نشان افتخار الحاق قوچان به زادگاه اصلی خود به نام کدام نماینده ثبت خواهد شد؟

به گزارش رکنا،پیگیری مجدانه و ایجاد شورای همگرای شهرستان های منطقه غرب خراسان از بستر سازی و ارتقاء دیار سربداران به استان خراسان غربی حکایت می کند.

علی اصغر عنابستانی، نماینده غرب خراسان در مجلس، در جلسه ایجاد شورای همگرایی شهرستانهای منطقه گفته است:

در سال ۱۳۸۷، دو شهرستان جوین و جغتای از سبزوار جدا شد و امروز که ۱۳ سال از این موضوع می گذرد، سبزوار در تقسیمات کشوری دچار ظلم تاریخی شده و به استان ارتقاء پیدا نکرده است.

دیار سربداران دارای یک بستر فرهنگی، تاریخی، تمدنی، سیاسی و اجتماعی است. گذشته، حال و آینده ۶ شهرستان این منطقه بزرگ، به هم گره خورده و این همگرایی و همدلی باید محکم تر از قبل، حفظ و دیده شود تا بتوانیم بستر خدمات را در منطقه، مهیا کنیم.

طرح همگرایی و همدلی شوراها، طرح بسیار خوبی برای ایجاد و ادامه تقسیمات کشوری است تا براساس آن منطقه غرب خراسان، به آرزوی دیرینه خود که بحث استان شدن است، برسد. بعنوان نماینده غرب خراسان، استان شدن سبزوار را تا حصول نتیجه، پیگیری خواهم کرد.

سبزوار یا باید استان شود یا طرح جامع تقسیمات کشوری مجدد بایستی اجرا گردد. 

این بار قرار است شهرستانهای غرب خراسان باهم یکی شوند تا با همگرایی، منطقه را از این وضعیت حاکم، خارج سازند و ما نیز، مجدانه پیگیر این امر هستیم.

گریزی به سوابق تاریخی قوچان، تقسیمات ابتدای دهه هشتاد

شهرستان قوچان در یک قدمی مرکزیت استان خراسان شمالی قرار دارد و تمایلات نماینده وقت این شهرستان مانع وقوع این حادثه می شود.

قلبمان برای هم می تپید، اما نشد

همچنان و پس از گذشت بیش از یک دهه از تقسیم خراسان بزرگ، منابع بکر خراسان شمالی از یک سو و ظرفیت های جغرافیایی و ژئوپلیتیک قوچان از طرفی دیگر دو قطب یک آهن ربا را تشکیل داده اند.

جمعیت بیشتر از ۲۵۰ هزار نفر و در مرکزیت شهرستان بیش از ۱۲۵ هزار نفر باشد.

همینطور سابقه فرمانداری بیش از ۵۰سال و همچنین مساحت شهرستانی بیش از ۵هزار کیلومتر مربع و مسافت ۱۲۵کیلومتری تا مرکز استان، شاخص های پنجگانه ارتقاء و تاسیس فرمانداری ویژه می باشد.

فرمانداری ویژه ازنظر سلسله‌مراتب اداری فراتر از فرمانداری و فروتر از استانداری قرار دارد که محاسن وجود این اداره در شهرستان شایان ذکر است:

با ارتقای ساختار فرمانداری شهرستان قوچان از درجه ۱ به ویژه، سطح فرمانداری به معاونت استاندار ارتقا یافته و هفت اداره از جمله امور مالیاتی به معاونت اداره کل ارتقا خواهند یافت و آموزش و پروش شهرستان نیز به معاونت مدیرکل ارتقا پیدا خواهد کرد.

به دنبال این مصوبه ادارات دیگری که به معاونت اداره کل تغییر پیدا خواهند کرد عبارتند از راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، تعاون کار و رفاه اجتماعی، صنعت معدن و تجارت و اداره اطلاعات خواهند بود.

فرمانداری ویژه بخش عمده‌ای از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گسترده تر، ‌توانمند تر و بزرگتر است.

سمت فرماندار در فرمانداری ویژه، ‌معاون استاندار و فرماندار است و فرماندار ویژه در تمامی جلسات معاونان استاندار حضور خواهد داشت.

ارتقای فرمانداری شهرستان قوچان از درجه سه به ویژه گامی بلند در مسیر توسعه پایدار شهرستان محسوب شده و دستاورد بزرگی برای مردم منطقه است.

از جمله مزایای ارتقای فرمانداری شهرستان قوچان به فرمانداری ویژه ارائه خدمات مناسب، بستر سازی عملی برای توسعه در آمایش شهرستانی، افزایش اعتبارات شهرستان، ‌تقویت برنامه‌ریزی شهرستانی،‌ تمرکززدایی اداری،‌کاهش مراجعه مردم به مرکز استان، محرومیت زدایی شهرستان و توزیع عادلانه منابع و بودجه است.