به گزارش رکنا،
تاثیر سدسازی ها بر وقوع زلزله/ 35 سد در قانون بودجه 1402 ردیف بودجه دارند/ اکثرا در مناطق زلزله خیز!
علل مختلفی از جمله آبگیری مخازن سدها، برداشت معدن و ذخایر نفت و چاه های تزریق، امکان وقوع لرزه خیزی القایی را فراهم میکنند. در این میان لرزه خیزی القایی ناشی از آبگیری مخازن سد از دیگر انواع شناخته شده تر است. آبگیری مخزن سد به طور قطع توزیع استرس را در محدوده اطراف به علت فشار ناشی از حجم بالای آب تغییر می دهد و لذا امکان تغییر روند لرزه خیزی را به دلیل فعال کردن گسله های کوچک و گاه بزرگ فراهم میکند. در بودجه 1402 به ساخت 35 سد در ایران بودجه اختصاص داده شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، خبر کلنگ زدن، ساخت، آبگیری سدهای ایران این روزها در صدر اخبار عمرانی دولت و نقدهای کارشناسان محیط زیستی کشور قرار گرفته است. سدهایی که کافی است نگاهی به نقشه جاگیری آنها بر روی نقشه ایران داشته باشید تا متوجه شوید که چه تعداد از این سدها بر روی گسل ها، ساخته یا در حال ساخت هستند.
شاید این سوال پیش بیاید که ساخت سد بر روی گسل چه خطراتی می تواند برای منطقه و کشور داشته باشد. در این گزارش به آن پرداخته شده است.
نقشه قلمرو ایران با موقعیت پهنه گسلی زاگرس،رشته کوه های البرز و مرکزی، آن را به یک آزمایشگاه طبیعی ایده آل برای مطالعه سینماتیک و فعل دینامیک و انفعالات صفحات به دلیل فرآیندهای تکتونیکی مختلف، از جمله برخورد قاره ای کرده است.
سد سازی بر وقوع زلزله موثر است؟
عمق سد مهم است
-
آواز باشکوه رضا رشیدپور ! / طوری این آخرین باره را خواند بشنوی میگی حیف خواننده نشده بنازم !
ارسال نظر