قابل توجه آموزش و پرورش: به این دلایل در مدارس صفحه خورشیدی بگذارید !

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، آماری از اینکه پشت بام چند مدرسه با صحفه خورشیدی پوشانده شده است در دست نیست؛ ولی چرا از این ظرفیت برای تامین برق مدارس و فروش برق مازاد آن هم به صورت تماما تجدیدپذیر استفاده نمی شود؟

طی کردن بروکراسی های اداری برای دریافت مجوز نصب پنل خورشیدی برای مدارس بسیار راحت است. در واقع مدارس می توانند با پرداخت هزینه خرید پنل، طی چند روز، پشت بام را از صفحه های خورشیدی بپوشانند. بعد از آن، با ثبت کنتور معکوس، هم برق مدرسه از طریق صفحه خورشیدی تامین می شود و هم می توانند برق مازاد را به شبکه به فروش برسانند. 

این برق نیز با نرخ خوبی، حدودا دو برابر نرخ های صادراتی از آنها خریداری می شود.

برای فروش نیز سه راه پیش روی مدارس است. نخست خرید تضمینی است؛ یعنی دولت با یک نرخ ثابت این برق را از مدارس خریداری می کند. دوم اینکه مدارس می توانند انتخاب کنند که این برق را به دولت نفروشند و مجوز عرضه در بورس را دریافت کنند. برای این کار، از آنجایی که این مدارس کوچک هستند، می بایست تجمیع شوند و با یک نمایندگی یک مدرسه، آن را در بورس بفروشند. حالت سوم نیز با استناد به ماده 12 قانون پیگیری می شود که مربوط به رفع موانع تولید رقابت پذیر می شود. این به آن معناست که اگر برق تولید شده حاصل از صفحه های خورشیدی مدارس، در نیروگاه تولید می شد، می بایست برای تولید آن، یک میزان گاز طبیعی، گازوئیل یا مازوت سوخته می شد و چون این حذف شده است، دولت موظف می شود ما به ازای ریالی این سوخت را به افراد بپردازد. 

مهم تر اینکه این برق را با نرخ واقعی به بازار عرضه می کند. برای مثال، در برخی از مدارسی که ستاد اجرایی فرمان امام و خیرین مدرسه ساز می سازند، پنل خورشیدی نصب شده است که پول فروش برق تولید شده از این صفحه های خورشیدی، تا ابد به جیب آن مدرسه می رود. 

وبگردی