ابوالفضل قناعتی:
کاری نمی کنند از شورای شهر بروند/ هر جلسه شورا 725 میلیون تومان هزینه دارد
رکنا: اعضای شورای شهر تهران آمده اند و می گویند شهرداری بدهکار است ما نمی توانیم کاری انجام دهیم. اگر نمی توانید چرا حقوق می گیرد و هزینه های میلیونی برای جلساتتان روی دست شهر می گذارید؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، هر جلسه شورای شهر تهران چیزی بیش از ۷۲۵میلیون تومان هزینه به شهروندان تهرانی تحمیل می کند. اما اعضای شورای شهر پنجم که با رای چشمگیر مردم روی صندلی های سبز بهشت نشسته اند تغییرات عمده ای در شهر و مدیریت شهری به وجود نیاورند و با انتخاب ۳ شهردار در مدت کمتر از دو سال، شوک بزرگی به پایتخت وارد کردند.
ابوالفضل قناعتی، عضو اصولگرای دوره چهارم شورای شهر تهران به خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: اصل ماموریت شورای شهر بر چند محور است و اگر اعضای شورای شهر در دوره های مختلف دقت کافی روی آن داشته باشند می توانند برای بهبود وضعیت شهر و مشورتی که به مدیران شهری می دهند اثرگذار باشند. یکی از ماموریت اصلی شورای شهر تهران ماموریت شهردار است. دوستان شورای پنجم شهر تهران فرصت سه چهار ماهه و خوبی را برای انتخاب شهردار داشتند. به جای اینکه فرد کارآمد، دلسوز و کسی که با مشکلات شهر آشنایی کامل دارد را انتخاب کنند، نگاهجریانی به شهر کردند و گفتند باید ببینیم لیدر طیف سیاسی ما چه کسی را پیشنهاد می کند.
وقتی کسی توانایی، کفایت و لیاقت نداشته باشد و توان کار، لایحه و برنامه را ندارد و این بی انگیزگی، عدم توانایی و تخصص ایشان باعث تضعیف شورای شهر می شود چرا که شورای شهر لوایح ارائه شده این فرد را مورد بررسی قرار می دهد. همیشه می گویند: «اگر رییس جمهور قوی باشد مجلس را قوی نگه می دارد.» ما می گوییم: «اگر شهردار قوی باشد شورای شهر را قوی نگه می دارد.» انتخاب قوی در جهت قوت شورای شهر هم خوب است چون در موضوعات مختلف لوایح قوی می دهد و شورای شهر را درگیر می کند.
شورای شهر جدید تمام قد برای تخریب مدیریت شهری قدیم ایستاده اند
قناعتی افزود: شورای به جای این که مشکلات شهر را احصا کند و از شهرداری لایحه و برنامه بخواهد با نگاه سیاسی ،درگیری بررسی های فعالیت های مدیریت شهری گذشته شدند. ما نمی گوییم که این بررسی انجام نشود ولی اینقدر به این کار مشغول شده اند که از اصل کار خودشان غافل شدند. یعنی نیامده اند کار شهر را انجام دهند آمده اند مدیریت قبل را تخریب کنند. این شان یک نماینده نیست. باید یک گروه برای بررسی مدیریت گذشته و یک گروه را برای برنامه ریزی شهری می گذاشتند. اما شورای جدید شهری تمام قد برای تخریب مدیریت قبلی ایستاده اند و موضوعات منفی را در نظر می گیرند و در مورد کارهای انجام شده حرفی به میان نمی آورند. آنها با توجه به فرصت به وجود آمده فقط جریان رقیب خودشان را تخریب می کنند و از این فرصت برای توسعه شهر استفاده نکردند و تقریبا به بهبود وضعیت شهر توجه ای ندارند.
اعضای شورای شهر فقط درگیر مسائل سطحی هستند
او با اشاره به این که بیشتر اعضای شورای شهر تهران پیش از این که عضو شورای شهر بشوند کار اجرایی نکردند، گفت: یعنی رزومه ای نداشتند که با توجه به آن وارد موضوعات شوند و این باعث فرصت سوزی شد. عدم نظارت در موضوعات شهر باعث شده شهر با یک برف، باران یا حوادث غیر مترقبه با مشکل روبرو شود و این از بی تجربگی آنهاست. دوستانی که در شورای شهر هستند در انتخابشان اشتباه کردند به همین دلیل طرح های سنگین شهری را بررسی قرار نمی دهند بلکه مسائل سطحی را بررسی می کنند و شاید یک شورای مدرسه یا شورای محله هم می تواند آن را انجام دهد. شهر بحث های زیربنایی دارد و باید به آن رسیدگی شود.
حتی یک اتوبوس به شهر اضافه نکرده اند
قناعتی با گفتن اینکه در دوره چهارم شورای شهر تهران، شهردار و رئیس جمهور از دو طیف مخالف بودند و دولت، شهردار ما را نپذیرفت و قالیباف به هیئت دولت نرفت افزود: در حال حاضر، دولت، مجلس و شورای شهر همسو هستند و می توانند به واسطه این تفاهمات حقوق شهر را در حوزه حمل و نقل (مترو، اتوبوس)، عوارض، مالیات، ارزش افزوده و... را بگیرند سوال این است که آیا حضور شهردار در هیئت دولت سمبولیک و آماتور است یا واقعا مطالبات شهر را براساس شورای شهر تهران می تواند بگیرد؟حناچی یکسال است که در هیئت دولت می نشیند در این مدت چه چیزی از دولت گرفته است؟ مطالبه اضافه نه، همان حقوق اصلی شهر را از دولت گرفتید؟ به دلیل این است که شهردار توان این کار را ندارد و شورای شهر هم پیگیر این موضوعات نیست. تمام سعی و تلاش شورای شهر تهران این شده که حقوق کارکنان شهرداری و نگهداشت شهر را پرداخت کنند و بحث اجرای پروژه های عمرانی، توسعه مترو و واگن های آن، اتوبوس و... را رها کرده اند. در این دوره نتوانسته اند حتی یک اتوبوس به شهر اضافه کنند. این ضعف اعضای شورای شهر تهران و شهرداری تهران است و امیدواریم در یکسال و نیم باقی مانده به خودشان بیایند و حرکتی کنند تا سابقه خوبی را از خود به جا بگذارند.
قالیباف نیرویی نیاورده که بیکار باشد
قناعتی در پاسخ به این سوال که با وجود فساد، بدهی های کلان، استخدام های بی رویه، خزانه خالی و... چطور شهر را اداره کنند؟ گفت: استخدام در شورای شهر تهران و شهرداری در دوره مدیریت شهر جدید اتفاق افتاده است، شاید به اندازه قالیباف نباشد اما به اندازه خودشان استخدام داشته اند. در زمان قالیباف کار زیاد بود و به استخدام نیرو نیاز بود قالیباف نیرویی نیاورده که بیکار باشد. چرا به دولت توصیه می شود که پروژه های ملی را شروع کنند؟ برای این که اشتغال ایجاد شود. قالیباف پروژه های بزرگ شهری را فعال کرده و به واسطه آن تولید اشتغال کرده است.
شورای شهر برای رقم بدهی های شهرداری سند ارائه کند
او در پاسخ به این سوال که چرا آدم هایی که استخدام شدند اکثرا تخصصی نداشتند؟ اظهار کرد: در مورد تخصص نداشتند اکثرا بحث مترو را مطرح می کنند که در موضوعات مختلف 6 ماه آموزش داده شدند. ما بارها گفتیم که عدد بدهی ها اینقدر نیست که شورای شهر جدید اعلام می کند، آنها باید برای عددشان سند ارائه کنند. فرد منصفی که کار اقتصاد شهری کرده است بگوید قالیباف در دوره خود مثلا 100هزار تومان هزینه کرده است. آیا 100هزار میلیارد تومان با داشته هایی شهر هماهنگی نداشته است؟ مترویی که با 70میلیارد تومان ساخته شده است در حال حاضر با 250 میلیارد تومان ساخته می شود؟ آیا آن موقع ساخته شده بهتر است یا حالا که پولش را نداریم. قالیباف شهر و مردم تهران را بدهکار کرده است که در حال حاضر مردم از این پروژه ها نفع می برند. خوب بود که قالیباف مترو را نمی ساخت و می خواستند مترو را با تورم امروز بسازند؟ درست است که قالیباف شهر را بدهکار کرده است اما توجیح اقتصادی دارد.
اگر نمی توانید چرا هزینه های میلیونی روی دست شهر می گذارید
قناعتی در پاسخ به این سوال که شهرداری بودجه ندارد، شهر چطور اداره شود؟ گفت: چرا اعضای شورای شهر قبول کردند که در این جایگاه باشند؟ آنها نباید شرایط را بررسی می کردند و بعد وارد شورای شهر می شدند؟ حتما شرایط را دیدند که می گویند ما بهتر از اینها کار می کنیم. آنهایی که دوست دارند به مسندهای مجلس، شورای شهر، ریاست جمهوری یا شهرداری برسند، شرایط را بررسی کنند.مثلا ببینند قالیباف چقدر بدهی در شهرداری به وجود آورده بعد بگویند شهردار می شوند. نجفی و حناچی برای چه اصرار دارند که شهردار شوند؟ چرا اول می گویند می توانند با وضع موجود شهر را اداره کنم بر مسند که می نشینند بقیه را مقصر می کنند؟ شورای شهر تهران باید می گفتند با این بدهی نمی توانیم شهر را اداره کنیم و کاندید نشوند. اگر کسی می آید حتما بررسی کرده و با وجود بدهی ها و شرایط امروز برنامه ارائه می کند. اعضای شورای شهر تهران آمده اند و می گویند شهرداری بدهکار است ما نمی توانیم کاری انجام دهیم. اگر نمی توانید چرا حقوق می گیرید و هزینه های میلیونی برای جلساتتان روی دست شهر می گذارید؟
خبرنگار: پریسا هاشمی
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر