پرندگان مهاجر پیوند دهنده کشورهای جهان

به گزارش رکنا، کیومرث کلانتری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی با اشاره به نامگذاری روز جهانی پرندگان مهاجر با شعار پرندگان، دنیای ما را به هم پیوند می دهند، گفت: همه ساله کشورهای مختلف این روز را با برگزاری مراسم و برنامه های متنوع شامل برگزاری جشنواره‌های پرنده ‌شناسی، برنامه‌های آموزشی، نمایشگاه‌ها و تورهای پرنده نگری گرامی می دارند.

وی ادامه داد : این شعار با هدف اهمیت حفاظت و احیای پیوستگی اکولوژیکی و یکپارچگی اکوسیستم هایی که جابجایی طبیعی پرندگان مهاجر را پشتیبانی می‌کنند و برای بقا و تندرستی آنها ضروری هستند، انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: پرندگان مهاجر کشورها را به هم متصل می‌کنند و حفاظت از آنها بدون همکاری های بین المللی و حفاظت های فرامرزی میسر نیست.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر پیوستگی برای گونه های مهاجر حیاتی است، گفت: با توجه به مواجهه حدود یک میلیون گونه با خطر انقراض در نسل حاضر ، پیوستگی به موضوع اصلی برای تنوع زیستی و پایداری تبدیل شده است.

کلانتری با بیان اینکه بخش بزرگی از پرندگانی که در ایران وجود دارد مهاجر هستند، گفت: گروهی که بومی کشورمان محسوب می‌شوند و در ایران زاد و ولد می‌کنند، گروه دیگر پرندگان مهاجر زمستانه و نیمه زمستانه‌آبزی هستند و گروه دیگر را پرندگانی تشکیل می‌دهند که بهار و تابستان به کشورمان سفر می‌کنند، البته گروهی نیز مهاجر عبوری هستند و برای حدود چند هفته مهمان تالاب‌های کشورمان می‌شوند.

عمده پرندگان مهاجر کشور گروهی را شامل می‌شوند که پاییز و زمستان‌گذران هستند و از سیبری غربی و اروپای غربی به ایران مهاجرت کرده و بیشتر استان‌های کشور را درمی‌نوردند.

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با تاکید بر ممانعت از شکار پرندگان و احترام به حقوق آنها،گفت: برای حفاظت از پرندگان مهاجر آبزی زمستانه و نیمه زمستانه ، حفاظت از مناطق و ممانعت از تخریب زیستگاه ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه اجرای راهکارهای توسعه پایدار برای کاهش اثرات سوء بر زیستگاه های پرندگان در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: اجرای طرح های ارزیابی زیست محیطی در مناطق مهم تجمع پرندگان و یا مسیرهای اصلی پرواز پرندگان الزامی است.

کلانتری اظهار داشت: بکار بردن علائمی که بر روی دکل ها و سیم‌های برق و برج‌های بلند برای جلوگیری از برخورد پرندگان در مسیر مهاجرت،حذف چراغ‌های غیر ضروری در مسیرهای مهاجرت، عدم استفاده از شیشه‌های رفلکس برای حفاظت از پرندگان مهاجر ضروری است.

وی با تاکید بر بالا بردن سطح آگاهی مردم به خصوص کودکان در خصوص اهمیت حفاظت از پرندگان گفت: برگزاری تورهای پرنده نگری به منظور ارتقاء سطح علمی و آموزشی اقشار مختلف می تواند موثر باشد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی