شگفتی های جذاب جزیره گرم یا ام الکرم + فیلم
رکنا: جزیره گرم با مساحت 79 هکتار، در 30 کیلومتری غرب بندر دیّر و 50 کیلومتری بندر کنگان و در استان بوشهر واقع شده است.

به گزارش رکنا، این جزیره مرجانی خالی از سکنه، یکی از جزایر پارک ملی دیر نخیلو است و به دلیل وجود درختان حرا در ساحل روبهروی آن، به گرم شهرت دارد.
ام الکرم فقط برای جانوران پناهگاه مناسبی نیست، اینجا پناهگاه خوبی برای شناورهای کوچک بهویژه قایقهای صیادی نیز است. پرندگان از قایقها و مردان دریا واهمهای ندارند؛ انگار آنان را جزوی از این جزیره اسرارآمیز میدانند. هرچند این دوستی کاملا دوسویه نیست؛ نه ساحل و نه جزیره، هیچکدام از نامهربانی قایقها بینصیب نماندهاند و شیشه نوشابهها و بطری آب و قوطیهای روغن، چون زخمی دریا را میآزارد.
باورکردنی نیست در نزدیکی بوشهری که بهسرعت بهسوی صنعتیشدن میرود و در این راه هزینههای محیط زیستی زیادی میدهد، جزیره ام الکرم، بهشتی باشد برای پرندگان مهاجر . این جزیره که با عسلویه بهشدت صنعتی، تنها ۸۰ کیلومتر فاصله دارد، امنترین خانه برای ۱۰ هزار پرنده است؛ پرندههایی که پس از بال زدنهای بسیار در آن پناه گرفتهاند تا قصه هزاران تولد از خاک به افلاک با زمزمه دریا در سکوت آبی فیروزهای خلیج فارس رقم بخورد.
حیات وحش جزیره ام الکرم
جزیره امالکرم به عنوان پناهگاهی امن برای پرندگان مهاجر شناخته میشود. هزاران پرنده از گونههای مختلف مانند پرستوی دریایی پشتدودی و گونه سفید، کاکلی بزرگ و کوچک، قار ساحلی، سلیم خرچنگخوار و سلیم کوچک در این جزیره تخمگذاری و زادآوری میکنند. همچنین، این جزیره محل زندگی مارهای جعفری، یکی از سمیترین مارهای ایران، است.
علاوه بر پرندگان، لاکپشتها نیز در بستر نرم ماسههای صدفی جزیره امالکرم و بهویژه جزیره نخیلو تخمگذاری میکنند.
بهترین زمان بازدید از جزیره امالکرم
بهترین زمان بازدید از جزیره امالکرم از مهر تا فروردین ماه است. برای بازدید از این جزیره، اخذ مجوز از سازمان محیط زیست ضروری است. همچنین، به دلیل ظرفیت محدود جزیره، تعداد گروههای بازدیدکننده نباید بیش از ۱۰ نفر باشد. این جزیره فاقد امکانات اقامتی و رفاهی است، بنابراین بازدیدکنندگان باید آب آشامیدنی و مواد غذایی خشک را همراه داشته باشند.
ارسال نظر