در گفت و گو با فعال محیط زیستی بررسی شد،
فرصت سوزی سازمان حفاظت محیط زیست در پاکسازی طبیعت از پلاستیک در نبود انسان ها
رکنا: پلاستیک مدتهاست در زندگی ما ریشه دوانده ،هم خانه، هم کلاس و همکارماست. اکنون اگر بدانیم که این کیسه های پلاستیکی عمدتا از ترکیبی پلیمری به نام «پلی اتیلن» سبک درست می شوند که نیمعمر آن در طبیعت بین 50 تا بیش از 300 سال است ، درک عمق فاجعه ای که در آینده ای نه چندان دور به وقوع می پیوندد، چندان سخت نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، حقیقت این است که پلاستیک در ازای هر خدمتی که به ما می کند چیزی گرانبها تر از دنیای اطرافمان را می بلعد.
ورود یک میلیون پلاستیک به چرخه محیط زیست در هر دقیقه
فاطمه دعاگویان کارشناس محیط زیست درباره زباله ها می گوید که طبق آمار و ارقام سازمان محیط زیست، در هر دقیقه یک میلیون پلاستیک به چرخه محیط زیست جهان وارد می شود و رکورد استفاده از این قاتل خاموش طبیعت برای مردم کشور ماست! این یعنی هر ایرانی ۳ برابر بیش از باقی مردم دنیا از پلاستیک استفاده می کند.
فاطمه شفیعی فعال محیط زیستی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این موضوع که از فرصت حمله کرونایی چرا مسئولان محیط زیستی استفاده نکردند تا ضمن پاکسازی طبیعت از زباله ها در نبود انسان ها و در ادامه به فکر شدن برای فرهنگسازی دیگر زباله نریزیم گامی موثر برداشته باشند گفت: بازار مصرف کاهش پیدا کرده است که همین عامل باعث کاهش تولید زباله در مجموع جهانی شد اما این مسئله وجود دارد که ذائقه مصرفی افراد نیز در زمان کرونا تغییر پیدا کرده است و زباله های عفونی و بیمارستانی بیشتر شده اند که خود این مسئله آسیب زا است.
وی ادامه داد: ما در بخش جمع آوری و بازیافت نیز مشکلات اساسی داریم چرا که مدیریت پسماند در شهرهای ما به شدت ضعیف عمل می کنند کمااینکه این مسائل نیز فقط مربوط به دوران کرونا ویروس نیست بلکه درهمه زمان ها شاهد این مسائل بوده ایم.
شفیعی با بیان اینکه در کشور ما تفکیک از مبدا صورت نمی گیرد تصریح کرد: بازیافت ما نیز با مشکلات زیادی روبرو است که فقط مختص به کرونا نیست کمااینکه با توجه به شرایط فعلی کشور که معمول زباله ها، عفونی هستند بدون شک ما در آینده با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.
این فعال محیط زیستی تاکید کرد: در دوران کرونا شاهد یک بهم ریختگی از سوی مسئولان هستیم کمااینکه تصمیمات متفاوتی نیز دائم گرفته می شود که درباره پسماند نیز این موضوع صدق می کند. ما دائم به فکر جمع آوری زباله هستیم اما وقتی نهاد های مختلف که در این امر باید کار کنند وارد عمل می شوند تنها اقدام به دفن زباله های می کنند که به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
شفیعی افزود: وقتی زباله ها در مکانی دفن می کنند باز زباله پلاستی از بین نمی رود بلکه با کنار رفتن خاک در طول زمان زباله دوباره بلند می شود که این چرخه را در شمال کشور می توانیم به راحتی ببینیم چراکه هرچقدر افراد زباله ها را در سواحل یا جنگل ها جمع آوری کنند آن زباله باز به چرخه محیط زیستی بر می گردد.
او در پاسخ به این سوال که چرا در تعطیلات عید و زمانی که مردم در قرنطینه خانگی بسر می بردند مسئولان ذی ربط اقدام به پاکسازی طبیعت نکردند، خاطرنشان کرد: ما سالهاست که فرصت سوزی می کنیم و این مسئله تنها مختص به امروز نیست. ما باید یک زیر ساختی برای زباله پلاستیکی از مبدا آماده می کردیم که فقط در اصفهان انجام شده است.
شفیعی در پایان اضافه کرد: وقتی از مبدا زباله ها جمع آوری می شوند دیگر شاهد پخش زباله ها در طبیعت نیستیم بنابراین امروز بیش از هرچیزی نیاز داریم که طرح تفکیک از مبدا را شروع بکنیم تا آلودگی ها نیز کم تر شوند که لازمه این مسئله فرهنگ سازی با طرح های تشویقی است.
ارسال نظر