چگونه تاخت و تاز کرونا در گیلان و مازندران مهار شد؟
رکنا: روند رو به افزایش و افسار گسیخته مبتلایان به کرونا در شمال کشور و در نیمه دوم اسفندماه، تعطیلات نوروزی را به کابوسی برای کادر درمانی و مسئولان استانی گیلان و مازندران تبدیل کرده بود.
به گزارش رکنا، چرا که این دو استان از مقصدهای اصلی مسافران نوروزی بودند و علاوه بر آن جمعیت زیادی از بومیان این استان در تعطیلات نوروزی از استانهای دیگر به زادگاه خود برمیگشتند. اما حالا مسئولان این دو استان خبرهای امیدوار کنندهای از تثبیت و مهار کرونا در این دو استان میدهند. علت این اتفاق چیست؟ بگذارید قبل از پاسخ به این پرسش تصویر متفاوت 13 نوروز امسال را یک لحظه در ذهن مجسم کنیم. تهدید کرونا باعث شد در سراسر کشور روز طبیعت متفاوتی رقم بخورد و طبیعت ایران به تنهایی این روز را بدون ایرانیان بگذراند. کرونا ضرباهنگ شاد و هیاهوی نوروز را گرفت؛ آئینها در زمان توقف کردند و مردمان خانهنشین شدند. سفرهای نوروزی بطور چشمگیری کاهش یافت و در 13 فروردین همه با شرکت در پویش #درخانه_بمانیم ماندن در خانه را برگزیدند. این پویش در گیلان و مازندران تقریباً در تمام تعطیلات نوروزی برقرار بود. آمارهای سازمان راهداری نشان میدهد که جادههای گیلان از کم ترددترین جادههای کشور بودند.
«احمد حسین زادگان»، استاندار مازندران، آمار مبتلایان در استان به ویروس کرونا را کاهشی اعلام کرد. وی درباره دلایل کاهش این آمار گفت: موفقیت مازندرانیها در کاهش مبتلایان به ویروس کرونا را مرهون همراهی مردم، تلاش شبانه روزی کادر درمانی و دستگاهها و مجموعههای عضو ستاد استانی کرونا، اجرای طرح غربالگری و افزایش ظرفیت بیمارستانها و اطلاعرسانی دقیق هستیم.
وی با یادآوری اینکه در شیوع این بیماری خوشبختانه به یک ثبات نسبی رسیدیم، خاطرنشان کرد: اما هنوز تأکید می کنیم مردم توصیهها را جدی تلقی کنند و در خانه بمانند زیرا با اتمام تعطیلات نوروز احتمال افزایش این بیماری زیاد است.
حسین زادگان به طبیعت مازندران و شلوغترین سیزده بدرهای ایران که همه ساله شاهد آن بودیم، هم اشارهای کرد و افزود: همراهی مردم استان در روز طبیعت برای درخانه ماندن تحسین برانگیز بود و خلوتترین روز استان در روز طبیعت رقم خورد.
استاندار مازندران با بیان اینکه اقتصاد استان وابسته به گردشگری است، اظهار داشت: در این ایام همراهی هتلها، رستورانها، مراکز تفریحی و رفاهی و اماکن گردشگری در عدم پذیرش گردشگران نیز ستودنی بود. این مجموعهها خسارات مالی زیادی دیدند که علاوه بر حمایت در این مقطع برای رونق دوباره در دوران پسا کرونا برنامه ریزی خواهیم کرد.
وی به اقدامات اولیهای که در روزهای ابتدایی که بیماران کرونایی در مازندران مشاهده شدند، اشاره کرد و گفت: ابتدا مبادی ورودی راههای استان را بستیم و فقط اجازه ورود خودروهایی را دادیم که پلاک خود استان را داشتند، این روند 24 ساعت ادامه پیدا کرد تا اینکه در جلسه ستاد کرونای استان تصمیم گرفته شد راههای ورودی به استان دوباره باز شود و اقدامات دیگر صورت گیرد. با باز شدن راه های ورودی شاهد تردد مسافران زیادی از نقاط مختلف کشور بودیم و همین مسأله موجب افزایش شیوع بیماری کرونا در استان طی مدت کوتاه شد.
استاندار مازندران با بیان اینکه در همان روزها هم تلاش ها برای قرنطینه کردن استان ادامه داشت، افزود: طرحهای غربالگری و تب سنجی در جادهها و مبادی ورودی مازندران و دیگر استانها به اجرا درآمد که کماکان هم ادامه دارد. در حال حاضر تمام ورودیهای استان، جادههای ارتباطی بین شهری و شهری و روستایی بشدت تحت کنترل است و هیچ خودرویی به غیر از خودروهایی که پلاک استانی دارند حق ورود ندارند. در ارتباطات بین شهری هم اگر خودرویی قصد ورود به شهری داشته باشد تنها با ارائه کارت ملی، ارائه نامهای از مراجع تصمیم گیرنده مربوط به کرونا، پلاک خودرو مربوط به آن استان یا ارائه قبض آب یا برق می تواند وارد شهر مربوطه شود.
نماینده عالی دولت در مازندران یادآور شد: این طرح نیز در جادههای ارتباطی روستاهای استان اجرا میشود. بطور مثال اگر کسی قصد ورود به روستایی در قائمشهر را داشته باشد در صورت ارائه مدارک مذکور و تأیید دهیار میتواند وارد روستا شود. با این تفاسیر اقدامات ما در راستای کاهش و مهار این بیماری در استان مانند گذشته ادامه دارد و از مردم استان هم تقاضا داریم ما را در کنترل و مهار هر چه سریع تر این بیماری کمک کنند زیرا در استانهای شمالی کشور ازجمله مازندران؛ گیلان و گلستان بیشتر مردم، کشاورز هستند و در روستاها زمینهای کشاورزی دارند و با گرم شدن هوا مجبورند به به روستاها برای کار کشاورزی بروند و همین موضوع باعث افزایش بیماری کرونا در روستاها و بدنبال آن در شهرها نیز میشود. خوشبختانه در روستاهای مازندران هم آلودگی به ویروس کمتر اتفاق افتاده و تلاش میکنیم با مشارکت سازمانهای مردم نهاد، نیروهای نظامی و سایرامکانات به آمار بهبود یافتگان اضافه کنیم.
گیلان دارد سبز می شود
در همین حال «محمد حسین قربانی»، نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان هم از کاهش آمار بیماران کرونایی در گیلان خبر داد و گفت: طبق گزارشهای دریافتی از مراکز درمانی استان تعداد مراجعین کرونایی به بیمارستانهای استان در روزهای اخیر کاهش پیداکرده که امیدواریم این روند طی روزهای آینده هم ادامه داشته باشد. البته اپیدمی این بیماری کاهش پیدا نکرده و اکنون به یک ثبات رسیده و هنوز هم نیاز به مدیریت و کنترل است. مردم باید همچنان توصیهها را جدی بگیرند و ماندن در خانه را رعایت کنند.
وی کاهش 80 درصدی سفرهای نوروزی به گیلان را در روند کم شدن مبتلایان به این بیماری را بسیار مؤثر دانست و افزود: این استان در اوایل اسفند ماه 98 مانند استان قم کانون بحران این ویروس معرفی شد تا حدی که تا 15 اسفند ماه سال گذشته 90 درصد تختهای بیمارستانهای دولتی گیلان به بیماران کرونایی اختصاص داده شده بود و حتی 75 درصد ظرفیت بیمارستانهای خصوصی هم درگیر ارایه خدمات درمانی به این بیماران شدند. با این اوصاف تصمیم گرفته شد تا از تمام ظرفیتها برای مقابله با این بیماری استفاده کنیم.
وی که نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز است، ادامه داد: جزو اولین استانهایی بودیم که اجرای طرح غربالگری را در مبادی ورودی و خروجی شهرها شروع کردیم و تا 17 اسفندماه نیز 85درصد غربالگریها را دراستان انجام دادیم. همچنین اولین نقاهتگاه کشور باظرفیت 220 تخت را درشهر رشت راه اندازی کردیم و از ظرفیت هتل المپیک این شهر هم برای گذراندن دوره نقاهت بیماران کرونایی استفاده کردیم.
نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان تصریح کرد: تمام سطوح شهر و مراکز درمانی و عمومی شهر را با همکاری شهرداریها، نیروهای سپاه و جهادی 3 مرتبه ضدعفونی کردیم. بیمارستان صحرایی 120 تختخوابی را کنار بیمارستان رازی برپا کردیم تا روند درمان و پذیرش بیماران روند آسانتر و سریعتری به خود بگیرد. خوشبختانه از 20 اسفندماه سال گذشته تاکنون شاهد روند کاهش مبتلایان و فوتیهای کرونایی هستیم اما این دلیل نمیشود که بگوییم بطور کامل این بیماری در استان ازبین رفته است بنابراین مردم باید همچنان نکات لازم بهداشتی و ماندن در خانه را رعایت کنند تا انشاالله شاهد کاهش و ازبین رفتن این بیماری در استان و سراسر کشور بزودی زود باشیم.
وی خاطرنشان کرد: از اول اسفندماه سال 98 تا روز 13 فروردین امسال حدود 8 هزار بیمار به مراکز درمانی مراجعه کردند و در مجموع حدود 6 هزار نفرهم از بیمارستان های استان مرخص شده اند. همچنین تا روز 13 فروردین کل بیماران بستری در تمام بیمارستانهای دولتی ما با 3هزار و 800 تخت به 460 نفر رسیده که این آمار حاکی از بهبود و کاهش بیماران کرونایی می دهد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه به کمک خیرین در سطح استان، کشور و خیرین مقیم خارج از کشور برای تجهیز مراکز درمانی، تهیه لباس ویژه برای پزشکان و پرستارانی که به بیماران کرونایی خدمات میدهند اشاره و تقدیر کرد و گفت: برای اولین بار در کشور مجمع کمکهای مردمی را در دانشگاه علوم پزشکی رشت راه اندازی کردیم و مردم نیز به ما اعتماد کردند و با ارسال کمکهایشان به این مجمع، ما را در امر خدماترسانی بهتر به بیماران کرونایی کمک کردند.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
پریسا عظیمی
ارسال نظر