سرانجام توانمندسازی زنان/ بگذارید شوهر کنند بروند سر زندگی شان!

زنان/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با این شرایط نابسامان اما هستند کسانی که جیب شان پر است برای سوءاستفاده از هر موقعیتی آماده نشسته اند. این افراد حالا راه ناصرالدین شاه را پیش گرفته اند و با جیب پر خود همسر دوم و سوم را هم به حرمسرای خود اضافه می کنند. از سوی دیگر هستند زنانی که به دلیل فقر راهی جز تن دادن به ازدواج یا روابط غیرعرف ندارند. سهیلا جلودار زاده، نماینده سابق مجلس و فعال حوزه زنان درباره افزایش ازدواج های غیرعرف به دلیل مشکلات اقتصادی به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: این مسائل معلول هستند و علت نیست. برای این که به نتیجه برسیم باید به علت ها بپردازیم.

زنانی که خانواده ها را در معرض آسیب قرار می دهند

وی با اشاره به این که این موضوعات جدید نیست، افزود: همیشه کسانی که فقر گریبان شان را گرفته است مجبورند امتیازات زیادی بدهند و شرایط نامناسبی را انتخاب کنند. از سوی دیگر باعث به وجود آمدن شرایط نامناسب برای خانواده های قبلی شوند. اما این زنان بیشتر خود در معرض آسیب قرار می گیرند.

این فعال حوزه زنان در پاسخ به این سوال که راهکاری برای خروج از این شرایط چه باید کرد؟ تاکید کرد: آموزش های عمومی باید افزایش یافته و سطح اطلاعات جامعه ارتقا پیدا کند. مسئولان نیز اگر به برنامه ششم عمل کنند شرایط بهتر خواهد شد. در برنامه ششم به طرح "جامع حمایت از زنان سرپرست خانوار" پرداخته است. اگر رویه سال های بسیار دور بهزیستی که به زنان مشاوره می داد و مهارت می آموخت. اما نه تنها طبق این رویه سازمان بهزیستی بلکه طبق برنامه ششم نیز اقدامات جامعی برای حمایت از زنان انجام نشده است.

ازدواج موقت از سر ترحم

هستند زنانی که فقر گریبان شان را گرفته است اما به دلیل نداشتن حمایت و رفاه حداقلی از سوی دولت، به خشونت خانگی و مشکلات آن تن می دهند. جلودارزاده در این مورد به رکنا  می گوید: برای این که بعضی از بخش های حاکمیتی مدل سنتی را پذیرفته است و در مسائل مربوط به زنان ازدواج موقت و... را راه حل می دانند. وقتی من در وزارت صنایع بودم از یکی از دوستان درخواست کردم که مکانی را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم در آن به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اقدام کنیم. اما ایشان گفتند: "شما به فکر ازدواج این زنان باشید." من متوجه شدم که برخی مسئولان فقط به فکر ازدواج زنان هستند نه توانمندی آنها.

سهیلا جلودارزاده با بیان اینکه این طرز تفکر در جامعه نیز تسری پیدا می کند و کسی که از سر امیال خود همسر دوم، سوم یا از طریق ازدواج موقت زنی اختیار می کند، انگیزه خیرخواهانه برای خود احساس می کند گفت : این افراد  می گویند که من مشکل این زنان را حل می کنم به همین دلیل در این گونه روابط خشونت هم وارد مطالبات زنان می شود. بسیاری از مردان که از سر امیال خود به این ارتباطات روی می آورند، می گویند که براثر ترحم زنان را می گیرند. ایجاد زمینه های اجتماعی و حمایت از مشاغل زنان در جامعه که در برنامه ششم پیش بینی شده است بهترین راه برای کاهش اینگونه روابط است.

زنان شکست پشت شکست را تجربه نکنند

جلودارزاده تاکید کرد: بعد از آن که زنان توانمند شوند می توان به آنها آموزش داد که با این رابطه یک زندگی دیگر را خراب می کنند در حالی که باید با افراد مناسب ازدواج کنند. در مرحله اول قانون برنامه ششم زنان باید حمایت شوند، کارآفرینی برایشان انجام شود و با یادگیری مهارت های زندگی شکست پشت شکست را تجربه نکنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.