به گزارش رکنا، از اواخر دی امسال گزارش سرقت از خانه‌هایی در محدوده غرب استان تهران از جمله قلعه حسن خان و شهرک سرخه‌حصار به پلیس این منطقه اعلام شد. شکایت مالباخته‌ها و بررسی نحوه سرقت‌ها نشان می‌داد سارق یا سارقان به یک شیوه وارد خانه‌ها شده و اموال باارزش را سرقت کرده‌اند. بدین ترتیب فرضیه سریالی بودن سرقت‌ها قوت گرفت. در حالی که کارآگاهان پلیس تحقیقات خود را برای شناسایی سارقان روی شاخه‌های مختلفی متمرکز کرده بودند چند روز قبل یک متهم دستگیر شد و تحقیقات از وی ادامه دارد.

بررسی و گفت‌و‌گوی خبرنگار «ایران» با مالباختگان این سرقت‌ها نشان می‌دهد که در این بازه زمانی صدها میلیون تومان پول، طلا، جواهرات و لوازم باارزش خانه سرقت شده است.

یکی از مالباختگان که 6 دی ماه خانه‌اش در محدوده شهرک سرخه حصار مورد دستبرد سارقان قرار گرفته به «ایران» گفت: ساعت 8شب ششم دی از منزل خارج شدیم و ساعت 12 برگشتیم که متوجه سرقت شدیم. سارق یا سارقان حدود 300 میلیون تومان طلا و سکه و پول نقد و حدود 40 میلیون تومان از لوازم خانه‌مان را دزدیده بودند. همان شب با مرکز فوریت‌های پلیسی 110 تماس گرفتیم و دقایقی بعد مأمورکلانتری آنجا آمد هرچقدر از او خواستم تا به داخل بیاید و وضعیت خانه‌مان را ببیند نپذیرفت و فقط گفت که هرچیزی برده‌اند را اعلام کن تا صورتجلسه کنم. صبح روز 7 دی به کلانتری قلعه حسن خان رفتم اما مرا راه ندادند، به اداره آگاهی مراجعه کردم که آنجا هم همین وضعیت تکرار شد و بعد متوجه شدم که به‌دلیل آماده باش نیروها، ارباب رجوع نمی‌پذیرند.

وی افزود: روز هشتم دوباره به کلانتری رفتم و مأموری به‌همراه من برای بررسی صحنه به منزلمان آمد. پس از آن به اداره آگاهی رفتم تا مأموری برای انگشت نگاری به محل سرقت بیاید اما اعلام کردند که مأمور نداریم و ادامه کارمان به روز سه‌شنبه موکول شد بعد هم مأمور پلیس عنوان کرد که پس از 48 ساعت امکان انگشت نگاری وجود ندارد.

این مالباخته که شاغل در یکی از شرکت‌های خودروسازی است درباره پیگیری کارش عنوان کرد: در طول یک ماه گذشته بارها به کلانتری و آگاهی مراجعه کرده‌ام آخرین جوابی هم که مأموران به من دادند این بوده که یک سارق را دستگیر کردیم که در کرج دست به‌سرقت‌های سریالی زده و ممکن است سارق خانه ما هم باشد اما هنوز در انتظار جواب هستیم.

مالباخته دیگری که خانه‌اش در تاریخ 20 دی ماه در منطقه شهرقدس سرقت شده، عنوان کرد: ما حدود ساعت 12 شب به خانه آمدیم که در این فاصله 3 سارق با ورود به منزل‌مان که در طبقه پنجم یک مجتمع است، بیش از 300 میلیون تومان طلا و جواهرات 2 دخترم که در آستانه ازدواج بودند و همین‌طور طلاهای همسرم را سرقت کرده بودند.

وی افزود: البته چند دقیقه قبل از آنکه ما به خانه برگردیم همسایه‌مان متوجه حضور سارقان شده و درگیری بین آنها رخ داده بود و یکی از آنها با تهدید قمه او را مجبور به سکوت کرده بود و بعد هم از محل متواری شده بودند. البته از طریق دوربین مداربسته تصاویر سارقان را شناسایی و مأموران هم یکی از سارقان را دستگیر کردند، اما هنوز ما به اموال‌مان نرسیده‌ایم و در حال تحقیق هستند تا مشخص شود سرقت از خانه‌های دیگر نیز کار او بوده است یا خیر.

مالباخته دیگری که ساکن قلعه حسن خان است و 20 روز قبل خانه‌اش مورد دستبرد قرار گرفته، گفت: حدود ساعت 10 شب به خانه برگشتیم که متوجه شدیم از منزل‌مان سرقت شده است. سارق حدود 30 میلیون تومان پول و تلویزیون، لپ تاپ و سیستم صوتی با خودش برده بود.

با توجه به گلایه مالباخته‌ها از کندبودن روند رسیدگی به پرونده‌هایشان با سرهنگ مهدی سرپناه رئیس معاونت اجتماعی غرب استان تهران گفت‌و‌گویی انجام دادیم.

هیچ مأموری حق تخطی از وظایف ذاتی پلیس را ندارد

سرهنگ سرپناه گفت: وظیفه ذاتی نیروی انتظامی حفاظت از جان، مال و امنیت آحاد جامعه است و هیچ مأموری نباید از این چارچوب خارج شود. در بحث سرقت‌ها باید گفت مأموران کلانتری و در ادامه پلیس آگاهی از بدو تشکیل پرونده پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند البته در بسیاری از مواقع سارق یا سارقان شناسایی و دستگیر می‌شوند و در برخی از پرونده‌ها هم پلیس به سارقان نمی‌رسد که البته شناسایی سارقان نیاز به زمان و بررسی دقیق دارد. اما به این منزله نیست که پلیس به پرونده‌ها بی‌توجهی می‌کند و پیگیری نمی‌شود.

وی در ادامه تأکید کرد: ممکن است مأموری از انجام امور محوله تخطی یا در رسیدگی به پرونده‌ای تعلل کند که بهترین و راحت‌ترین راه رسیدگی به آن تماس با تلفن 197 و معرفی مأمور خاطی است. شهروندان اطمینان داشته باشند که اگر مأموری مرتکب خطا یا سهل‌انگاری در کارش شود با جدیت با او برخورد خواهد شد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.