رفع پلشتی های شهر با جشنواره معلولان + فیلم
حجم ویدیو: 59.08M | مدت زمان ویدیو: 00:07:22

معلولان در شهر با مشکلات بسیاری از جمله مسخره شدن گرفته تا استفاده از حمل و نقل عمومی و... روبرو هستند و خانه نشینی را ترجیح می دهند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بخش خصوصی مانند خیریه آینده برتر به همراه سرای محله شهید اسدی واقع در منطقه 13 به دنبال برگشت معلولان به جامعه هستند و به این منظور به جهت شناسایی معلولان، جشنواره ای برگزار خواهند کرد. اولین جشنواره فیلم کوتاه و عکس ویژه سه، دو، یک اهدافی مانند؛ مناسب سازی و حق تردد ایمن به عنوان نخستین مطالبه معلولان، ظرفیت های مغفول مانده فرهنگی، هنری در اشتغال و کارآفرینی محلات، معلولان و مطالبه فرصت های شغلی و معرفی معلولان مخترع، مبتکر و خلاق را سرلوحه کار خود قرار داده است.

جشنواره معلولان

مشارکت مردم در بهسازی محلات برای معلولان

مسعود حشمت، کارگردان و بازیگر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره معلولان تاکید کرد: روال کار ما عادی بود و کارگاه های جزئی برگزار می شد نه با هدفی کلی. بحث خودگردانی سراها که مطرح شد متوجه شدیم اگر قرار است کاری انجام دهیم باید خودمان شروع کنیم. آموزش هایی را با سه رویکرد طراحی کردیم. اولین رویکرد مشارکت مردم در بهسازی محله بود که باید برای آن فرهنگسازی همراه باشد. بنابراین فعالیت های فرهنگی را هم در دستور کار قرار دادیم. دومین رویکرد ما فعالیت های حمایتی و سومین رویکرد کارآفرینی بود. هدفی نیز کنار آن تعریف کردیم به عنوان کشف ظرفیت مغفول محله و منطقه که در بخش فرهنگی و حمایتی می شد از آن استفاده کرد. تمام این موضوعات را در جشنواره جمع بندی کردیم.

وی افزود: ما فراخوانی دادیم که برای ما از این ظرفیت های مغفول و جلوه های زیبا و پلشتی های جامعه و محلات را در قالب عکس و فیلم برایمان بفرستند. اما هدف اصلی ما صرفا برگزاری جشنواره نیست. به همین دلیل در کنار آن کارگاه های آموزشی را برگزار خواهیم کرد.

رفع پلشتی های شهر با جشنواره معلولان

این کارگران با اشاره به این که محصول این جشنواره که از نظر فیلم و عکس کاربردهای گوناگونی خواهد داشت، گفت: حاصل این جشنواره را جهت رفع پلشتی های محلات به مسئولان شهری ارائه می کنیم. از سوی دیگر معلولان به ویژه توانیابان که شامل معلولان، سالمندان، خانواده های بی سرپرست و بدسرپرست را شناسایی کردیم و حمایت هایی از آنها خواهیم کرد. محصول این جشنواره را در بخش کارآفرینی در اختیار شهرداری، خیریه ها و... قرار می دهیم تا برای اشتغال آنها اقدام کنند. وقتی این افراد در قالب جشنواره شناسایی کردیم سعی می کنیم که کلاس های بازاریابی برایشان بگذاریم تا یاد بگیرند مستقل بتوانند محصول خود را عرضه کنند.

آموزش مهارت های وصول مطالبات معلولان

مسعود حشمت با اشاره به ظرفیت های مغفول اظهار کرد: ظرفیت ها که شناسایی نشده است می تواند جلوه های فرهنگی، اجتماعی و کارآفرینی برای معلولان داشته باشد. سرای محلات نیز ظرفیت هایی دارد که فعال نیست. با شناسایی در قالب جشنواره این ظرفیت ها را در اختیار توانیابان می گذاریم. ولی آنچه در صدر این فعالیت ها این است که معلولان مطالبه گر شده و برای وصول مطالبات شان مهارت ببینند.

برگزاری جشنواره برای اشتغالزایی معلولان

حسینعلی شوندی، تهیه کننده رادیو نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره برگزاری جشنواره فیلم کوتاه و عکس ویژه سه، دو، یک تاکید کرد: در سرای محله شهید اسدی منطقه 13 گروهی به نام "سما" فعالیت می کنند. آنها می خواستند خدمت مثمرثمری داشته باشند و به همین دلیل به ارگان های مختلف مراجعه کردند و متاسفانه جواب مناسب نگرفتند. به همین دلیل خودشان دست به کار شدند. جشنواره هایی را طراحی کردند که با معلولان منطقه ارتباط گرفته و آنها را به جامعه بیاوریم و کارگاه های آموزشی برگزار کرده و برایشان کارآفرینی کنیم. به همین دلیل جشنواره هایی را طراحی کردیم.

آموزش فیلمبرداری، فیلمسازی و تدوین به معلولان

وی با بیان این که ما از ساده ترین شکل جشنواره فیلم شروع کردیم، افزود: با تلفن موبایل عکس و فیلم را می گیرند ولی به مسائل مهم برای معلولان توجه کنند. امیدواریم بتوانیم این جشنواره را در بهار 1400 برگزار کنیم. هدف ما این است که با معلولان ارتباط بگیریم و کارگاه های متعددی برای آنها برگزار خواهیم کرد. فیلمبرداری و فیلمسازی و تدوین به آنها آموزش خواهیم کرد. با جامعه هدفمان آشنا شویم و آنها را به اشتغال برسانیم.

حسین شوندی رادیو در پاسخ به این سوال که چند درصد می توانند موفق باشند؟ گفت: اگر به امید مدیران منطقه باشیم که اتفاقی نمی افتد. اما اگر به توان خودمان تکیه کنیم صد در صد می توانیم جشنواره را برگزار کنیم، با معلولان منطقه آشنا شده و کارگاه های رایگان مان را برگزار کنیم. اساتید بزرگ در تمام بخش های هنری آماده هستند که رایگان جلسات آموزشی را برگزار کنند. وقتی معلولی را دعوت کردیم و برایش آموزش داده ایم باید از اساتیدی که شیوه های کسب و کار مدرن را آموزش می دهند استفاده می کنیم.

شرط حمایت از معلولان، زنان بدسرپرست و بی سرپرست

ناهیده حدادی، فعال حوزه معلولان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: باید آموزش هایی را برای خانم های سرپرست خانوار، معلول و بدسرپرست داشته باشیم. باید یادمان باشد که ما از معلولان ذهنی نمی توان انتظار زیادی داشت. پس با توجه به معلولیتی که یک فرد دارد، آموزش و اشتغال آنها را شروع می کنیم. خانم های سرپرست خانوار یا بدسرپرست نیز باید گروه هدف ما قرار گیرند. این زنان توان مالی زیادی ندارند و ما از آنها حمایت می کنیم اما شرط حمایت مان این است که بتوانند آموزش ببینند و کاری که یاد گرفته اند را به بازار عرضه کنند.

این فعال حوزه معلولان افزود: فکرهایی برای بازاریابی کرده ایم. سال های گذشته کالایی را تهیه می کردند، را بازاریابی می کردیم تا بتوانند بازار خود را داشته باشیم ولی باید تمام سازمان ها و سیستم ها از ما پشتیبانی کنند. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی