شروع نزاع های محله ای در خراسان شمالی بر سر آب / خساست وزارت نیرو بحران زاست

کمبود آب/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سیستان و بلوچستان با هوتک هایش در صدر خبرها قرار گرفته است و همین چند روز پیش بود که مجتبی رضاخواه، نماینده جوان مردم تهران در سفر خود به این استان در توئیتر خود اعلام کرد: "یک سوغاتی برای رئیس جمهور! مردم جنوب بلوچستان مشکل جدی در آب شرب دارند. نه این که آب نباشد؛ مدیریت منابع آب نیست به طوری که بیابان سیراب است! یک بطری آب سوغات می بریم آب هوتک که مردم می خورند! امید که رئیس جمهور تا صبح شنبه سوغاتی را دریافت کند!"

خوزستان و مشکل آب و فاضلابش هم سال های سال است که رتبه خود را در خبرهای اول رسانه ها حفظ کرده است. هر چند انتشار خبرهای مختلف نیز قدرت نداشت و مشکلات کمبود آب را در مناطق ایران حل نکرد، در این میان اما، کمبود آب در خراسان شمالی مورد غفلت قرار گرفته است.

علی جدی، نماینده مردم شیروان در مجلس یازدهم به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: 45درصد اقتصاد استان خراسان شمالی به کشاورزی و دامپروری وابسته است. غیر از مشکل در آب شرب، کمبود آب در کشاورزی و دامپروری مشکلات عدیده اقتصادی را برای استان به وجود آورده است.

علی جدی / نماینده دوره یازدهم مجلس

مبارزه 150 روستا در استان خراسان شمالی با بی آبی

وی افزود: حدود 150 روستا در استان خراسان شمالی با تنش آبی روبرو هستند که 35 روستای آن در شیروان واقع شده اند. کمبود آب شرب در استان خراسان شمالی در مرز تبدیل شدن به بحران قرار دارد. با هزینه های سنگین آب از جنوب کشور به استان های کرمان و یزد منتقل می شود. این در حالی است که در استان خراسان شمالی منابع آبی وجود دارد اما هیچ اراده ای در جهت تخصیص آب به روستاها جود ندارد. درخواست ما این است که تخصیص مناسب از محل آبی استان خراسان شمالی صورت بگیرد. با این تخصیص بخش خصوصی نیز آمادگی حضور در اجرای آن را دارد.

لزوم تخصیص شرب به استان خراسان

این نماینده مجلس با اشاره به این که منابع آبی زیرزمینی مناسبی در استان خراسان شمالی موجود است، تاکید کرد: وزارت نیرو در برداشت آب شرب به مردم خساست به خرج می دهد. اگر وزارت نیرو اجازه برداشت را بدهد بخش خصوصی کار انتقال آب شرب را به عهده می گیرد. ذات وزارت نیرو در بحث تخصیص آب ها خساست است و برای این تخصیص ها سختگیری های زیادی دارند. آنقدر این تخصیص را نگه می دارند تا بحران آب به نزاع های محلی برسد (که در منطقه شروع شده است) بعد دوستان تازه از خواب بیدار شوند. برخی برای تامین آب به روستاهای دیگر مراجعه می کنند که باعث نزاع های زیادی می شود.

روزی یک ساعت آب شرب

علی جدی با اشاره به این که 35 روستا در شیروان با تنش آبی روبروست، گفت: آب شرب در این روستاها جیره بندی است و آب به مردم نمی رسد. آب شرب در این روستاها در 24 ساعت فقط 2 ساعت با فشار کم موجود است. در 5 روستا نیز با تانکر آبرسانی می شود.

این نماینده مجلس افزود: درخواست ما این است که با توجه به بودجه های کلانی که در استان های دیگر می شود، به ما اجازه بدهند از منابع موجود در استان خراسان شمالی برداشت کنیم تا آب شرب مردم را تامین کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی