احداث نانوایی بشر دوستانه در همدان

معیار بخشش جهانی در ‌سال 2016 به قرار گرفتن ایران در رتبه چهل‌و‌پنجم‌ در میان 145 کشور اشاره می‌کند. در ‌سال 2015 این آمار وضعیتی بهتر و ایران را در رتبه سی‌ودوم می‌نشاند. قبل‌تر از آن، یعنی در‌ سال 2014، بخشش ایرانی‌ها بیشتر و سرانجام آن قرارگیری ایران در رتبه نوزدهم بود. آمار ‌سال 2012 نیز، گویای بخشش بیشتر ایرانی‌ها در این‌ سال و رتبه دوازدهم کشوری بوده است. مجموع این موارد، نشان از آن دارد که ایرانی‌ها ‌سال‌به‌سال کمتر مسئله بشردوستی و اجرای آن را به خاطر می‌آورند. در این میان یادآوری مسئله‌های بشردوستانه و انعکاس حرکات بشردوستانه به ساختارهایی که معیار بخشش در آنها اندازه‌گیری می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

حرکت همسو با ساختار داوطلبی

براین اساس جمعیت هلال‌احمر استان همدان در اقدامی مبتکرانه اقدام به نامگذاری یکی از نانوایی‌های شهر همدان با عنوان «نانوایی بشردوستانه» کرده است.

در این رابطه بهروز کارخانه‌ای - مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان درباره چگونگی نامگذاری این نانوایی گفت: وظیفه جمعیت همواره حرکت در راستای ساختار داوطلبی و هدف والای بشردوستی است که در این زمینه، افراد بشردوست را شناسایی و به مردم معرفی می‌کند و حضور آنها را ارج می‌نهد. این کار خود به نوعی باعث الگوگرفتن مردم و همه‌گیرکردن موضوع داوطلبی است. برای رسیدن به این مهم، مدت 4 سال است که مباحث بشردوستانه را پررنگ‌تر از قبل کرده و به اهمیت آن پی برده‌ایم.

وی ادامه داد: هرکسی که به صورت ویژه کار شایسته‌ای داشته باشد را به همگان معرفی و آن را با عنوان بشردوستانه از دیگران تمییز می‌دهیم و درعین حال، بقیه اصناف را هم به این کار تشویق می‌کنیم. پیش از این در شهرستان همدان، اقدام به نامگذاری اصناف مختلف با عنوان «بشردوستی» کرده‌ایم. معلم نهاوندی را زمانی که یکی از دانش‌آموزانش به درون رودخانه افتاد و درصدد نجات او برآمد، «معلم بشردوست» نامگذاری کردیم. معلمی در مدرسه ملاآخوند همدانی به بیماری سرطان مبتلا شد که در ادامه همه دانش‌آموزان به احترام او سرهای خود را تراشیدند و از آن پس ما آن مدرسه را «مدرسه بشردوست» نام نهادیم. «شهربازی بشردوست» نیز از واحدهای بشردوستانه است که کودکان مبتلا به سرطان به صورت رایگان می‌توانند به آن وارد شوند.

نهادینه کردن مفهوم بشردوستی

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان افزود: در ادامه و در راستای توسعه فرهنگ بشردوستانه، یکی از نانوایی‌های شهر همدان را شناسایی کردیم. این شناسایی سه نکته حایز اهمیت داشت. نخست اینکه این نانوایی در منطقه توریستی شهر واقع است و با دو زبانه‌کردن تابلوی آن، نه‌تنها در شهر همدان، بلکه برای توریست‌های بازدیدکننده از استان همدان مفهوم بشردوستی را نهادینه کرده‌ایم. نکته دوم، راضی‌بودن تمام مردم از رفتار پرسنل شاغل در این نانوایی است و نکته سوم و مهمتر از همه کار خیری است که این نانوایی پیش از اخذ این عنوان با دریافت پول از خیرین و تهیه نان برای افراد نیازمند انجام می‌داده که در کل ما را به انتخاب این نانوایی با نام نانوایی گل گندم در میدان باباطاهر استان همدان واداشت.

به گزارش هلال احمر-کارخانه ای با اشاره به نانوایی‌های دیگر این شهر بیان کرد: 25 نانوایی دیگر هم در این شهرستان وجود دارد که گاهی با پخت نان آن را در اختیار نیازمندان قرار می‌دهند، اما این نانوایی نخستین نانوایی بشردوست ما خواهد بود. این برای ما برند بشردوستی و افتخار را به همراه خواهد آورد.

وی همچنین اظهار کرد: من به شخصه قبلا از این نانوایی بازدید داشتم و آن را می‌پسندم و الگوشدن آن برای سایر اصناف را آرزو دارم. از این طریق انسان‌های خیر تکریم می‌شوند.

کارخانه‌ای ضمن ابراز امیدواری برای همه‌گیرشدن فرهنگ بشردوستی و ارتقای رتبه ایران در معیار بخشش جهانی عنوان کرد: در دنیا سه ‌چیز ملاک نیکوکاری محسوب می‌شود که از آنها نخست کمک مالی، سپس اهدای وقتی که در اختیار دیگران قرار می‌گیرد و در وهله بعد، کمک به افراد ناشناس است. امیدواریم مورد سوم را رواج دهیم و از هیچ حمایتی از اصناف برای کسب عنوان بشردوستی دریغ نکنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی