2000 درخت از پارک چیتگر خارج شدند؛ 7700 کاج دیگر در صف خروج/  درختان به دلیل همسال و خالص بودن، قربانی آفت شدند + عکس و فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نعمت‌الله نعمتی، رئیس اداره فضای سبز منطقه ۲۲ در گفت و گو با رکنا گفت: آبان ماه سال گذشته بود که به علت شیوه آفت سوسک چوب خوار، در پارک چیتگر ، ۸۴۰ درخت را قطع کردیم. مابقی آن درخت ها باقی ماندند تا طبق مزایده منابع طبیعی، برای قطع و خروج درختان آفت زده باقی مانده تدبیری اندیشیده شود. برای ۷۷۰۰ درخت باقی مانده، پیمانکار در حال قطع درختان آفت زده است و تا الان ۲۰۰۰ درخت از مجموعه پارک جنگلی چیتگر خارج شده است. قرار بر این است که مابقی نیز تا پایان اسفندماه خارج شوند ولی اگر شرایط جوی مناسب نبود، امیدوارم تا ۱۵ فروردین این کار به پایان برسد.

عکس چیتگر

وی در ادامه افزود: باتوجه به اینکه پارک جنگلی چیتگر همسال و خالص است، آفت باعث شد که بسیاری از درختان آسیب ببینند و از بین بروند. جنگل هایی سرحال می مانند که ناخالص و غیرهمسال باشند چراکه اگر یک درخت سوزنی برگ درگیر یک آفت شود، آن بیماری به درخت پهن برگ سرایت نکند. برای مثال در یک بخش، کاج تهران حذف و به جایش زیتون تلخ کاشته شده است. در یک قطعه درگیر بلوط غرب، داغداغان، سرو زرین، سرو شیراز و... را کاشته ایم که اینها هم بومی ایران هستند هم نسبت به کم آبی و آلودگی هوا مقاوم هستند.

عکس چیتگر

نعمتی در پاسخ به این سوال که از چوب درختان قطع شده چه استفاده هایی می شود تاکید کرد: آفتی که روی درخت باشد، تا یک مدت زمانی می تواند زنده بماند و پس از آن، درخت عملاً هیچ آفتی نخواهد داشت؛ لذا این درخت ها به قطعات کوچک تر تبدیل می شوند و آن را در کارخانه ها برای تولیدات مختلف استفاده می کنند. 

رئیس اداره فضای سبز منطقه ۲۲ گفت: اگر آبیاری در پارک جنگلی چیتگر به صورت منظم انجام و رطوبت خاک حفظ شود، درختان حفظ خواهند شد. البته باید توجه داشت که پارک جنگلی چیتگر یک مصنوعی و دست کاشت است و مثل جنگل های طبیعی زادآوری ندارد؛ لذا بعد از مدتی باید احیا شود.

عکس چیتگر

او در پایان در خصوص شیوه آبیاری پارک جنگلی چیتگر گفت: آبیاری پارک جنگلی چیتگر به صورت سنتی انجام می شود یعنی با نهرهای جاری، آبیاری می شوند. با اعتباراتی که داریم، حدود ۶ هکتار را می توانیم به صورت قطره ای انجام دهیم. همچنین باتوجه به منابع آبی که پیدا کرده ایم و پساب‌هایی که داریم، سعی می‌کنیم که کمتر از آب‌های زیرزمینی استفاده کنیم.