مرد برای ازدواج مجدد چه باید بکند؟ / قانون چه می گوید ؟!

اگرچه باتوجه به قانون و شرع مرد اجازه ازدواج مجدد را دارد اما این مجوز دارای شرایطی است که مرد باید رعایت کند. همچنین هر یک از زوجین دارای حقوق و تکالیفی هستند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع شرایط قانونی ازدواج مجدد مردان می‌پردازیم.

ازدواج مجدد

اولا: یکی از مواردی که باید به آن توجه شود آن است که مرد نمی‌تواند با داشتن زن، مجددا ازدواج کند مگر با اجازه دادگاه.

ثانیا: شرایطی مانند رضایت همسر اول، تمکین نکردن زن از شوهر خود، اعتیاد و غیره از جمله مواردی هستند که دادگاه به مردان این اجازه را می‌دهد که ازدواج مجدد کند.

حقوق همسر در ازدواج مجدد

یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود آن است که اگر در عقدنامه شرط شده باشد زمانی‌که مرد بدون اجازه همسر اول خود ازدواج کند زن حق طلاق دارد، حالا اگر مرد بدون اجازه زن اما با اجازه دادگاه ازداج مجدد کند باز هم زن حق طلاق را دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که اجازه دادگاه باعث از بین رفتن حق طلاق زن نمی‌شود. در این شرایط همسر اول اجازه دارد به دادگاه مراجعه کرده و خود را مطلقه کند.

اگر شوهر بدون اجازه دادگاه ازدواج مجدد کند، آیا قابل مجازات است؟

دفاتر ازدواج و طلاق حق ندارند بدون حکم دادگاه، ازدواج مجدد را به ثبت برسانند. در ادامه این موضوع باید گفت ثبت نکردن ازدواج نیز جرم است و قانون برای آن مجازات در نظر گرفته است. مرتکب در این شرایط به حبس تا یکسال محکوم می‌شود.

مرد برای ازدواج مجدد چه اقدامات قانونی باید انجام دهد؟

مردی که تقاضای ازدواج مجدد دارد باید دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم کند. وی باید در این دادخواست خطاب به دادگاه دلایل و علت تقاضای خود را بیان کند. دادگاه وقت رسیدگی تعیین می‌کند. سپس یک نسخه از دادخواست را برای همسر اول ارسال می‌کند تا پاسخ دهد یا برای دادگاه خود را آماده کند.

دادگاه در این شرایط شروع به بررسی‌های لازم می‌کند. ابتدا از همسر اول تحقیقات به عمل می‌آورد. سپس از توانایی مالی مرد مطمئن می‌شود. همچنین دادگاه بررسی می‌کند که آیا مرد توانایی برقراری عدالت میان همسران خود را دارد یا خیر. اگر این شرایط وجود نداشته باشد با درخواست ازدواج مجدد او مخالفت می‌کند.

وبگردی