در گفت و گو با یک متخصص خون و سرطان مطرح شد:
افزایش آمار مرگ سرطانی با ابتلا به کرونا / سی تی اسکن کرونا برخی را از سرطان نجات داد
رکنا: یک متخصص خون و سرطان در گفت و گو با رکنا، گفت: در کسانی که سرطان های زمینه ای داشتند و به صورت فعالانه بیماری شان در حال درمان بوده است، کرونا باعث شدت بیماری در آنها شده است.
به گزارش رکنا، سرطان یک مشکل سلامتی جامعه در تمام دنیاست. این بیماری تمامی افراد ، پیر و جوان ، غنی و فقیر ، مردان ، زنان و اطفال را مبتلا می کند. سرطان رشد و گسترش غیرقابل کنترل سلول هاست که تقریباً تمامی بافت های بدن را می تواند مبتلا کند. سالانه در بیش از یازده میلیون نفر بیماری سرطان تشخیص داده می شود. تخمین زده شده است که تا قبل از سال ۲۰۲۰ سالانه ۱۶ میلیون مورد جدید سرطان وجود خواهد داشت
کرونا، بر شدت سرطان های فعال افزوده است
کامران رودینی، متخصص خون و سرطان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با رکنا، در رابطه با اینکه کرونا چه اندازه توانسته بر بیماری سرطان تاثیر بگذارد، گفت: در کسانی که سرطان های زمینه ای داشتند و به صورت فعالانه بیماری شان در حال درمان بوده است، کرونا بر شدت بیماری آنها افزوده و این باعث افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا شده است.
سی تی اسکن کرونا، برخی ها را از سرطان نجات داد
وی ادامه داد: چون برخی بعد از ابتلا به کرونا دارای علامت می شدند و زود تر از آنها سی تی اسکن گرفته می شد تا بیماری کرونا را در بیمار تشخیص دهند ، بعضی از بیماری ها و سرطان ها هم در همان سی تی اسکن شناسایی می شد که همانطور که همه می دانند در درمان سرطان هر چه زود تر اقدام شود شانس بهبودی بیشتر است.
این پزشک در پاسخ به این سوال که آیا ابتلا به بیماری کرونا احتمال ابتلا به انواع سرطان ها نظیر، ریه یا گوارشی را افزایش داده یا نه ، گفت: بیماری کرونا یک بیماری است که تازه دو سال است در جهان همه گیر شده و تحقیقاتی در زمینه این که آیا این بیماری باعث ابتلا به سرطان می شود یا نه صورت نگرفته و شواهد علمی در این زمینه وجود ندارد.
آمار بالای سرطان گوارش در شهرهای شمالی و شمال غربی کشور
وی در پاسخ به این سوال که در چه شهر هایی آمار ابتلا به سرطان بیشتر است ، گفت: بعضی از سرطان ها در یک سری از شهر ها شیوع بیشتری دارد. مثلا سرطان های دستگاه گوارش در شهر های شمالی و شمال غربی ایران شیوع بیشتری دارد، مانند: شهر اردبیل آذربایجان غربی و ... . انواع سرطان هایی که بیشتر در کودکان اتفاق می افتد هم با مواردی که در بزرگسالان مشاهده می شود متفاوت است. شایع ترین سرطان های کودکان عبارتند از: سرطان خون و تومور های مغز و نخاع.
این متخصص خون و سرطان در پاسخ به این سوال که آیا گرانی و تورم که به طبع تاثیر خود را در بحث های درمانی خواهد گذاشت چه اندازه در مرگ و میر ناشی از عدم درمان سرطان گذاشته است، گفت: کشور ما از لحاظ پوشش هزینه ای درمانی سرطان در وضعیت خوبی قرار دارد. به جز برخی از دارو های گران قیمتی که در کل دنیا دسترسی به آن سخت است. قیمت هایی که بیمارستان های دولتی برای سرطان دارند، قابل قبول بوده ، و این که گرانی درمان سرطان باعث بروز مشکل و مرگ شده باشد، نیست.
وی به مناسبت روز سرطان گفت: ما همیشه در بحث سرطان می گوییم انجام غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان در اولویت قرار دارد. من امیدوارم کمیته های علمی که برای غربالگری افرادی که سابقه سرطان نداشته اما فرد مبتلا به سرطان در خانواده خود داشته اند ، توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند تا بتوانیم از سرطان های احتمالی در آنها پیشگیری کنیم.
ارسال نظر