بازگشت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی پس از سفر به دور دنیا / نیروی دریایی ایران قدرت اول در منطقه است

به گزارش رکنا از ، ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام‌ایرانی «دنا» و ناوبندر «مکران» پس از حدود ۸ ماه دریانوردی و طی بیش‌از ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی، با هدف پیمودن یک دور ۳۶۰ درجه‌ای دور کره زمین به کشور بازگشت.

 این ناوگروه از ۹ مهر ۱۴۰۱ پس از اعزام به مأموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.

پیمودن ۶۵ هزار کیلومتر در ۸ ماه از میان ۲۹ کشور

پس از این توقف، ناوگروه با ادامه‌ی مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین‌بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران، پا به عرصه‌ی وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه، وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتاً در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدوداً ۴۰ روزه در بندر صلاله عمان توقف کرد. صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس‌از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند. در نهایت، ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش طی ۸ ماه با گذر از ۲۹ کشور و کسب یک موفقیت تاریخی برای کشورمان، ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شده و در اسکله بندرعباس پهلوگیری کرد.

ناوگروه ۸۶ ارتش کدام رکوردها را ثبت کرد؟

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ماموریت ۳۶۰ که با حضور بیش‌از ۳۵۰ دریانورد انجام شد، چندین رکورد و دستاورد داشت که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش توانست برای اولین‌بار از آغاز دریانوردی‌های بین‌المللی خود، مسافت بیش‌از ۶۰ هزار کیلومتری را طی کند و در میان طوفان‌های دریایی اقیانوس آرام ۱۱۴ روز بدون پهلوگیری پیشروی کند.

طراحی نرم‌افزار بومی هواشناسی:‌ نیروی دریایی ارتش برای اولین‌بار توانست یک نرم‌افزار بومی طراحی کرده و بسازد که در پیش‌بینی آب‌وهوا در بدترین حالت فقط دو درصد خطا دارد.

نرم‌افزار راهنمای توزین شناورهای سنگین: این نرم‌افزار با نام نرم‌افزار بارگیری با حساسه‌های خود به کاربر کمک می‌کند تا توزین بار در سرتاسر کشتی به درستی انجام شده و از آسیب و ایجاد شکستگی در مقابل طوفان‌های سنگین جلوگیری کند.

اورهال و بازآماد (آماد و پشتیبانی):‌ یکی‌از مهم‌ترین عرصه‌ها در حوزه نظامی، آماد و پشتیبانی است. رعایت دقیق مقررات و دستورالعمل‌های این حوزه یکی از الزامات هر فعالیت نظامی است. نیروهای فنی حاضر در ماموریت ۳۶۰ با اورهال به‌موقع و در حین اجرای ماموریت، کمک می‌کنند تا تجهیزات برای ادامه‌ی مسیر، آماده و سرحال شوند.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش علاوه‌بر اجرای ماموریت نظامی، توانست در حوزه‌ی دیپلماسی دفاعی دریایی نیز وارد عمل شده و این حوزه را از طریق این سفر با چندین کشور تقویت کند. یکی از آن‌ها، ورود ناوگروه به برزیل مصادف با ۱۲۰ اُمین سالگرد ارتباط ایران و برزیل، به گفته‌ی دریادار «شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران» این دستاورد کمی نبود و در واقع با این‌کار توانستیم ایران‌هراسی که علیه ما وجود دارد را، بشکنیم.

ایجاد اولین بیمارستان دریایی: یکی‌ دیگر از دستاوردهای ماموریت ۳۶۰ ایجاد و فعالیت یک بیمارستان مستقل و با تجهیزات کامل در ناوگروه بود. در این بیمارستان، سه عمل موفق جراحی انجام شده است. بیمارستان مستقر در ناوگروه به‌دلیل وجود تجهیزات و پزشکان مجرب، به حدی پیشرفته و مجهز بود که چنانچه در طول مسیر کشوری دچار بلایای طبیعی شده و از این یگان درخواست کمک داشته باشد، بتواند با بالاترین کیفیت به آن کشور و مردمش خدمات پزشکی ارائه کند.

استقرار بانک خون: استقرار یک بانک خون مجهز در ناوگروه ۸۶ دیگر دستاورد مهم ماموریت ۳۶۰ بود. به نحوی که فرماندهان در انتخاب نفرات برای این ماموریت به گونه‌ای عمل کردند که گروه خونی افراد بتواند نیازهای یکدیگر را پوشش دهد.

نقش اقتصاد دریامحور یا اقیانوسی در آینده تجارت بین‌الملل

امیر دریادار «شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش» در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نداجا، با تأکید بر این‌که نقطه‌ی عطف اقدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، اجرایی کردن اقدام ناوگروه ۸۶ بود، بیان کرد: «در مقطعی که این ناوگروه در سواحل آمریکا و جهان پرچم ما را به اهتزاز در آورده بود، جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت بزرگ در جهان اسلام و منطقه به تثبیت رساند. »

وی ادامه داد: «پیش‌شرط «توسعه دریامحور»، نوع نگاه سیاستگذاران و برنامه‌ریزان به مقوله‌ی دریا است. استفاده پایدار از منابع اقیانوسی و دریایی سبب بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال و در نهایت رشد اقتصادی خواهد شد. به معنای جامع کلمه، نگاه امروز ما به اقتصاد باید اقتصاد اقیانوسی باشد و برای رسیدن به آن تلاش کرده و این امر مهم را هدف‌گذاری کنیم. »

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: «اکثریت کشورها نگاه‌شان به اقتصاد، اقیانوسی است؛ چراکه این امر سبب شکوفایی خواهد شد و کشورهای در حال توسعه می‌توانند از این امر در راستای شتاب‌دهندگی کشورشان استفاده کنند. اقتصاد اقیانوسی موضوعی است که امروز گفتمان اقتصاد دریا را برای کشورها پراهمیت کرده است و در ۲۰ سال آینده همه موضوعات را پوشش خواهد داد. ما نباید از سایر کشورها عقب بمانیم، لذا اگر آن‌ها در حال توسعه هستند، ما هم باید به رشد بسیار بالا برسیم.»

لازم به ذکر است، اقتصاد آبی شامل فعالیت‌هایی مانند شیلات، گردشگری دریایی، حمل‌ونقل دریایی، انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌برداری از منابع زیرسطحی می‌شود. ایران با دسترسی به دریاها و منابع غنی، از ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای توسعه‌ی این حوزه برخوردار است. با توجه به این‌که بیش‌از ۹۰ درصد تجارت جهانی از طریق حمل‌ونقل دریایی انجام می‌شود، توجه به این موضوع برای کشورهایی که دسترسی به منابع دریایی دارند، اهمیت زیادی دارد. بندرها و بنادر نه‌تنها در حمل‌ونقل، بلکه در مدیریت تجارت بین‌المللی نیز نقش اساسی ایفا می‌کنند. بنابراین ایران می‌تواند با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها، رشد اقتصادی پایداری را تجربه کند. در نتیجه، پژوهش درباره تأثیرات اقتصادی تمرکز بر این حوزه، گامی مهم در شناسایی مزایای این رویکرد است.

نیروی دریایی ایران قدرت اول در منطقه است

در ادامه، «محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام» ضمن قدردانی از نیروی دریایی ارتش، اظهار کرد: «نیروی دریایی ارتش با این اقدام بزرگ موقعیت نداجا را در سطح دنیا به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی مطرح کرد و دست بلند جمهوری اسلامی ایران را در دریا به دنیا نشان داد تا برای نخستین‌بار ایران در باشگاه قدرت‌های بزرگ دریایی جهان قرار بگیرد. »

محمدباقر ذوالقدر عنوان کرد: «امروز حریف ما نیروی دریایی کشورهای منطقه نیستند، زیرا قدرت اول در منطقه، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است و ما قدرت‌های بزرگ را حریف خودمان می‌دانیم. توانمندی‌های نیروی دریایی ارتش در امنیت کشتیرانی در دریای عمان و بالای مدار ۱۰ درجه، در اقیانوس هند و سایر اقیانوس‌ها اثبات‌شده است، همچنین حضور در دریای سرخ برای مقابله با دزدی دریایی که به یک معضل بین‌المللی تبدیل شده بود، با حضور نیروی دریایی ارتش حل شد و همچنان این حضور باقی است.»

منبع : ایسنا

کدخبر: 1046095 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟