که قندها را جمع کند. این امر سبب کاهش ناگهانی قند و احساس گرسنگی، ضعف و بی حالی می شود. باید میزان استفاده از این غذا را کمتر کنید یا اصلا نخورید. توصیه های دکتر کرمانی برای مصرف شیرینی جات در ماه مبارک رمضان را از دست ندهید.
۶- افزایش میهمانی ها
روزه داری که ۱۶ ساعت غذا نخورده است، وقتی در مقابل سفره رنگین افطار قرار می گیرد قطعا غذای بیشتری می خورد.
راه حل : در میهمانی ها با اراده قوی سر سفره بنشینید و تصمیم بگیرید که جمع روزه داران را از قدرت اراده خود شگفت زده کنید. تا غذایتان تمام شد، از سفره بلند شوید. جلوگیری از چاقی در ماه رمضان - میهمانی
۷- بیدار نشدن برای سحری
بیدار نشدن برای سحری یکی از عوامل افزایش وزن در ماه مبارک رمضان است. از قوانین تغذیه این است که اگر همان سهمیه ی غذا را در چند وعده تقسیم کنید لاغر می شوید. زمانی که همه سهمیه غذا را در وعده افطار می خورید، چاق خواهید شد.
راه حل : پیامبر گرامی سحری را به شدت به ما سفارش کردند. مهمترین وعده در ماه مبارک رمضان وعده سحری است چون ۱۶ ساعت بعد از آن موادغذایی دریافت نمی کنید. وعده افطار باید سبک ترین وعده باشد. بهتر است آخر شب، غذاهای بین وعده ها را مصرف کنید.
بنابراین در ماه مبارک بهترین راه حل این است که رژیم ۵ وعده را به سه وعده افطار، آخر شب و سحری تقسیم کنید. یادتان باشد بعد از افطار تا سحری آب زیاد بنوشید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر