دیدار استاندار با کاشف مازندرانی باکتری جدید تایید شده در مرکز بیوتکنولوژی امریکا

به گزارش خبرنگار رکنا از مازندران؛ یک باکتری جدید به نام محقق مازندرانی در مرکز ملی بیوتکنولوژی امریکا ثبت جهانی شد.

مرکز بیوتکنولوژی آمریکا یک باکتری جدید به نام میلانی پژوهشگر ایرانی را ثبت کرده و اسناد این اکتشاف را در پایگاه اطلاع رسانی خویش منتشر کرده است.

استاندار مازندران با حامد میلانی، محقق و کاشف مازندرانی دیدار و گفتگو کرد.

استاندار مازندران جهت ادامه مطالعات در جهت بررسی اثرات نانو کپسول اسانس دارویی تایمز بر روی باکتری شناسایی شده Staphylococcus hominis H.Milani توسط محقق مازندرانی اعلام حمایت کرد.

حامد میلانی در دیدار با استاندار مازندران درخصوص کشف و ثبت این باکتری توضیح داد: مرکز ملی پژوهش‌های بایوتکنولوژی ایالات‌ متحده آمریکا به تازگی اسناد اکتشاف گونه جدید و ناشناخته از باکتری استافیلوکوک را برای اولین بار در جهان در پایگاه اطلاع ‌رسانی خود منتشر کرد.

میلانی با اعلام اینکه این ژنوتایپینگ در مورد یکی از باکتری‌های زیستی ایران انجام شده است، افزود: این محصول در قالب طرح اختراع صابون آنتی باکترالت و آنتی فونگال مورد شناسایی قرارگرفته است وآغاز این مطالعات در طرح تولید صابون آنتی باکترالی و آنتی فونگال در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه در این پروژه از اسانس گیاهی تایمز در قالب فناوری نوین به نام نانو کپسول الکترواسپری استفاده شده است، گفت: اسانس گیاه تایمز اثرات بالقوه‌ای در مهار میکروارگانیسم‌ها ازجمله باکتری‌ها دارد.

این پژوهشگر ادامه داد: در طی کارآزمایی‌های بالینی انجام شده محیط‌های مختلف از نظر وجود انواع میکروارگانیسم‌ها موردبررسی قرار گرفته است که این مرحله آلودگی‌های محیطی و پوستی را مورد بررسی قرار دادیم و در بررسی‌های آزمایشگاهی گروهی از میکروارگانیسم‌های ایزوله شده از نمونه‌های دریافتی پس از انجام مراحل اولیه شناسایی برای ادامه تحقیقات مورد استفاده قرار گرفتند.

این محقق نانو بیوتکنولوژی با تأکید بر اینکه میکروارگانیسم‌ها از نظر ژنتیکی نیز ارزیابی شدند، ادامه داد: در این فاز از تحقیقات گونه‌ای از میکروارگانیسم‌های جدید شناسایی شدند.

وی یادآور شد: از این رو نمونه پس از ژنوتایپینگ جهت تائید به مرکز ملی بیوتکنولوژی امریکا که بانک جهانی ژن محسوب می‌شود، ارسال شد و در این مرکز پس از بررسی‌ها کشف گونه جدید از باکتری‌ها تائید و به نام بنده ثبت شد.

میلانی اعلام کرد: این میکروارگانیسم با نام اختصاصی Staphylococcus hominis H.Milani و کد MZ768953 در پایگاه مرکز ملی بیوتکنولوژی ایالات متحده امریکا (NCBI) نام‌گذاری شد.

این پژوهشگر برتر با اشاره به آمار منتشر شده از سوی اداره ملی بهداشت و درمان ایالات متحده امریکا، استافیلوکوک هومونیس ها عامل بیش از ۶۰ درصد موارد "سپسیس" (عفونت خونی) در بیماران مبتلا به سرطان شناخته می‌شوند، گفت: این مطالعه و اکتشاف اخیر در تدوین برنامه‌های تحقیقاتی و توسعه گایدلاین‌های بهداشتی و درمانی بسیار حائز اهمیت است و زیر ساخت محکمی برای انجام فرآیندهای تحقیق و توسعه در تنوع زیستی کاربردی قلمداد می‌شود.

وی با بیان اینکه کشف انواع میکروارگانیسم‌های جدید فرصتی را برای توسعه صنعت زیست‌فناوری ایجاد کرده است گفت: این امر امکان ژنتیکی و متابولیکی جدیدی را به ارمغان خواهد داشت.

این محقق ایرانی با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت استافیلوکوک ها در بیماری‌زایی و تعلق داشتن بیش از 89 درصد آلودگی‌های کانتامینیت به آن‌ها خاطرنشان کرد: معرفی این گونه جدید نیز می‌تواند مسیرهای جدیدی را به منظور اکتشاف فرآورده‌های دارویی، صنعتی و مطالعات مولکولی باز کند.

میلانی در توضیحات تکمیلی گفت: استافیلوکوک هومونیس ها عامل 48 درصد از موارد سپسیس دیررس در نوزادان با وزن بسیار کم هستند و افزود: از عوامل اصلی عفونت در پلاک‌های شریان کاروتید در موارد آمبولی سپتیک به شمار می‌رود همچنین این باکتری به عنوان یک آلودگی پوستی به حساب می‌آید و بیشترین فراوانی را در نواحی غدد آپوکرین زیر بغل و کشاله ران دارد.

وی با اشاره به طرح صابون تولید شده در این مطالعات، با تأکید بر اینکه این محصول مراحل داوری خود را طی می‌کند، یادآور شد: به موازات این طرح، در قالب کارآزمایی بالینی صورت گرفته، اثرات صابون بر روی میکروارگانیسم‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت و شناسایی این گونه جدید از باکتری‌ها یکی از دستاوردهای مهم این تحقیقات است.

این محقق با اشاره به تکنیک نانو کپسول به کار برده شده در این صابون، خاطر نشان کرد: در صابون طراحی شده این نانو کپسول‌ها دارای خواص آنتی باکترالر و آنتی فونگال طبیعی هستند و استفاده از فناوری پیشرفته نانوتکنولوژی در این محصول ویژگی حفظ اثرات آنتی باکترال و آنتی فونگال را تا مدت طولانی‌تر فراهم می‌کند که باعث تمایز آن شده است.


انتهای خبر/عباسی نیک