رکنا گزارش می دهد
دو سوم افراد مبتلا به آلزایمر زنان هستند/سبک زندگی سالم خطر آلزایمر را تا 40 درصد کاهش می دهد
رکنا: آلزایمر یک نوع اختلال مغری است که به مرور به سلول های مغری آسیب وارد کرده و موجب زوال عقل می شود. با توجه به اینکه این بیماری معمولا در سنین بالا به وجود می آید؛ اصلاح سبک زندگی و افزایش تحرک می تواند در کاهش احتمال ابتلا به این بیماری موثر واقع شود.
به گزارش رکنا، آلزایمر یک نوع اختلال مغزی است که به تدریج منجر به از دست دادن حافظه ، تفکر و تواناییهای اجتماعی میشود. این بیماری یکی از شایعترین اشکال زوال عقل است و معمولاً در افراد بالای 65 سال مشاهده میشود. بیماری آلزایمر به دلیل تجمع پروتئینهای غیرطبیعی در مغز، مانند آمیلوئید و تاو، ایجاد میشود. این تجمعات به سلولهای مغزی آسیب میزنند و در نهایت منجر به مرگ سلولها و زوال عقل میشوند.
عوامل متعددی که میتوانند زمینهساز بروز آلزایمر شوند، شامل افزایش سن، ژنتیک و سابقه خانوادگی ، عوامل محیطی و قرار گیری در معرض سموم، سلامت عمومی (بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و...) و سبک زندگی (کم تحرکی، تغذیه نامناسب، عدم فعالیت ذهنی و...) است. آلزایمر در زنان شایعتر از مردان است. حدود دو سوم افراد مبتلا به آلزایمر زنان هستند. یکی از دلایل این امر میتواند طول عمر بیشتر زنان باشد، زیرا خطر ابتلا به آلزایمر با افزایش سن بیشتر می شود.
در حال حاضر درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد، اما داروهایی برای کنترل علائم و پیشرفت سریع آن ارائه شده است. تحقیقات نشان دادهاند که تغذیه سالم و ورزش منظم میتواند در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مؤثر باشد. رژیمهای غذایی مدیترانهای که شامل میوه، سبزیجات، غلات کامل و چربیهای سالم است؛ همچنین فعالیت بدنی منظم میتواند سلامت مغز را تقویت کرده و خطر زوال عقل را کاهش دهد. با این حال، درصد دقیق تأثیر این عوامل مشخص نیست، ولی برخی مطالعات نشان دادهاند که پیروی از یک سبک زندگی سالم میتواند خطر ابتلا را 30 الی 40 درصد کاهش دهد.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO)، حدود 55 میلیون نفر در جهان به زوال عقل مبتلا هستند که آلزایمر شایعترین نوع آن است. با توجه به افزایش جمعیت در جهان، احتمال بروز بیماری آلزایمر در آینده بیشتر خواهد شد. پیشبینیها نشان میدهد که تعداد مبتلایان به زوال عقل تا سال 2050 به 78 میلیون نفر خواهد رسید. سازمان بهداشت جهانی بر پیشگیری از بیماریهای مغزی نظیر آلزایمر با اتخاذ سبک زندگی سالم همچنین اهمیت افزایش تحقیقات در زمینه درمان و پیشگیری از این بیماری تأکید کرده است.
آلزایمر یک چالش بزگ برای سلامت عمومی است و نیازمند توجه ویژه از سوی جامعه پزشکی و عموم مردم است. با اتخاذ سبک زندگی سالم و افزایش آگاهی در مورد این بیماری، میتوان تا حدی از بروز آن جلوگیری کرد.
ارسال نظر