عضو شورای شهر: وزارت کار می تواند کارگاه های ناایمن را پلمب کند ولی تا حالا چیزی ندیده ایم / جان شهروندان در خطر است

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، روز گذشته، آتش سوزی عظیمی در یک انبار بزرگ در چهارراه مولوی رخ داد که طی آن نزدیک به 20 نفر مصدوم شدند و خوشبختانه تلفات جانی در پی نداشت. معاون دادستان تهران نیز گفت که پنج بار به مالک این انبار هشدار داده شده بود که ساختمان ناایمن است ولی جدی گرفته نشده بود. او همچنین گفته بود که هزینه این آتش سوزی و خسارات آن نیز بر عهده مالک ساختمان می‌باشد که توجهی به هشدارها نکرده است.

با این همه اینها، چرا پیش از اینکه حادثه ای رخ دهد، اقدامی جدی و موثر در برابر کسانی که در پی سودجویی خود هستند و اقدامی در راستای رفع ناایمنی نمی کنند صورت نمی گیرد؟ این مهم را با مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران ، در میان گذاشتیم تا ببینیم رویکرد پارلمان شهری در برابر اینگونه بی توجهی ها و حادثه آفرینی ها چیست.

مهدی بابایی - عضو شورای شهر تهران

او در گفت و گو با رکنا در این خصوص که در حال حاضر،  قوه قضائیه به خوبی پای کار آمده است و شهرداری می تواند در مرحله اول، درخواست قطع انشعابات را ارائه دهد، گفت: بعد از آن می تواند درخواست پلمب دهد. غالبا وقتی انشعابات قطع می شود مالکان جدیت شهرداری را در ایمن سازی متوجه می شوند و پای کار می آیند. البته ناگفته نماند که شهرداری باید پاسخگو باشد که چرا پیگیر قطع انشعابات و پلمب این انبار موتور که چندین بار اخطار دریافت کرده نبوده است.

مهدی بابایی در ادامه تاکید کرد: شورای شهر ، اولویت در سال 1402 را با 129 ساختمان ناایمن و یک مجموعه 11 هزارتایی قرار داده است؛ اما این دلیل نمی شود که شهرداری پای کار نرود و به موارد دیگر رسیدگی نکند.

ناایمن بودن بازار تهران

اداره برق در موضوع سیمکشی های غیر اصولی بازار تهران حرکت کندی دارد

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه پیگیری ایمن سازی سیم های در هم پیچیده بازار تهران به کجا رسید گفت: موظف بودن شهرداری در این خصوص، این باعث نمی شود که سایر ارگان ها و نهادها کوتاهی کنند. برای مثال اداره برق ، تا قبل از کنتورها را اصلاحات خوبی انجام داده است ولی اغلب در بعد از کنتورها ورود جدی نداشته است. علی رغم اینکه یک سری مصوبات نیز در کمیته ایمنی بازار داشته ایم که اداره برق در این حوزه باید پیگیری و حتی برخی انشعابات برق را قطع کند؛ ولی کندی حرکت شرکت برق را شاهد هستیم.

95 ساختمان ناایمن و بحرانی تهران تا پایان سال تعیین تکلیف می شوند

بابایی تاکید کرد: انتشار لیست ساختمان های ناایمن، کار خوبی بود که باعث شد پیگیری ها شدت بگیرد. الان 120 ساختمان ناایمن تهران به 95 تا رسیده است و تا پایان سال هم زمان بندی کرده ایم و تا آخر امسال این ساختمان های بحرانی باید تعیین تکلیف شوند. ما ساختمان های پرخطر که 11 هزار تا هستند را تا پایان برنامه چهارساله چهارم باید تعیین تکلیف کند. سرعت کند است ولی اینکه اقدامی نمی شود کمی احجاف است.

او افزود: مجلس فقط سیاست گذار نیست و ناظر هم هست ولی در حوزه ایمنی خیلی شاهد ورود جدی مجلس در حوزه نظارت بر دولت نیست. موضوع ایمنی آنچنان جدی است که می تواند تمام خدمات نهادهای ارائه دهنده خدمت را تحت الشعاع قرار دهد. هیچ تضمینی وجود ندارد در اتفاق بعدی جان شهروندان به خطر نیفتد. هرچه در این حوزه انرژی و وقت بگذاریم، سطح ایمنی بالا می رود و یکی از ارکان توسعه پایدار هم همین موضوع است. تا زمانی که به کارهای آموزشی و فرهنگی و پیشگیرانه توجهی نشود، شرایط به همینگونه است و جان شهروندان و آتش نشانان به خطر می افتد. 

اقدامات شهرداری، وزارت کار و اداره برق می تواند موثرتر باشد

این عضو شورای شهر در ادامه در پاسخ به اینکه سه ارگان یا نهاد اصلی که در این زمینه باید کارهای جدی تری انجام دهند، گفت: شهرداری، وزارت کار و اداره برق.

او در خصوص چرایی نام بردن وزارت کار افزود: در این حوزه قانون داریم که در حوزه ایمنی کارگاه ها نظارت کند و چون برایش قانون وجود دارد، وزارت کار راسا می تواند واحد را پلمب کند؛ ولی تقریبا این موضوع را شاهد نیستیم که ببینیم وزارت کار جایی را به بهانه ایمن نبودن پلمب کرده باشد. 

وبگردی