محمدرضا محبوب فر در گفت و گو با رکنا مطرح کرد؛
رسیدن کیفیت زندگی ایرانیان به زیر صفر / بحران های داخلی جامعه، سرباز کرده است
رکنا: کیفیت زندگی چیست؟کیفیت زندگی ایرانیان چه میزان است؟ پاسخ این دو سوال را با یک آسیب شناس اجتماعی به گفت و گو پرداختیم که در ادامه می توانید بخوانید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، ابتدا نیاز است تا توضیحی درباره کیفیت زندگی بدهیم که طبق اعلامیه بین المللی حقوق بشر ملل متحد ، لیستی عالی از عوامل دخیل در ارزیابی کیفیت زندگی ارائه شده است. این لیست شامل عوامل مختلفی است که شهروندان کشورهای پیشرفته حق مسلم خود میدانند اما در تعداد زیادی از کشورهای جهان باید با چراغی نفتی به دنبال آن بگردیم. گرچه این اعلامیه 60 سال قدمت دارد اما هنوز هم در بسیاری از موارد ایده آلی برای زندگی بشریت است.
عوامل دخیل در ارزیابی کیفیت زندگی شامل آزادی از بردگی و شکنجه، حمایت برابر قانون، آزادی از تبعیض نژادی، آزادی حرکت، آزادی سکونت در کشور خود، حق ازدواج، حق تشکیل خانواده، حق برابری بدون درنظر گرفتن جنسیت، نژاد، زبان، مذهب، اعتقادات سیاسی، ملیت، وضع اجتماعی-اقتصادی و امثال آن، حق حریم شخصی، آزادی فکر، آزادی انتخاب شغل، حق رای و...
60 میلیون ایرانی زیر خط فقر
محمدرضا محبوب فر آسیب شناس اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره اینکه کیفیت زندگی چیست و ایرانیان چقدر از کیفیت زندگی برخوردار هستند گفت: اگر مردم از نظر معیشتی، فیزیولوژیک و روانی در وضعیت مناسبی باشند ما میگوییم که از کیفیت زندگی برخوردارند. اما متاسفانه امروز در کشور ما حداقل 60 میلیون نفر زیر خط فقر هستند.
کیفیت زندگی ایرانیان زیر صفر است
او ادامه داد: کیفیت زندگی ایرانیان زیر صفر است یعنی حتی صفر هم نیست و مردم برای زنده ماندن فقط تلاش میکنند. بنابراین ما نمیتوانیم بگوییم که مردم ما از زندگی با کیفیتی برخوردار هستند. کمااینکه در گذشته این باور وجود داشت که پزشکان و کادر درمان از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردارند در حالی که امروز نزدیک 70 درصد آنها زیر خط فقر هستند.
محبوب فر با بیان اینکه وقتی بیش از نیمی از جامعه زیر خط فقر باشند کیفیت زندگی معنا ندارد تشریح کرد: وقتی کیفیت زندگی زیر خط فقر باشد، بسیاری از مردم دچار بیماریهای روحی، روانی و جسمانی میشوند. امروز خودکشی در بین کادر درمان افزایش پیدا کرده است. از طرفی نیز شاهد پرپر شدن مردم به دلیل نبود امکانات در مبارزه با کرونا هستیم. افزایش خشونت خانگی، سو تغذیه، افسردگی و... حاصل نداشتن کیفیت زندگی مردم است.
او ادامه داد: وضعیت کشور ما امروز بدتر از کشورهایی همچون افغانستان، عراق، اندونزی و زیمباوه است. ما به سمت مرگ روزانه هزار نفر به دلیل کرونا میرویم که این مسئله بدون شک حاصل افت استانداردهای زندگی و کیفیت زندگی است
ایران نیازمند تجمیع فوری قدرت است
محبوب فر در پاسخ به این سوال که امروز حاکمیت و مردم باید چه نقشی برای بهتر شدن اوضاع را ایفا کنند تشریح کرد: بحران های داخلی جامعه, سرباز کرده است و حاکمیت باید به عنوان یک مرجع بزرگ سیاسی از همه آحاد ملت دعوت کند تا برای بهتر شدن اوضاع پای کار بیایند.
این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه اگر تجمیع قدرت صورت نگیرد تا سه ماه آینده اتفاقات ناخوشایندی در کشور رخ خواهد داد تاکید کرد: امروز وظیفه تاریخی ارتش و سپاه این است که رویکار آمده و مشکلات مردم را حل کنند چرا که جز آنها گروه دیگری توانایی جلوگیری از فروپاشی اجتماعی را ندارد.
محبوب فر در پایان تصریح کرد: لاجرم خوشمان بیاید یا نه، حکومت نظامی اتفاق خواهد افتاد و بدون شک اتفاق مثبتی است. افرادی میگویند این اتفاق تکرار تاریخ به صورت کمدی است اما من اینطور فکر نمیکنم چراکه جامعه امروز و حاکمان امروز مانند گذشته نیستند.
ارسال نظر