مشکلات کودکان طلاق و راه حل آن
رکنا: 20 سالهام، چند سال پیش، پدر و مادرم از هم جدا شدند. در زندگی با مشکلات فراوانی مواجه بودم.
درسم را تا سوم دبیرستان البته ناقص ادامه دادم، فن بیانم خیلی پایین است، اعتمادبهنفس ندارم و خجالتی هستم، احساس میکنم به عنوان یک مرد که بتواند روزی سر کار برود و متاهل شود، نمیتوانم روی پای خودم بایستم. با این همه مشکل باید چه کار کرد؟
در پاسخ به پرسش شما، در ابتدا می توان دو برداشت کلی داشت:
تجارب ناخوشایند گذشته ( جدایی والدین از یکدیگر)
مشکلات فعلی
از آنجا که در پرسش خود به بیان جدایی والدین پرداخته اید، به نظر می رسد این اتفاق را در مشکلات فعلی خود بیتاثیر نمی دانید که این امر تا حدی درست است، به گونه ای که برخی از تجارب ناخوشایند در دوران کودکی و بزرگسالی می تواند تاثیر بسیاری بر شخصیت آتی افراد بهجای بگذارد، که یکی از آنها کاهش اعتمادبهنفس یا به عبارتی جسارت ورزی انسان هاست. به طور کلی شکایت های متعدد شما از جمله فن بیان پایین، خجالتی بودن و احساس بیکفایتی برای زندگی آتی می تواند در طبقه مشکلات «اضطراب اجتماعی» و «فقدان جسارت ورزی» قرار گیرد که توصیههای زیر در غلبه به مشکل حائز اهمیت است و با برداشتن این قدم ها حس بهتری ازخود خواهید داشت.
* ارزیابی منصفانه ای از خود داشته باشید: تمامی انسانها نقاط قوتوضعف دارند و فردی یافت نمی شود که بدون هیچگونه نقطه ضعفی باشد. در نتیجه وجود برخی نقایص در خود را بدون قضاوت Judgment منفی بپذیرید.
* به دنبال پیروزی های کوچک باشید: اگر خوب صحبت کردن و خجالتی نبودن برای شما مطلوب است، این اهداف را در قدم های کوچک انجام دهید به گونه ای که در ابتدا تلاش کنید در جمع افراد صمیمی و آشنا خوب صحبت کردن را تجربه کنید و بعد از موفقیت در هر گام وارد مرحله بعدی شوید. به یک راهنما تکیه کنید: خجالتی نبودن و بااعتماد به نفس بودن، نیازمند الگو برداری از رفتار فردی است که دارای این خصوصیات است. در نتیجه فردی را در اطراف خود انتخاب کنید که از نظر موقعیت، سن و... بیشترین شباهت را به شما دارد و به چگونگی رفتار او در موقعیت های اجتماعی توجه کنید و از آن الگو بردارید.
* تمرین ایفای نقش را انجام دهید: قبل از انجام رفتار جسورانه آن را در حضور یک فرد آشنا تمرین کنید و از او بخواهید نقاط ضعف شما را بیان کند تا بتوانید قبل از اجرا، آن را تصحیح کنید.
* قاطعانه صحبت کنید: داشتن روحیه پرخاشگری نشاندهنده اعتمادبهنفس نیست؛ بلکه زورگویی شما را نشان میدهد. هنگامی که خودتان را باور نداشتهباشید، بهراحتی و بدون اینکه بخواهید با قلدری دیگران را تهدید میکنید. سعی کنید در اظهار نظرهای خود، بدون اینکه تهاجمی عمل کنید و شخصیت دیگران را زیر سوال ببرید، قاطعانه سخن گفتن را تمرین کنید. * به زبان بدن خود توجه کنید: همواره با صدا و لحن مناسب حرف بزنید و به طرز ایستادن خود حساس باشید. حالت بازوها، دستها و استفاده بجا از آنها در هنگام حرف زدن، میتواند اعتمادبهنفس را در ظاهر شما نمایان کند. با همه این تفاسیر، اعتماد بهنفس صفتی است که خود شما آن را یا تقویت میکنید یا از بین میبرید. به یاد داشته باشید اعتمادبهنفس ریشه در واقعیات دارد. این ویژگی مانند دانشی است که به مرور زمان و با تمرین، بیشتر میشود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
الناز حاجتی دانشجوی دکترای روانشناسی بالینی در انستیتو روانپزشکی
ارسال نظر