علی نظری، نماینده مجلس در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
ورود به بورس آدرس صحیح نبود / ثبات اقتصادی بازمی گردد / اعلام تعدادی پرونده فساد بزرگ به زودی
اجتماعی رکنا: ریختن سهام در بورس شاید یک خبر باشد اما بسیاری از مردم که با اندک سرمایه خود به بورس وارد شده بودند، پس انداز خود را از دست داده اند.
سرمایه گذاری/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بورس از ابتدای سال با افزایش چشمگیر و عجیب، نظر بسیاری از مردم را به خود جلب کرد و بسیاری در این بازار سرمایه ای سرمایه گذاری کردند. مردم مانده اند اندک سرمایه ای که کفاف خرید مسکن یا خودرو را نمی دهد، در کدام بازار سرمایه گذاری کنند که با کاهش ارزش پول ملی داشته هایشان یک شبه نصف نشود.
علیرضا نظری، نماینده مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: در همان آغاز راه ورود مردم به بورس، دو شرط و مطلب مطرح شد. اول این که مردم برای ورود به بورس باید تخصص در مورد کارکردهای بورسی داشته باشند یا به متخصصان مراجعه کنند. دوم این بود که مازاد بر زندگی خود را در بورس سرمایه گذاری کنند. برخی از افرادی که وارد بورس شدند یک یا هر دوی این شروط را نداشتند. این افراد یا علم و دانش بورس را نداشتند یا بخشی از دارایی های زندگی خود که گاه نقش حیاتی داشت را فروخته و در بورس سرمایه گذاری کردند. این افراد آسیب های بسیاری دیدند.
دولتی ها بورس را دستکاری کردند
وی افزود: رئیس جمهور اعلام کرد که سکه جای سرمایه گذاری نیست و باید به بورس وارد شوند، همه را به بورس تشویق کردند اما دارندگان خرده سرمایه ها را بیچاره کرده و ارزش داشته هایشان به شدت از بین رفت. فرایندی که طی شد، سالم نبود. رئیس جمهور از مردم برای ورود به بورس دعوت کرد اما زیرساخت حضور مردم را فراهم نکرد. از سوی دیگر دولتی ها بورس که فرآیند عادی خود را طی می کرد، دستکاری کردند و با تغییر مدل کار بورس موجب سقوط ارزش سهام در بورس شده و به سرمایه های پایین دستی و ضعیف خسارت زدند.
تا ثبات به بازار برنگردد، سرمایه گذاری ممنوع
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که مردم در چه بازاری می توانند با خیال راحت سرمایه گذاری کنند؟ گفت: در حال حاضر آنقدر وضعیت اقتصادی کشور بی ثبات است که جای امنی برای سرمایه گذاری وجود ندارد. مشخص نیست با تغییراتی که دولت پیگیر آن است تا دو ماه دیگر وضعیت مسکن چه تغییراتی خواهد کرد. در حال حاضر مجلس پیگیر کاهش قیمت فولاد و سیمان است. آینده بازار طلا و سکه، ارز و... نیز مشخص نیست. هر لحظه ممکن است که دلار با افت قیمت شدید روبرو شده و برخی با شکست عظیمی مواجه می شوند. عرصه های سرمایه گذاری در این زمینه هاست.متاسفانه امنیتی بخش های تولیدی در صنعت، کشاورزی، خدمات و... وجود ندارد. تا ثبات به بازار برنگردد هرگونه سرمایه گذاری در معرض آسیب خواهد شد به ویژه افرادی که خرده سرمایه دارند و با از دست دادن آن زندگی شان تحت تاثیر قرار می گیرد.
فروش 2200هزار بشکه نفت به پتروشیمی
وی در پاسخ به این سوال که تحریم ها چه تاثیری در این بی ثباتی دارد؟ تاکید کرد: با اطمینان عرض می کنم که درست است بخش هایی از اقتصاد ما امروز تحت تاثیر تحریم هاست اما با این مدیریت اگر تحریم هم نبودیم شرایط مردم بهتر از این نبود. امروزه قریب به 2.5میلیون بشکه نفت می فروشیم. 2200هزار بشکه نفت را به پتروشیمی و مصرف کننده داخلی فروخته می شود، پس چرا آثار آن در زندگی مردم مشهود نیست؟ بنده عرض می کنم که سیستم مدیریتی کشور ایرادات اساسی دارد. افرادی که روی بورس، صنعت، پتروشیمی، نفت، معادن، صنایع، واردات، صادرات و... حلقه زده اند، مشکل اساسی اقتصاد فعلی کشور هستند.
تا چند ماه آینده کشف فسادهای بزرگی اعلام می شود
علیرضا نظری افزود: مجلس یازدهم تصمیماتی را در حوزه های مختلف در دستور کار قرار داده که باید راه قانونی خود را کمیسیون های تخصصی و صحن مجلس، شورای نگهبان و... و به دولت ابلاغ و آیین نامه آن تهیه شود، مستلزم چند ماه زمان است. این موضوعات به خروجی می رسد و مسکن، بورس، مایحتاج اساسی (گوشت، لبنیان، مرغ و...) به ثبات خواهد رسید و تولیدکنندگان جان دوباره می گیرند. اما چند ماه زمان بر است. بنابراین افق روشنی برای آینده ای نزدیک ترسیم شده است. آثار اقدامات مجلس در یکی دو ماه آینده کاملا مشهود خواهد بود. تا چند ماه آینده اتفاقات بسیاری در بحث کشف فسادها اعلام خواهد شد.تعداد خاصی از نمایندگان این مباحث را رصد می کنند و امیدواریم از بخشی از تاراج سرمایه ها جلوگیری شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر