چپ دست ها بیشتر دچار بیماری های خاص عصبی می شوند
رکنا: یک جراح مغز و اعصاب در مورد «چپ دستی» اظهار داشت: برخی از بیماریهای خاص عصبی مانند افسردگی و اضطراب در افراد چپ دست شیوع بیشتری دارد، ولی این موضوع به این معنی نیست که ما انتظار داشته باشیم که تمام افراد چپ دست مشکلات روانی یا عصبی دارند.
به گزارش رکنا، دکتر سید قوامالدین تولایی، جراح مغز و اعصاب و عضو انجمن جراحان اعصاب آمریکا با اشاره به این که قرن ۲۱ قرنِ علوم اعصاب است، گفت: توصیه میشود که انسان به جای کشف ناشناختهها در فضا، مغز خودش را هدف قرار دهد.
وی افزود: اطلاعاتی که ما از کارکرد نیمکرههای مغز داریم، بسیار اندک است و ما در مراحل ابتداییِ شناخت نیمکرهها هستیم.
عضو انجمن جراحان اعصاب آمریکا با اشاره به این که «چپ دست یا راست دست» بودن از عملکرد نیمکرههای مغز ریشه میگیرد، اظهار داشت: در حال حاضر تمام کشورها در مورد نیمکرههای مغزی تحقیقات مفصلی را انجام میدهند و از طرفی دیگر تمام یافتههای علمی هنوز به قابلیت اثبات ۱۰۰ درصدی نرسیدهاند.
تاثیر ژنتیک در چپ دست بودن
وی اضافه کرد: به نظر میآید که ژنتیک یکی از عوامل موثر در برتری یکی از نیمکرههای مغز به شمار میآید.
قوامالدین تولایی ادامه داد: ژنتیک افراد حدود ۱۵ درصد در «چپ دست یا راست دست» بودن تاثیر دارد. ۷۵ درصد از دلایل چپ دست بودن به عوامل محیطی یا ناشناخته مربوط میشوند.
این جراح مغز و اعصاب با اشاره به افراد مسلط بر دو دست، توضیح داد: افرادی که از هر دو نیمکره به طور همزمان میتوانند استفاده کنند، از نظر ژنتیکی برتریهایی را به نسبت سایر افراد در اختیار دارند.
وی افزود: آموختههای محیطی در بدو تولد بچه، میتوانند در «دو دست» بودن افراد تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
قوامالدین تولایی با اشاره به باورهای غلط در مورد چپ دستی، عنوان کرد: یک ایدهی خرافی در زمانهای قدیم وجود داشت که فرد «چپ دست» را وادار میکرد تا دست چپ را به «راست دستی» تغییر دهد.
وی اضافه کرد: دیده شده که برخی از بیماریهای خاص عصبی مانند افسردگی و اضطراب در افراد چپ دست شیوع بیشتری دارد، ولی این موضوع به این معنی نیست که ما انتظار داشته باشیم که تمام افراد چپ دست مشکلات روانی یا عصبی دارند.
هنوز جایگاه مشخصی برای رویا کشف نشده است
عضو انجمن جراحان اعصاب آمریکا توضیح داد: دو منطقه بسیار مهم در مغز هستند که مناطق مهم رفتاری و گفتاری انسان را شکل دادهاند و هر دو در نیمکره چپ مغز قرار گرفتهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «رویا» و ارتباط آن با مغز انسان، گفت: برخی از پدیدهها جایگاه مشخصی در مغز ندارند، به عبارت دیگر انسان هنوز جایگاه مشخصی برای آنها کشف نکرده است.
تولایی با بیان این که ما هنوز از منشا شکلگیری رویا بیخبر هستیم، اظهار داشت: علوم اعصاب تا به حال در مورد شیوه شکلگیری رویا به قطعیت نرسیده است و این موضوع بیشتر به حوزه متافیزیک مرتبط میشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر