شکل گیری خانه های تیمی کودکان کار / تجاوز و  ایدز در انتظار کودکان

ایدز کودکان کار/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، تکدی گری، کار سخت در کارگاه های زیرزمینی و غیرمجاز، زباله گردی، کار در خیابان ها و... راه استثمار و به یغما بردن کودکی، معصومیت و حتی روح کودکان کار است. پنجه های بیماری های بسیاری از جمله ایدز جسم و جان این کودکان را می خراشد و تا آخر عمر آنها را اسیر چنگال خود می کند.

مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درمورد کودکان کار و مشکلاتی که آنها را تهدید می کند، تاکید کرد: چند سال پیش که تعداد کودکان کار افزایش یافته بود و حتی تا ساعت 11-12 شب هم در خیابان بودند، روی 1000 کودکان کار مطالعه ای را شروع کردیم. واقعا شرایط این کودکان اسفناک بود و وقتی نتایج مطالعه را می خواندیم اشک می ریختیم.

افزایش مجدد تعداد کودکان کار

وی می افزاید: این کودکان توسط خانواده ها اجاره داده می شوند تا هزینه اعتیادشان پدر و مادرشان تامین شود. متاسفانه مطالعات ما نشان می داد که کودکان کار هم هپاتیت داشتند و هم ایدز. ما هشدارهای لازم را دادیم تا این کودکان ساماندهی شوند و برای مدتی آنها جمع آوری شدند. اما دوباره تعداد این کودکان افزایش پیدا کرد.

شرایط فاجعه بار کودکان در کارگاه های زیرزمینی

رئیس مرکز تحقیقات ایدز گفت: غیر از این که در خیابان هستند بعضی از پدر و مادرها کودکانشان را به جاهایی می فرستاند که باور کردنی نبود. بعضی از کودکان در کارگاهی کار می کردند که در دل غاری و بدون پنجره بود. شرایط این کودکان فاجعه بود.

 

خانه های خطرناک کودکان کار

مینو محرز درباره شرایط زندگی کودکان کار تاکید کرد: بعضی از این کودکان که با هم در خیابان کار می کردند خانه می گرفتند و با هم زندگی می کردند. این کودکان از 8 تا 18 ساله بوده و بعضی از آنها موادمخدر مصرف می کردند. این کودکان که در یک خانه زندگی می کردند، با هم تماس داشتند. این کوکان در شرایط پرریسکی زندگی می کنند.

حوزه کودکان کار متولی ندارد

وی با اشاره به این که هیچ نهاد و سازمانی عهده دار این کودکان می شود، افزود: از این کودکان سوءاستفاده می شود و موقعی که باید مدرسه باشند در خیابان هستند. بعضی از آنها می گفتند که مورد تجاوز معتادان در پارک ها قرار می گیرند. در نتیجه زندگی پرریسکی دارند و مراقبتی از آنها نمی شود. بیشتر پدر و مادر این کودکان معتادند. این کودکان مزدور عده ای آدم کثیف می شوند و عامل آنها پدر و مادر هستند که آنها را اجاره می دهند.

دلایل ابتلای خارج از تصور کودکان کار به ایدز

رئیس مرکز تحقیقات ایدز با اشاره به این که در مطالعه متوجه شدیم که کودکان کار خارج از انتظار به ایدز مبتلا هستند، تاکید کرد: کودکان از راه زباله گردی مبتلا نمی شوند، کودکان کار دختر و پسری که در خیابان هستند به دلیل تجاوز به ایدز مبتلا شده اند. برخی دیگر از کودکان نیز با کودکان قربانی تجاوز رابطه داشته اند و به ایدز مبتلا شدند.

کودکان کار بدبخت هستند

وی با اشاره به این که اگر کودکان کار کمتر از مقداری پول به خانه ببرند، کتک می خورند، اظهار کرد: این کودکان بسیار بیچاره و بدبخت هستند. کودکان کار آنقدر خوشحال می شوند که یک فرد به آنها توجه کند و با آنها مهربان صحبت کند. ایدز از طریق رابطه جنسی، ورود خون آلوده به خون و سرنگ آلوده مبتلا می شوند. احتمال دارد که این کودک بزرگ شود و از ایدز خود اطلاعی نداشته و این بیماری را به بچه خودش انتقال دهد.

مردم راه های انتقال ایدز را نمی دانند

مینو محرز در پاسخ به این سوال که چند درصد مردم از راه انتقال و مقابله با ایدز خبر دارد؟ گفت: به دلیل آن که رسانه ها اصولی به این موضوع نپرداختند، دانش در مورد ایدز در کشور ما بسیار کم است. بیشترین راه ارتباط جنسی نامطمئن با فرد مبتلاست. اگر مادری از ایدز خود اطلاع نداشته باشد می تواند این بیماری را به کودک خود انتقال دهد. اما با درمان مادر این بیماری به نوزاد منتقل نمی شود. استفاده از سرنگ مشترک توسط معتادان هم یکی دیگر از راه های انتقال بیماری ایدز است. خوشبختانه فرآورده های خونی کنترل می شود و از این طریق بیماری منتقل نمی شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.