یورش خشونت اقتصادی به سمت جامعه مرفه

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، تمام ساحات جامعه ای که در آن خشونت پرورده شود، از آن تاثیر می پذیرد. در واقع خشونت جای خود را در فرهنگ آن جامعه باز می کند و فرهنگ امری است که همه مناسبات را تحت تاثیر قرار می دهد. تابعیت جامعه از فرهنگ و وابستگی زندگی انسان ها به فرهنگ جامعه، اجازه مصونیت هیچ فردی را از خشونت نمی دهد. امیرمحمود حریرچی، جامعه شناس در این رابطه با رکنا گفت و گو کرد.

36-1

حریرچی گفت : اولین مسئله این است که تبعیض در جامعه خشونت زا است. بستر ایجاد خشونت از تبعیض، قشر مرفه یا فقیر نیست. بلکه هر دوی آنها از این تبعیض نشات خواهند گرفت. در واقع فرهنگ خشونت در کشور که رایج می شود، می بینیم که انسان ها آن را راهی برای احقاق حق خود می یابند. بنابراین این فرهنگ رایجی می شود که هر کسی آن را می آموزد و هر کسی از مجرای آن می خواهد حق خود را احقاق کند. بنابراین هر کسی مخاطب خود را مورد خشونت قرار می دهد. این در رابطه با کل جامعه است و در اقشار مختلف تظاهرات مختلف دارد. ممکن است در جنوب شهر چاقو کشی باشد و در شمال شهر در مضیقه قرار دادن افرادی که مجابند از فرد اطاعت کنند. شیوع خشونت همه را قربانی می کند.


خشونت معطوف به مرفهین در تبعیض طبقاتی

وی افزود : از جهتی دیگر جامعه مرفه قربانی خشونت جامعه فرودست هستند. در واقع جامعه فرودست در شرایطی که تبعیض طبقاتی بالائی حاکم است، این حق را به خود می دهند که به جامعه فرادست خصومت بورزند. نوعی دشمنی یا حس دشمنی رایج می شود و به سمت مرفهین معطوف است. آنها تهدید می شوند و مورد خشونت قرار می گیرند. از آنها دزدی می شود و آسیب هایی متوجه آنها می شود که منشا آن حس نفرتی است که یاد شد.


با پند و موعظه نمی شود جامعه را آرام کرد

این جامعه شناس گفت: در جامعه ای که تبعیض وجود دارد، چه در قدرت، چه در آموزش، چه در پول یا کلا امکلانات، انسان ها خشن بار می آیند. شما نمی توانید بگویید که تظاهر خشونت را در جامعه فرادست نمی بینید. با پند و موعظه نمی شود جامعه را آرام یا تهییج کرد. واقعیت جامعه انسان ها را بار می آورد و واقعیت جامعه برای همه افراد جامعه است. از این زاویه نگاه کنید که هر فردی که خشونت می ورزد خود قربانی خشونت است. افرادی که قربانیان خشونت هستند خشونت خواهند ورزید. پس آنهایی که مرفه یا فقیر هستند و مورد خشونت قرار میگیرند خشونت می ورزند.جایی از جامعه نیست که خالی از قربانی خشونت باشد. پس جایی از جامعه نیست که عاری از ورزنده ی خشونت باشد.

خشونت پنهان در جامعه مرفه

حریرچی بیان کرد : خشونت در تمام اقشار وجود دارد. میزان آن قدری متفاوت نیست که شکل آن تفاوت دارد. در اقشار مرفه، خشونت کمتر فیزیکی است. مگر آنهایی که درگیر مواد هستند یا مشکلات خاص دارند. آنها هم خشونت را در خانواده بروز می دهند. آنها هم فشار ناتوان کننده بر همسر خود می آورند. همین اشکال از خشونت را به فرزندانشان تحمیل می کنند. در واقع خشونت دامن آنها را میگیرد اما کمتر علنی است. در واقع فساد ثروتمندان و مرگ فقرا دو موضوعی است که از گذشته می گویند مخفی می ماند. در واقع کاراکتر خشونت در شمال شهر متفاوت است. آنجا هم کاراکتر خشونت خود را دارد.
وی افزود: داشتن احساس قدرت منشا خشونت است. این لازمه در قشر ضعیف بالتبع نیست. همین امر بستر خشونت قشر مرفه است. آنها به سبب قدرت و اختیاری که دارند وسوسه بستری برای خشونت بیشتر دارند. به هیچ عنوان نمی شود گفت که مردسالاری در جامعه مرفه ما نیست. به هیچ عنوان نمی توانیم از خشونت های علیه زنان و کودکان در جامعه مرفه صرف نظر کنیم. ممکن است منشا خشونت در اقشار متفاوت باشد اما عینیت آن مبرهن است، در تمام اقشار. وقتی خشونت در جامعه بازآفرینی می شود، وقتی کلیت جامعه متاثر از خشونت می شود، فرقی نمی کند چه کسی، تمام افراد از این موضوع آسیب می بینند و در آن آسیب شریک هستند. جامعه الفبای خشونت را برای احقاق حق خود می آموزد. ممکن است افراد واژگان متفاوتی را اختیار کنند تا خشونت خود را اعمال کنند. اما همه قربانی خواهند شد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی