ناگفته های تکاندهنده از  پرونده دختر آقای وزیر / شبنم نعمت زاده دوشنبه دفاع می کند!

به گزارش رکنا، در حالی که شرکت‌های بزرگ دارویی کشور به دلیل اوج گرفتن تحریم‌ها در سال 97 با مشکلات شدید نقدینگی و منابع اولیه رو به رو بودند، بدهی‌های میلیاردی شرکت پخش محل فعالیت شبنم نعمت‌زاده، عمده‌ترین عامل برای تقویت این معضل در داروسازی‌های کشور شده و در روند تولید و عرضه مهمترین داروهای مصرفی بیماران اخلال ایجاد کرده بود.

 رسیدگی به پرونده اتهامات اقتصادی شبنم نعمت‌زاده دختر وزیر سابق دولت یازدهم، احمد رضا لشکری‌پور و شرکت پخش دارویی رسا با مشخص شدن تاریخ برگزاری این دادگاه وارد مرحله جدیدی شد و به یکی از مهم‌ترین اخبار کشور تبدیل شد و حتی برخی جریان‌های سیاسی و اقتصادی در کشور تلاش کردند با راه‌اندازی موج‌های رسانه‌ای جدید، از پررنگ شدن هر چه بیشتر این پرونده و تبدیل آن به عنوان یک مطالبه عمومی در سطح جامعه جلوگیری کنند.

دقیقاً در تاریخ 12 تیر ماه سال گذشته بود که خبرگزاری فارس اصفهان در گزارشی برای اولین بار از ابهامات موجود در عملکرد پخش دارویی رسا و بدهی‌های میلیاردی آن به داروسازان بزرگ کشور از جمله داروسازی فارابی پرده برداشت و درباره عواقب این اخلال در نظام دارویی کشور در اوج تحریم‌ها هشدارهایی مطرح شد. (اینجا)

زیان 35 میلیارد تومانی داروساز اصفهانی بخاطر تخلفات نعمت‌زاده

در این گزارش با استناد به صورت‌های مالی حسابرسی شده سال 96 داروسازی فارابی عنوان شده که شرکت تحت تملک شبنم نعمت‌زاده 48.1 میلیارد تومان از بدهی‌های خود به این داروسازی را پرداخت نکرده و همین امر باعث بروز مشکلات شدید نقدینگی در این شرکت شده است. داروسازی فارابی در سال مالی 1396 با مشکلات متعدد تأمین نقدینگی روبه‌رو و جمع بدهی‌های خود را با 31 درصد افزایش به 420 میلیارد تومان رساند. نتیجه سلسله اتفاقات مذکور، کاهش 23 درصدی فروش این شرکت اصفهانی، تحقق زیان عملیاتی به میزان 35 میلیارد تومان، افزایش 47 درصدی هزینه مالی و سقوط 67 درصدی قیمت سهام آن در سال مذکور بود.

ضربه به تولید اساسی‌ترین محصول دارویی کشور

این مسأله زمانی ابعاد بزرگ‌تری به خود می‌گیرد که به نقش مهم داروسازی فارابی در تأمین آنتی‌بیوتیک کشور به عنوان بزرگ‌ترین آنتی‌بیوتیک ساز خاورمیانه و اهمیت تولیدات این شرکت در زمان تحریم دارو توجه کنیم. این شرکت از منظر فروش ریالی، پنجمین شرکت بزرگ دارویی در کشور محسوب شده و بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات مرتبط با آموکسی در کشور است و حدود 40 درصد از تولید کپسول آموکسی سیلین، 13.8 درصد از تولید سفیکسیم، 32.5 درصد از قرص کوآموکسی کلاو و 62 درصد از قرص کلاریترومایسین کشور در این شرکت تولید می‌شود.

داروسازی فارابی همچنین 10 درصد از قرص فارژزیک کشور (مسکن) و 11.4 درصد از قرص تادالافیل کشور را تأمین می‌کند که نبود هر یک از این اقلام، خصوصاً اقلام آنتی‌بیوتیک به دلیل تنوع مصرف، در شرایط تحریم می‌تواند سلامت و آرامش جامعه را با تهدیدی جدی روبرو سازد و اهمیت پرونده اتهامات اقتصادی شرکت پخش رسا در تضعیف صنعت دارو و ضربه زدن به شرکت‌های کلیدی این صنعت از جمله فارابی به همین دلیل بسیار زیاد شده است.

از دیگر سو، کارشناسان دارویی کشور معتقدند آنتی‌بیوتیک به دلیل تنوع فراوان مصرف و نیاز سطوح مختلف جامعه اعم از اطفال، بیماران خاص، سالخوردگان و ... و همچنین فوریت مصرف این نوع دارو برای رساندن بیمار به شرایط طبیعی از اهمیت خاصی در سبد دارویی کشور برخوردار است و اغلب کشورهای پیشرفته دنیا نیز فارغ از هزینه‌های تولید این دارو، به دلیل استراتژیک بودن آن، تولید آن را توسعه داده‌اند.

به گفته متخصصان پزشکی فوریت مصرف آنتی‌بیوتیک به این معناست که نبود آن حتی برای یک ساعت نیز می‌تواند باعث بروز تشنج یا سکته مغزی و به کما رفتن بیمارانی همچون بیماران مننژیت باشد. در کشور ما همچنین، آنتی‌بیوتیک یکی از معدود داروهایی است که تغییرات قیمتی آن در شاخص تورم کشور نیز محاسبه می‌شود و هر گونه ضربه زدن به تولید این دارو در کشور و همچنین احتکار آن به منظور ایجاد کمبود عرضه و افزایش قیمت، مصداق بارز دست‌کاری سطح عمومی قیمت‌ها در کشور است.

مضاف بر این، میزان اشتغال‌زایی مستقیم داروسازی فارابی در استان اصفهان برابر با 560 نفر بوده که با توجه به تغذیه شرکت‌های پخش دارویی از فروش داروهای تولیدی این شرکت، میزان اشتغال‌زایی غیرمستقیم آن در سطح کشور، چند برابر اشتغال مستقیم آن خواهد بود.

تخلفات دختر وزیر سابق و ضرر 46 میلیون ذی‌نفع تأمین اجتماعی

سهامداران داروسازی فارابی از بزرگ‌ترین متضرران اقدامات پخش دارویی رسا و مشکلات به وجود آمده پس از آن بودند و نگاهی به ترکیب سهامداری داروسازی فارابی نشان می‌دهد که این مسأله تا چه حد به تضعیف ثروت‌های ملی کمک کرده است. آناهیتا خاکی در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص ترکیب سهامداران داروسازی فارابی اظهار کرد: در حال حاضر شرکت پارس‌دارو با 51.39 درصد، سرمایه‌گذاری دارویی تأمین با 13.53 و سرمایه‌گذاری البرز (متعلق به دارویی برکت) با 8.39 درصد و سرمایه‌گذاری سپه با 5.6 درصد از جمله سهامداران عمده داروسازی فارابی محسوب شده و با نظر به مالکیت دارویی تأمین در پارس‌دارو، به طور غیر مستقیم 65 درصد از این شرکت تحت تملک سازمان تأمین اجتماعی و 8.39 درصد آن در اختیار هلدینگ دارویی برکت است.

مدیر امور سهام شرکت داروسازی فارابی همچنین یادآور شد: ذی‌نفعان اصلی سازمان تأمین اجتماعی، 46 میلیون نفر کارگر، کارمند و مستمری‌بگیر تحت پوشش این سازمان بوده و قسمت اعظمی از درآمدهای هلدینگ دارویی برکت نیز با توجه به ماهیت سهامدار اصلی آن صرف امور خیریه و عمران و آبادانی در کشور می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مضاف بر این، مابقی سهامداران شرکت را نیز حدوداً 4 هزار سهامدار خرد حقیقی تشکیل می‌دهند که اغلب آن‌ها از بازنشستگان صنعت دارو و کارگران مجموعه فارابی هستند و در چنین شرایطی، این افراد و ذی‌نفعان مذکور در ماه‌های پایانی سال 96 و ابتدای سال 97 به دلیل تخلفات شرکت پخش دارویی رسا و تبعات زیان‌بار آن برای فارابی، 67 درصد از ارزش دارایی سهام خود را از دست دادند.

سایر قربانیان تخلفات دارویی دختر وزیر

شرکت داروسازی «جابر ابن حیان» نیز دیگر قربانی بدهی‌های شرکت رساست که بنا بر یادداشت‌های حساب‌رس در گزارش 12 ماهه، میزان طلب این شرکت از توسعه دارویی رسا به 45 میلیارد تومان رسیده است.

در تاریخ 17 بهمن سال 96 نیز محمد تقی دارابی مدیرعامل شرکت داروسازی «اسوه» در گفت‌وگو با پایگاه خبری دارو و سلامت از طلب 17.8 میلیارد تومانی شرکت متبوعش از رسا خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در نهایت محمدرضا نعمت‌زاده وزیر سابق دولت یازدهم وارد ماجرا شود و اجازه ندهد اقدامات حقوقی شرکت داروسازی اسوه علیه شرکت رسا وارد فازهای حادتر شود و هرچه سریع‌تر این مشکل برطرف شود.

این شرایط در حالی برای شرکت‌های بزرگ دارویی کشور رخ داده که در ابتدای سال 97 و به دلیل اوج گرفتن تحریم‌ها پس از خروج آمریکا از برجام، شرکت‌های دارویی با مشکلات شدید نقدینگی و منابع اولیه رو به رو بودند که بدهی‌های میلیاردی شرکت پخش رسا، عمده‌ترین عامل برای تقویت این معضل در داروسازی‌های کشور شده و در روند تولید و عرضه مهمترین داروهای مصرفی بیماران اخلال ایجاد کرده بود.

برگزاری دادگاه در روز دوشنبه

بر اساس اعلام قوه قضاییه، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمت‌زاده دختر وزیر سابق دولت یازدهم، احمدرضا لشکری‌پور و شرکت توسعه دارویی رسا در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی، به ریاست قاضی مسعودی مقام روز دوشنبه (۲۵ شهریور ماه) برگزار می‌شود.

اتهامات شبنم نعمت‌زاده فرزند محمدرضا دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی (دارو) به منظور ایجاد انحصار و اخلال در نظام تولیدی کشور از طریق تخلف از تعهدات مربوط در قبال تأمین‌کنندگان دارو با علم به مؤثر بودن اقدام‌ها در ضربه به نظام جمهوری اسلامی ایران منجر به کسب منفعت، مشارکت در اخلال در نظام توزیع دارویی کشور، فعالیت غیرمجاز در شبکه دارویی استان البرز از طریق ایجاد موسسه پزشکی در استان مزبور بدون مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نگهداری غیرمجاز دارو (قاچاق) بدون انجام تشریفات قانونی است.

منبع: فارس

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی