کرونا در زندان های ایران!

زندانیان و خانواده های آنها هم در یک سال گذشته از استرس و نگرانی ابتلا به کرونا دور نبودند.

به گزارش رکنا، یکی از بزرگترین نگرانی اقشار جامعه بعد از شیوع کرونا در میان زندانیان ایجاد شد.این قشر از افراد جامعه که با شرایط خاص در یک قرنطینه اجباری در کنار هم زندگی می کنند؛در صورت ابتلا به کرونا به راحتی این بیماری را به هم انتقال می دادند.به همین جهت رسیدگی به وضعیت بهداشتی و کنترل شیوع این ویروس در میان زندانیان از اهیمت و حساسیت خاصی برخوردار بود.

مرخصی های کرونایی

یکی از اقداماتی که می‌توانست احتمال شیوع کرونا را در زندان‌ها کم کند، کاهش جمعیت کیفری بود. جمعیتی که بر اساس آخرین آمار، حدود ۲۴۰ هزار نفر بودند.

به همین خاطر در مرحله نخست، ۷۰ هزار نفر از زندانیان که حکم مجازاتشان قطعی شده بود به مرخصی رفتند. رئیس قوه قضاییه هم خواستار آن شد که از صدور قرارهای تأمین منجر به بازداشت، جز در موارد ضروری، اجتناب شود.

تجربه مرخصی کرونایی به زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها باعث شد، این روند ادامه داشته باشد و آمار زندانیان به مرخصی آمده در اردیبهشت ماه به ۱۱۴ هزار زندانی و در خرداد به ۱۲۸ هزار زندانی افزایش یافت و بررسی زندانیان دیگر که در زندان ماندند نشان می‌دهد، آنها شرایط استفاده از این مرخصی را نداشتند.

ملاقات های کرونایی با زندانیان

کرونا ملاقات های زندان یان با خانواده ها را محدود کرد.در برخی زندان ها برای مدتی ملاقات ها متوقف شد و در بیشتر زندان های سراسر کشور ملاقات های حضوری هم چنان ممنوع است.

در برخی زندان ها امکان ملاقات های تصویری آنلاین برای زندانیان فراهم شد.

با افتتاح سالن ملاقات الکترونیک در زندان بندرعباس، امکان ارتباط آنلاین تصویری میان زندانیان و خانواده‌هایشان برای نخستین بار در کشور میسر شد.

طی مراسمی با حضور رییس کل دادگستری استان هرمزگان، دادستان بندرعباس و مدیر کل زندان‌های استان، سالن ملاقات الکترونیک زندان مرکزی بندرعباس افتتاح شد.

علی صالحی رییس کل دادگستری استان هرمزگان در جریان این مراسم اظهار داشت: در راستای اجرای سیاست‌های کلان دستگاه قضایی خصوصاً به منظور تحقق شعار «قوه قضاییه هوشمند در تراز انقلاب اسلامی» با پیگیری دستگاه قضایی استان، سالن ملاقات الکترونیک در محل زندان مرکزی بندرعباس افتتاح و راه اندازی شده است.

وی در ادامه افزود: این سالن شامل یک واحد اپراتور نظارت بر ملاقات الکترونیکی و ۱۰ اتاق ملاقات زندانیان با تجهیزات انتقال آنلاین صوت و تصویر می‌باشد.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان خاطر نشان کرد: این اقدام منطبق با مقررات جدید قضایی خصوصاً مواد ۱۷۵، ۵۲۸ و ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری می‌باشد و در راستای تکریم ارباب رجوع، ارتقای شاخص‌های اصلاحی وتربیتی زندان و کاهش مشکلات و هزینه‌های زندانیان وخانواده هایشان خصوصاً با توجه به شیوع ویروس کرونا صورت گرفته است.

وی با اعلام اینکه پس از افتتاح سالن ملاقات الکترونیک در زندان بندرعباس، ضرورت مراجعه حضوری خانواده زندانیان برای ملاقات با آن‌ها کاهش خواهد یافت، تصریح کرد: اجرای این طرح برای اولین بار در کشور صورت گرفته است و پیش نویس دستورالعمل اجرایی آن نیز در استان هرمزگان تهیه شده است.

صالحی یادآور شد: پیش از این، سه نوع ملاقات در زندان‌ها انجام می‌شد که شامل ملاقات حضوری، ملاقات از طریق کابین و ملاقات خصوصی می‌شد و اکنون ملاقات الکترونیکی (تصویری) نیز به عنوان مدل جدید ملاقات و در قالب امتیاز به زندانیانی تعلق می‌گیرد که در برنامه‌های اصلاحی و تربیتی زندان شرکت فعال داشته اند و از حسن رفتار برخوردار می‌باشند.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین تأکید کرد: شیوه ملاقات الکترونیک بسیار ساده و کاربردی و در بستر امن سامانه‌های قوه قضاییه صورت می‌گیرد و هیچ گونه هزینه‌ای برای زندانی وخانواده ایشان دربرندارد.

وی در خصوص جزئیات این طرح اظهار داشت: پس ازهماهنگی لازم واحراز هویت، لینک برقراری ارتباط تصویری از طریق پیامک توسط اپراتور وناظر ملاقات الکترونیکی به گوشی هوشمند یا رایانه شخصی خانواده زندانی ارسال می‌شود و آن‌ها با وارد کردن نام کاربری و رمز ورود وارد پایگاه الکترونیک قوه قضاییه شده و ملاقات تصویری خود را برقرار می‌کنند و در مدت زمان تعیین شده امکان ملاقات صوتی و تصویری مهیا می‌شود.

ممنوعیت نقل و انتقال بین زندانی در دوران کرونا

با شروع شیوع کرونا انتقال بین زندانی زندانیان متوقف شد.

در همان روزهای نخست شروع شیوع کرونا رئیس سازمان زندان هاخطاب به مدیران زندانها گفت: انتقال زندانیان به زندان دیگر فعلاً برای حفظ سلامت زندانیان متوقف و انجام ملاقات‌های خانواده‌ها به ملاقات‌های کابینی محدود شود.

اصغر جهانگیر در نشست سراسری با مدیران کل ستادی و استانی که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد با تأکید بر رعایت حقوق زندانیان گفت: حفظ سلامتی زندانیان و رسیدگی به وضعیت بهداشتی زندان‌ها از حقوق زندانیان است

رئیس سازمان زندان‌ها با تأکید بر اینکه ما در قبال تأمین امنیت، سلامت و تربیت زندانیان حساس هستیم اظهار داشت: اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا به زندان‌ها و اقدامات فوق العاده بهداشتی ازجمله ضد عفونی نمودن روزانه و مستمر بخش‌ها و وسایل مورد نظر و قرار دادن وسایل بهداشتی در دسترس زندانیان و ارائه آموزش‌های لازم به زندانیان و زندانبانان برای خود مراقبتی ونیز تشکیل کمیته‌های سلامت در زندان‌ها برای کنترل و مراقبت از وضعیت سلامت زندانیان به صورت شبانه روزی برای شناسایی افراد در معرض خطر به نحوی که با شناسایی و تشخیص اولیه پزشکان زندان نسبت به جداسازی و سایر اقدامات بهداشتی و درمانی افراد بدون فوت وقت اقدام گردد.

وی خطاب به مدیران زندان‌های سراسر کشور گفت: با توجه به شرایط موجود از اعزام غیر ضروری زندانیان به مراجع قضائی بدون هماهنگی‌های لازم خودداری کنید. همچنین تمامی بازدیدها از زندان‌ها به جز مراجع قضائی و مراجع بهداشتی و درمانی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی لغو می‌گردد.

رئیس سازمان زندان‌ها ادامه داد: انتقال زندانیان به زندان دیگر فعلاً برای حفظ سلامت زندانیان متوقف و انجام ملاقات‌های خانواده‌ها تا گذر از این شرایط صرفاً با هماهنگی‌های لازم و با تدابیر بهداشتی به ملاقات‌های کابینی محدود شود.

وی گفت: کنترل کامل اماکن بهداشتی، درمانی و همچنین اماکن طبخ غذای زندانیان، کنترل ویژه بر روی مواد غذایی در بدو ورود به زندان ها ازجمله اقداماتی است که مدیران زندان‌ها علاوه بر رویه‌های جاری بهداشتی و درمانی باید اجرا نمایند.

جهانگیر با اشاره به بخشنامه صادرشده در خصوص رصد کامل وضعیت سلامتی زندانیان و معاینه افراد مشکوک خواستار ارائه گزارش روزانه توسط مدیران کل استان‌ها در خصوص وضعیت سلامتی زندانیان و اقدامات انجام شده برای آنها شد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی