ریشه یابی فاجعه زیست محیطی ایران در گزارش سازمان توسعه و تجارت با صادرات غیرنفتی به چین / همه‌اش ضرر است + نمودار و سند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امروز روز تحلیف است و تا ساعتی دیگر به طور رسمی، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران می شود و کار اجرایی در دولت چهاردهم شروع می شود.

یکی از پررنگ‌ترین وعده های انتخاباتی و مباحث سخنان مسعود پزشکیان در دوره انتخابات، برداشتن تحریم بود. او معتقد بود اقتصاد ایران به اضافه تحریم، به هیچ عنوان رشد نخواهد داشت و توسعه متوقف می شود.

ایران در شرایطی که جهان در چرخش اقتصادی قرار دارد، با تمرکز بر اقتصاد شرق، نمی تواند به بقای سالم و سلامت خود ادامه دهد.

از سویی دیگر کسانی در کشور وجود دارند که اقتصاد به اضافه تحریم را مشکلی برای اقتصاد کشور نمی دانند. این افراد، در دولت سیزدهم در جایگاه مقامات ارشد کشور بودند. حال در این گزارش، فقط در بخش صادرات به چین و نحوه صادرات، سود و ضرری که در این معاملات برای ایران حاصل می شد، پرداخته شده است.

در این گزارش، این نکته با توجه به وضعیت آب، خاک، فرونشست، خشکسالی ، کم آبی و... که بر کشور حاکم است با اهمیت تر می شود زیرا نمودارهایی که مشاهده می کنید نشان می دهد منابع را با بیشترین برداشت آب استخراج و به چین صادر می کنیم و به ارزان ترین قیمت می فروشیم و حتی ناچار می شویم بر روی قیمت ارزان هم تخفیف دهیم. این یعنی منابع کشور را از دست می دهیم و هم هر روز محیط زیست ایران نابود می شود. صنایع درحال مکیدن ایران هستند.

صادرات غیر نفتی ایران به چین

اخیرا سازمان توسعه و تجارت گزارشی ( گزارش اجمالی عملکرد تجارت خارجی کشور ) از صادرات غیرنفتی در سال 1402 منتشر کرده است. در مقایسه آمار بین سال های 1400 تا 1402، مشخص می شود که  میزان وزن صادرات ایران به چین 18 میلیون تن اضافه شده درحالیکه ارزش این صادرات 400 میلیون دلار کاهش یافته است .این یعنی ما 1.6 برابر سال 1400 در سال 1402 به چین صادر کردیم اما 3 درصد پول کمتری دریافت کرده‌ایم!

از جمله این کالاهای صادراتی می توان به شمش فولاد، گاز مایع، سنگ آهن و... اشاره کرد که عمدتا مواد خام هستند.

این یعنی آب و برق و مواد اولیه را مصرف می کنیم و با کمترین ارزش افزوده، آنها را صادر می کنیم. 

این در حالی است که حتی احتمال می رود  روی این کالاها نیز به چین تخفیف داده می شود و اینها نشان می دهد، این تجارت، برای ایران «هیچ» سودی در پی ندارد و اگر همین مواد در کشور ذخیره شوند، منفعت بیشتری به ایرانیان می رسد!

گزارش سازمان توسعه تجارت ایران را می توانید اینجا بخوانید.