شرکتی در سایه، برای استثمار  پرستاران!  /  3000 پرستار قرارداد 89روزه دارند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با شیوع بیماری کرونا، پرستاران بسیاری به کمک سلامت کشور آمدند. آنها با قراردادهای 89روزه و بدون هیچ مزایایی به جنگ با کرونا رفتند تا جان هموطنان خود را نجات دهند. با وجود وعده هایی که وزارت بهداشت داد، خبرها حاکی از اخراج 600نفر از این پرستارهاست.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری با اشاره به این که تعداد پرستاران تعدیل شده بیش از 600نفر است و 3000 پرستار قرارداد 89روزه دارند، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: شرکت آ.س  این قراردادهای 89 روزه را با پرستاران منعقد می کند.معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سال 93 شکل گرفت و قبل از آن نه پرستار شرکتی داشتیم نه پرستار بیکار. در آخر دولت احمدی نژاد هرچه پرستار شرکتی بود استخدام دولتی کرد و در سال 93 نه پرستار فارغ التحصیل بیکار نه شرکتی. شرکتی ایجاد کردند که زیرمجموعه وزارت بهداشت فعالیت می کند و معتقد بودند بیمارستان نمی تواند استخدام داشته باشد دولت هم نمی تواند نیرو تامین کند بنابراین شرکت های خصوصی باید نیروی پرستاری تامین کند. شرکتی که مثلا خصوصی است ولی اعضای هیئت مدیره، مدیران وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری هستند.

وی افزود: به جای استخدام پرستار در بیمارستان های تازه تاسیس یا پرستاران بازنشسته، پرستار شرکتی به کار می گیرند. این افراد از 80 روزه تا یکسال قرارداد می بندند و اساس این کار در دست معاونت پرستاری است.

شریفی مقدم با بیان این که امروز با دهها هزار پرستار شرکتی در ذیل بیمارستان های دولتی فعالیت می کنند، تاکید کرد: اعضای هیئت رئیسه سازمان نظام پرستاری اکثرا مدیران وزارت بهداشت هستند و این افراد امنیت پرستاری را از مختل کرده اند. طبیعتا تعارض منافع ایجاد می شود و استخدام دولتی نمی کنند و باید این شرکت کار استخدام ها را انجام دهد. این شرکت درصد می گیرد. به ازای هر پرستاری که به بیمارستان درصدی اخذ می کند. نزدیک به 30هزار کادر پرستاری زیر نظر وزارت بهداشت هستند و تمام این پرستاران از طریق شرکت آوای سلامت قرارداد بسته اند.

دبیرکل خانه پرستاری گفت: در یکی از بندهای قراردادهای یکساله قید شده هر طرف از قرارداد با اعلام یک ماه قبل می تواند این قرارداد را فسخ کند. در گذشته دستمزد پرستارها فاصله زیادی با پزشکان داشتند اما پرستارها را به همدیگر سرگرم کرده اند تا دیگر به فاصله دستمزد پزشک و پرستار فکر نکنند. حقوق پرستار قرارداد 2میلیون و 500 هزار تومان، پرستار تبصره چهار 3میلیون و پانصد هزار تومان و پرستار استخدامی 4میلیون و 500هزار تومان است. مخصوصا یک میلیون اختلاف بین دستمزدها گذاشته اند تا تفرقه بیندازند و کار خود را پیش ببرند. حالا پرستاران نمی گویند چرا پزشک چند برابر حقوق می گیرد، می گوید چرا همکارم یک میلیون اضافه تر می گیرد. سیاست آنها این است که عرضه (نیروی پرستار) زیاد باشد که پرستاران جایگزین همدیگر شوند و امنیت شغلی آنها نیز از بین برود.

جلوی بیکاری 300هزار پرستار را گرفتیم

شریفی مقدم با اشاره به این که تعداد پرستاران را از 5هزار به 12هزار افزایش داده اند، گفت: سالانه 12هزار فارغ التحصیل پرستاری داریم در حالی که جذب در 5 سال گذشته 4 تا 10هزار پرستار بوده و 50هزار پرستار بیکار هستند.

وی افزود: مدیران این دوره سازمان نظام پرستاری دولتی و از وزارت بهداشت هستند و افتخارشان این است که تعداد پرستاران از 5هزار به 12هزار افزایش داده است. وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت افزایش نیرو به بیمارستان ها داشت. یکی از دوستان که شرکتی به نام پیشگامان کارکنان نظام سلامت را تاسیس کرده بود و طرحی به نام بهیاران یکساله داده و قرار بود سالانه با 30هزار نفر قرارداد ببندند. در آن زمان جلوی اجرای این طرح را گرفتیم چرا که غیرقانونی بود و فاجعه ای ایجاد می کرد. قرار بود هر بیمارستانی به هر تعداد پرستار می خواست باید نیرو جذب و تربیت می کرد. اگر این اتفاق می افتاد 30هزار بهیار تربیت شده بود و با پرستاران حدود 300هزار پرستار و بهیار بیکار داشتیم.

دبیرکل خانه پرستاری در پایان تاکید کرد: سال 94 در نظام پرستاری، در دولت قانون تعرفه گذاری را مطرح کردیم و ارگان هایی مانند سازمان مدیریت برنامه ریزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شورای عالی بیمه، نماینده حقوقی ریاست جمهوری با این طرح موافق بودند اما معاونت پرستاری وقت با آن مخالفت کرد و حالا از اخراج پرستاران سخن می گویند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی