دکتر آتوسا بخشی زاد در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
از پنیر های پروبیوتیک استفاده کنید/ پنیر می تواند جایگزین گوشت باشد/ مصرف پنیر باعث کاهش هوش در افراد نمی شود
دکتر آتوسا بخشی زاد مشاور تغذیه گفت:فسفر بر روی حافظه تاثیر گذاراست که منابع زیادی برای تامین آن وجود دارد. مصرف پنیر روزانه ما نمی تواند باعث کاهش هوش و ذکاوت شود. این موضوع که میزان مصرف پنیر بر روی حافظه تاثیر گذار است تا کنون به لحاظ علمی ثابت نشده است. ما تلاش می کنیم برای مراجعان خود توضیح دهیم یا پیشنهاد کنیم که پنیر خود را همراه با گردو بخورند اما این مسئله بیشتر جنبه روانی برای آسودگی مردم است و دلایل علمی را شامل نمی شود.
به گزارش خبرنگار سلامت رکنا، پنیر یکی از مهم ترین منابع غذایی در تامین میزان پروتئین و ویتامین های افراد است. این منبع لبنیات انواع مختلفی را شامل شده و در غذاهای گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. 4 ژوئن روز جهانی پنیر نام گذاری شده است. در ارتباط با نقش پنیر در رژیم غذایی و بهترین نوع پنیری که میتوانیم استفاده کنیم، با دکتر آتوسا بخشی زاد مشاور تغذیه به گفت و گو پرداخته ایم.
آتوسا بخشی زاد، در گفت و گو با رکنا، با اشاره به هرم غذایی و نیاز روزانه ما به گروه لبنیات، گفت: هرم غذایی راهنمای ما در خصوص میزان استفاده از هر واحد غذایی در طول روز است. یکی از گروه های دارای اهمیت شیر و لبنیات است، که معمولا در گروه های سنی مختلف توصیه می شود در طول روز دو الی سه واحد مصرف شود. این گروه منابع مختلف مثل شیر، پنیر، کشک، دوغ و بستنی را شامل می شود. که هرکس با توجه به وضعیت بدنی خود می تواند یکی از این مواد غذایی یا مجموعه ای از این ها را انتخاب کند، تا نیاز روزانه اش تامین شود. توقع ما در گروه لبنیات این است که فرد با استفاده از منابع لبنی برخی از نیازهای بدن خود مثل کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین ب 12 و ب 2 را تامین کند.
وی در ارتباط با پنیر و لزوم وجود آن در رژیم غذایی، گفت: ما پنیر را بین 1 الی 1 و نیم قوطی کبریت( 45 الی 60 گرم) محاسبه می کنیم. هر واحد آن به طور متوسط 120 کیلو کالری انرژی دارد، که برای سوزاندن آن نیاز به 24 دقیقه پیاده روی داریم داریم. مصرف پنیر در گروه های سنی مختلف به سبب توقع ما برای تامین کلسیم، پروتئین و فسفر بدن از جمله منابع غذایی مهم است. یکی از دلایلی که در گروه لبنیات پنیر حائز اهمیت است این است، که بخش عظیمی از جامعه ما دچار فشار خون و دیابت هستند. در افرادی که فشار خون دارند نمیتوانیم توقع داشته باشیم از کشک و دوغ به سبب نمکی که دارند استفاده کنند؛ از طرفی سرانه مصرف شیر در ایران بسیار پایین است و برخی در طول روز حتی یک لیوان هم مصرف نمی کنند. در نتیجه پنیر منبع مهمی برای تامین نیاز لبنیات روزانه در نظر گرفته می شود.
بخشی زاد با اشاره به پروتئین بالای پنیر و توانایی جایگزینی آن با گوشت گفت: می توانیم پنیرهای 4 و نیم درصد چربی را معادل با گوشت کم چرب، پنیرهای با 15 درصد چربی را با گوشت های با چربی متوسط در نظر بگیریم. پنیر های خامه ای که جزو واحد های چربی ما محسوب می شوند هر قاشق غذا خوریشان برابر با یک واحد چربی است. بنابراین پنیر همزمان می تواند بخش عظیمی از مواد غذایی مارا شامل شود و به دلیل داشتن پروتئین و چربی به عنوان جایگزین گوشت و چربی قراراستفاده شود. یکی از بهترین منابع پنیر برای سنین مختلف پنیرهایی است که تحت عنوان پروبیوتیک عرضه می شوند. این پنیرها دارای میکروب های مفیدی هستند، که به دستگاه گوارش و هضم و جذب مواد غذایی کمک می کند.
وی در خصوص باور دیرینه تاثیر مصرف پنیر بر هوش، گفت: فسفر بر روی حافظه تاثیر گذاراست که منابع زیادی برای تامین آن وجود دارد. مصرف پنیر روزانه ما نمی تواند باعث کاهش هوش و ذکاوت شود. این موضوع که میزان مصرف پنیر بر روی حافظه تاثیر گذار است تا کنون به لحاظ علمی ثابت نشده است. ما تلاش می کنیم برای مراجعان خود توضیح دهیم یا پیشنهاد کنیم که پنیر خود را همراه با گردو بخورند اما این مسئله بیشتر جنبه روانی برای آسودگی مردم است و دلایل علمی را شامل نمی شود.
ارسال نظر